Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - mamami sutmu...gece beslenmesi..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummamami sutmu...gece beslenmesi..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
KEREMIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesajın Direkt Linki Konu: mamami sutmu...gece beslenmesi..
    Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2008 Saat 21:19
Merhabalar Kadir Bey...yardimlariniz icin once cok tesekkurler...benim oglum 13 aylik...oglum 4 aylikken anne sutunu emmedi ...mecburen  mamayla ve ek gidalarla beslendi ...yaklasik bir yasindan itibaren istahsiz olmasiyla beraber yedigimiz herseyden onada yedirmeye calisiyorum... aksam ve sabah kahvaltida  olmak uzere gunde toplam 16-20 oz arasi organik sut veya mama ile besliyorum....acaba tamamen mamayi kesmelimiyim....bu noktada bi ikileme dustum...doktorumuz secenegi bize birakti...o nedenle ucuncu bir kisinin fikrine ihtiyacim var....anne sutunu yeteri kadar almadigini dusunerek...mamalardaki vitaminlerin destekleyecegini dusunuyorum...ama hangisi su an oglum icin daha faydali...bir diger sorumda...gece uyurken iki  kez uyanip beslenmek istiyor ...doktorumuz kesmemizi istedi ...denedim ama basramadim sadece sayisi 3 den 2 ye dustu...bu yasta normalmi yoksa kesmelimiyim...nasil basaricam onuda bilmiyorum ama...gunduz istahsiz olmasi gece beslenmesiyle baglantili olabilirmi...ilginiz icin tesekkurler....

Düzenleyen KEREMIM - 28 Ağu 2008 Saat 21:25
Omrum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 09:49
6 ayından sonra hiçbir mamaya ihtiyacınız yok.Unutmayınki sizin mama diye verdiğiniz ürünler inek sütünden yapılıyor. Avrupalıların elinde bol miktarda tereyağı yapmak için yağı alınmış "süt tozları" vardır.Bu yağsız süt tozları, mama yapmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Kendi bebek çocuk nüfusları bu mamaları tüketemediği için vahşi bir şekilde 3. dünya ülkelerini sarmış durumdadırlar. Türkiye neyse de , Endonezya, Bangaldeş gibi ülkeleri bile soyup soğana çevirmektedirler. Dünya sağlık teşkilatı(WHO) NİYE MÜLTECİ KAMPLARINA MAMA VEYA BİBERON SOKMAMAKTADIR???
-Gece beslenmek istiyorsa besleyin, hiçbir mahzuru yoktur, hiçkimse bunu çocuktan iyi bilemez.
-Beslenme 24 saatlik bir süreçtir, o yüzden ben öğün değil, 24 saate ne tükettiğine bakarım, okul-yuva zamanı gelene kadar de disiplin altına almam.
Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Puanlar: 1671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 20:41
Kadir Bey bende bu sorunun cevabını çok merak ediyordum.Bende arkadaşla aynı durumdayım çünkü.Cevabınız için teşekkürler ama gece beslenmesi konusunda çocuk beslenmek istiyorsa besleyin demişsiniz.Ben size  başka bir soruda oğlumun çok susuması hariç sıvı gıdaları içmek istemediğini,sıcak yada soğuk süt içmediğini yazmıştım.Peki bu durumda gece uyandığı zaman neyle beslicez,mama vermeyeceğimize göre??Bizde artık mamaya para vermek istemiyoruz.Özelliklede sizin yazılarınızı okudukça.Ama süt içmeyen bi bebeğide gece nasıl besleyeceğimi bilemiyorum.Bu konuda fikirlerinizle yardımcı olursanız sevinirim.
Sevgiler....

Yukarı Dön
KEREMIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 21:20

ATAM bosuna dememis "beni Turk Hekimlerine emanet edin" diye....biz anneler doktorlarimizin bizi dogru sekilde yonlendirmelerini, bilgilerini paylasmalarini istiyoruz ama malesef benim bulundugum ulkede hersey  cok farkli...zaman ayirdiginiz icin cok tesekkurler...

Omrum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 21:34
Gece uyandığında sebep, açlıkmı, susuzlukmu? Su teklif edin, bakalım memnun kalacakmı?
Eğer mama tiryakisi oldu ise, 2/3 mama, 1/3 sut tarzında bir aldatmaca yapın bakalım ne yapacak...Gittikçe mama miktarını azaltıp, tam süte dönersiniz.
Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 21:53

İlk uykuya daldıktan 1 saat sonra falan susadığı için uyanıyor.Suyunu içince uyuyor ama gece saat 4 civarı tekrar uyandığında su verdiğimde istemiyor mama istiyor.Bende size bunu soracaktım.Mamayı su ile değilde sütle yapsak nasıl olur diye?Yada sütü az şekerle tadlandırıp vermeyi denesek nasıl olur.Çünkü mamada azda olsa tatlı bi tat var.Birde nasıl olursa olsun hangi marka olursa olsun yeterki süt olsun diyorsunuz.Laktozsuz sütlerin daha az gaz yaptığını duymuştum doğruysa tabi.Oğlumda gaz sorunuda oluyor.Sütü bu şekilde vermeye çalışmamızın sakıncası olurmu yoksa illede çocuklara özel süt mü olmalı?

Kusura bakmayın lütfen bu kadar soru sorduğum için.Sütle alakalı öğrenmemiz gereken ne kadar çok şey varmış.Bizi aydınlattığınız için ve espirili cevaplarınızla bizi gülümsettiğiniz için çok teşekkürler.Smile

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2008 Saat 10:30
Şekerli süt vermenizde hiçbir mahzur yoktur.
Laktoz  hazımsızlığı ileri yaşlarda olur, bebeklerde olmaz.
Gaz daha ziyade aşırı karbonhidrat tüketme  veya hareketsizlik sonucu olur. Kendi başına halledebiliyorsa, önemli değil.
Özel süt çok nadir durumlarda gerekir. Bazen ( şimdiye kadar 2 hastam oldu) inek sütü proteinine karşı tahammülsüzlük oluyor, onlara keçi sütü veriyoruz, ve zamanla düzeliyorlar.
Mamayı sütle sulandırmak, süt tozunu sütle sulandırmaya benzer, çocuğa dokunabilir, siz zamanla süte geçme üzerine plan yapın.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 30 Ağu 2008 Saat 12:30
Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2008 Saat 10:38
Çok teşekkkür ederim Kadir Bey.Benim artık sütle alakalı soracağım soru kalmadı.Bu bilgiler benim için yeterli.Bizimle bilgilerinizi paylaşarak  bebeklerimizi daha bilinçli bi şekilde büyütmemize çok yardımcı oluyorsunuz.İyiki aramızdasınız.Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.