Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - süt içmiyorrrr:((
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsüt içmiyorrrr:((

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
BEYZACIK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 125
Mesajın Direkt Linki Konu: süt içmiyorrrr:((
    Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2008 Saat 08:52

Merhaba;

Doktor bey kızım 1. yaşında ve 1 haftadır çok iştahsız. doğru düzgün birşey yemiyor. Kakası cıvık diye fazla sorun etmemeye çalışıyorum ama süt içmiyor. Benim sağdığım sütü yatmadan önce biraz içiyordu, birazınıda sabah kalkınca..Ama şimdi içmiyor bir türlü. Hazır sütü bir kaç kere denedim onunda içmiyor. biberon yerine bardaktan da veriyorum yine içmiyor.(bardakta su ayran vs içmeyi çok sever). SONUÇ OLARAK süt içmiyor bir türlü ne yapmam lazım. Birde 1 yaşına girmiş olmasına rağmen yürümüyor. elinden tuttuğumuzda da hep parmaklarını uçlarında (balerin gibi) yürüyor. Çevremdekiler sorun var diyor. Sizce böyle yürümesi sakıncalımı?

Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.

Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118362
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2008 Saat 09:31
Sizin kızınız su tiryakisi olmuş. Bu tip çocuklara suyu ılık, hamam suyu gibi, sütü soğuk teklif ediyoruz. Biraz sabır ile halloluyor.
Benim hastalarım arasında 9. ayda yürüyende var, 16. ayda yürüyende. Zaten mühim bir kas hastalığı filan olsa idi, şimdiye kadarki kontrollerinde göze çarpardı.
Eğer devamlı parmak ucuna basıyorsa problem vardır. Yok, canı istediğinde topukları üzerinede basabiliyorsa hiçbirşeyi yok demektir. Çevrenizdekilerin emin olun, çocuk sağlığı hususunda hiçbir bilgileri yoktur. Onlar papağan gibi kendi biüyüklerinden duyduklarını hiçbir düşünce süzgecinden geçirmeden size aktarırlar. Onların bildikleri 16. asra kadar geri gider. Bu yüzden Türkiye Avrupada en fazla "Bebek Ölüm" oranına sahip bir ülkedir. Türkiye gelişiyor, modernleşiyor ama kafalar asla değişmiyor. İşin en kötü tarafıda bu insanlar çok bildiklerini sanıp, okumak ,araştırmak zahmetinede katlanmıyorlar.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 09 Eyl 2008 Saat 09:32
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.