Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeginiz özürlü dogmasın
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konubebeginiz özürlü dogmasın

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rüyabebek Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1033
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeginiz özürlü dogmasın
    Gönderim Zamanı: 09 Eki 2008 Saat 13:30
Uzmanlar, hamilelik döneminde özürlü bebek doğumuna yol açan 6 tehlikeye karşı anne adaylarını uyardı. Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek isteyen anne adayının gebelik öncesi bilinçli olmasının, ortaya çıkabilecek pek çok rahatsızlığı önlediğini belirten uzmanlar, özürlü bebek doğumuna yol açan tehlikeye karşı anneleri uyardı.
Yüksek ateş, kedi ve köpekle yakın temas, her gün yapılan ağır makyaj, stres, içki ve bozulmuş yemek yemenin bebeğin özürlü doğmasına neden olduğunu tespit eden uzmanlar, bu durama yol açan sebepleri şöyle sıraladı: Hamileliğin ilk günlerinde yüksek ateş: Hamileliğin ilk günlerinde geçirilen yüksek ateş, bebeğin dış görünüşünde bir anormalliğe neden olmazken, bebeğin beyin dokularının büyümesini olumsuz etkiler ve çocuğun zeka özürlü olmasına yol açabilir.

KEDİYLE TEMAS SAKINCALI

Kedi ve köpekle yakın temas: Bakteri taşıyan kedilerin bebeğin özürlü olmasına neden olan bir bulaşıcı hastalığın kaynağı olduğu ve kedinin dışkısının da bu bulaşıcı hastalığın ana yayılma yollarından biri olduğu pek bilinmiyor.

Ancak yapılan bir araştırmada, İngiltere'de her yıl yaklaşık 500 bebeğin, annelerinin kediyle yakın temasta bulunmasından dolayı özürlü kaldığı ortaya çıktı. Her gün ağır makyaj yapmak: Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen bir araştırma sonucuna göre, her gün ağır makyaj yapan kadınların makyaj yapmayanlara göre özürlü bebek doğurma riski 1.25 kat daha fazla. Bebeği olumsuz etkileyen ise, kozmetik ürünlerde bulunan arsenik, kurşun ve merkür gibi zehirli maddeler.

Bu gibi maddeler hamile kadının cildinden bebeğin kan dolaşımına giriyor ve bebeğin normal büyümesini olumsuz etkiliyor.

BOZULMUŞ YEMEKLER ZARARLI STRES:

Hamileliğin ilk üç ayı içinde yaşanan stres, bebeğin "tavşan dudaklı" olması gibi çeşitli özürlere neden olabiliyor. İÇKİ: Hamile kadın içki içtiği zaman, alkol plasentadan embriyoya geçer ve bebeğe ciddi zarar verir. Hamilelik döneminde günlük iki bardak ya da daha fazla alkollü içki, bebeğin özürlü olmasına neden olabilir.

BOZULMUŞ YEMEK YEMEK: Uzmanlar, hamile kadının yediği bozulmuş yemeklerde bulunan küfün, plasentadan bebeğe geçtiğini, bunun da bebeğin kromozomlarında kötü etkiye yol açtığını belirtiyorlar.

Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2008 Saat 17:35

öncelikle paylaşımın için çok teşekkür ederim ama stres eminim herkeste ister istemez yaşıyordur ki hamişken çalışan tüm bayanlar bunu ister istemez yaşadı ve ben şuan bunu yaşıyorum Cry canım sıkılıyo bazen bazende kendim abartıyorum ister istemez üzüntü stres malum oluyo Cry demişsin ki "tavşan dudak" yaaa olmaz dimiiiCryCryCryCry

Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
cadıkızım Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 328
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2008 Saat 18:36

canım teşekkürler çok önemli bir konu.

siboşum sende böyle üzme kendini lütfen. kıss hamişlik seni sulugözmü yaptı  ne Wink
rabbim sağlıkla bebişini kucağına almak nasip etsin canım benim.
Yukarı Dön
rüyabebek Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1033
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2008 Saat 22:35
Orjinalini yazan: küçük kanaryam küçük kanaryam Yazdı:

