Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik Öncesi Dönem
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - polikistik over
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konupolikistik over

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra2901 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
Mesajın Direkt Linki Konu: polikistik over
    Gönderim Zamanı: 19 Ara 2008 Saat 22:19
selam arkadaşlar biliyorsunuz bebek istiyorum geçen doktora gittiğimde 6 ay olmazsa tekrar gel demişti doktora gittim genel bi kontrol oldum tüplerimde falan bi sorunum yok çok şükür ama polikistik over dedi yani çok sayıda kist içeren yumurta hücresiymiş bu yüzden olmuyomuş ilaç başlycak internettn de araştırdm gebe kalmayı zorlaştırıyo bide vücutta değişiklikler sivilce artışı saç dökülmesi falan genelde sık karşılaşılan bi sorunmuş sizde dikkat edin arkadaşlar bide tvde bunun için bi doktor soğan kürü dedi sizinde bildğinz bununla ilgili bilgiler varsa paylaşırsanz çok sevinrm teşkrler şimdidenKizBebek
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2008 Saat 22:40
Hamilelik Öncesi Döneme taşıdım canım, inşallah her şey gönlünce olur, bizde burada sevincine ortak oluruz Smile
Yukarı Dön
esra2901 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2008 Saat 22:42
teşekkrler canmClown
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2008 Saat 23:23

Bu konuda bilgim yok ama Mehlika sanırım biliyordu bu olayı. Umarım çok güzel haberlerini alırız canımmmClown

Yukarı Dön
mehlika Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 76
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 13:43
Merhaba,
Polikistik Over hakkında çok detaylı bilgim yok ama mutlaka tahlil yaptırmak ve tahlil sonuçlarına göre doktorun karar vermesi gerektiğini biliyorum.
Bana doktorlardan biri polikistik over teşhisi koymuştu sadece ultrasonla baktıktan sonra. Hatta moralim çok bozulmuştu. Çünkü doktor bana normal yolla çoçuğun olmaz tüp bebek için hazırlık yapman lazım dedi. Bir diğer doktor tahliller yaptırdı ve kesinlikle polikistik over olmadığımı söyledi. Onun için doktorundan tedavi olmadan önce tahlil yapmasını iste bence.
En büyük belirtisi düzensiz adetler. Yani bir ay olup bir ay olmamak yada 35 günden fazla olan aralar...
Mesela benim hiç böyle problemlerim olmadı. Benim hep birbirini takip eder ve hemen hemen aynı günler adet olurum. Bu tahlillerden sonra moralim bir hayli yerine geldi bu arada da planlamadığım bir hamilelik yaşadım. Devamı gelmedi ama bir dahakine inşallah.
Onun için mutlaka tedaviye başlamadan bence tahlil yaptırmalısın.
Wink Hayırlı haberlerini bekliyorum...

Düzenleyen mehlika - 20 Ara 2008 Saat 13:46
Hayatımın anlamı Boğaç Kaan'ım
Yukarı Dön
ARDAESRA Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 804
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 14:31
Ben ilk kez 3 sene önce karşılaştım polikistik overle. Doktor direk ultrason ve muayene ile teşhisi koydu. Farlutal isimli bir laç kullanıyorsun önce sanırım pakette 10 tane falan vardı. Sonrada Yasmin isimli doğum kontrol hapı ile adetlerini düzene sokuyorsun bayağı iyi geldi. O zamanlar bebek sahibi olmayı düşünmüyorduk. İki sene önce tekrar aynı sorundan dolayı başka doktora gittim. Doktor bebek sahibi olmak istediğimi biliyordu. Yine tahliler, ultrason ve muayene sonucunda polikistik over dedi. Kilo kist, kistte kilo yaparmış. Zayıflamak çok önemliymiş. Bana rejim verdi. Yine farlutal kullandırdı. Ancak farlutal sonuç vermeyince doktoru aradım. "Gebelik testi yaptır ve bir kutu daha farlutal kullan" dedi. Gebelik testi sonucunda hamile olduğumu öğrendim. Gittiğim Antalyanın en iyi doktorlarından Mehmet TONGAL'dı. ve Bebeğimi polikistik over sandı. Allahtan bir sorun çıkmadı. Aman dikkat diyorum.
Yukarı Dön
gümüş Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 323
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 22:33

Merhaba  Esra;

Ben  yaklaşık 10 sene önce öğrendim polikistik over sendromu hastası olduğumu.(PCO sendromu)Sana tavsiyem internetten araştırman inan çok faydasını göreceksin.Birde her şeyi kendine saklamayan , ilaçları ve tüm detayları sebep ve sonuçları ile açıklayan bir doktor bulman ve bu isteğini en başta söylemen.