öncelikle paylaşımın için çok teşekkür ederim ama stres eminim herkeste ister istemez yaşıyordur ki hamişken çalışan tüm bayanlar bunu ister istemez yaşadı ve ben şuan bunu yaşıyorum Cry canım sıkılıyo bazen bazende kendim abartıyorum ister istemez üzüntü stres malum oluyo Cry demişsin ki "tavşan dudak" yaaa olmaz dimiiiCryCryCryCry

ayy kıyamam ben sana yaa üzülme canım benim olmaz merak etme sen ben bu topigi hamileleri korkutmak için degil bilgilendirmek için koymuştum ama sizin ne kadar hassas olacagınızı unutmuşum çok özür dilerim canım affet
rica etsem mod arkadaşlarda bu topigi silebilirlermi çünkü bi an kendimi hamileyken düşündümde galiba böyle bi yazıdan sonra çok etkilenirdim kimsenin kendini kötü hisstmesini istemem

Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2008 Saat 00:27

seni en iyi ben anlarım arkadaşım....hamileliğimi daha öğrenmeden zor günler başladı...inan çalışmamak daha kötü..belkide en çok stres yaşamam gereken dönemdi ama bebeğim bana hep ümit ve mutluluk verdi...en üzgün olğum anda bile:)sende böyle düşün...o tavşan dudak stresini da ayrıca yaşadım ben...korkum oldu fakat olumlu düşündüm....iki gün önce oh dedim kızımın minik ,dolgun dudaklarını görünce....sen beslenmene dikkat et,naturel olmayan herşeyden uzak dur...ben kutu meyve suyu bile içmedim..eksozu bozuk bir araba görünce ağzımı burnumu tıkadım..pazardan aldığım sebzeyi meyveyi,marketlerdeki ürünleri bile koklayarak seçtim inan:)
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
zeynep Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

canım oğlum Mehmet Efe'm

Puanlar: 5365
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2008 Saat 01:41

maalesef bu tür korkular bütün hamilelerde mevcut sanırım hakkımızda hayırlısı.rabbim bebeklerimizi korusun sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.olumlu düşün sibel'cim diyene bakConfused senden farkım yok ama hem kendimize hemde içimizdeki inciye yapıyoruz..
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7682
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2008 Saat 09:51

Buraya yazmayı çok özlemişim LOL.

Canım yazdığın şeyler doğruluğu olabilir. Ama ben hamilileğimin ilk haftasında bir ateşlendimki sorma gitsin. hemde 40'dan düşüremediler ateşimi. Bir ay sonra bir daha oldum. Allahıma şükürler olsun bebeğimde birşey yok.
Hele sitres inanılmaz vardı bende. İş ortamım çok gergin yaptı beni. Anlayışsız bir patronlaydım. Sürekli ağlar gezer olmuştum. İnanmazsınız bir ara psikolojim öyle kötüydüki panik ataklarım çoğulda ve çocuğumu yutmuş gibi bir hisse bile kapılmıştımConfused. Yani bu hamilelikte yaşanıyor canım öyle tavşan dudak felan olmaz merak etme. Hem ultrasyonda onu bile görüyorlar. Bizim arkadaşın kızını görmüşlerdi. Doğduktan bir ay sonrada ameliyat olmuştu. Evhamlı olma canım bebeğine yansıyor bu. Rahat olmaya çalış. Ben 5 aydansonra böyle şeyler yaşamadım.
Allahıma şükür oğlum gayet sağlıklı, bol bol dua et canım böyle şeyler düşünmemeye çalış. Hamileliğin sonunda seni  mükemmel birşey bekliyor. İnanki o sana Dünyanın 8 inci harikası gibi değil BİRİNCİ HARİKASI gibi geliyor.
Hamileliğiniz güzel doğumlarınız kolay olsun inşallah.
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2008 Saat 14:55
kızlar hepiniz sağolun yorumlarınız için okadar çok kafama kötü şeyler takılıyo ki....

ama geçecek sağlıcakla kucağıma alıcam bunu hissediyorum Embarrassed
 mervecim canım sildirme konuyu olcak okadar bizim korkularımız bilgilenmemiz öğrenmemiz için paylaşıyosun bizlerle ki bizlerde öğrendikçe hayataı birazdaha esnek bakmaya çalışıyoruz böylece stres gerginlik üzüntü seviç hepsini bişekilde yaşıyoruz zaten ama bilinçlenince bu stres üzüntü vs. azaltıyoz bi şekilde Big%20smile

sende üzülme olurmu Embarrassed
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.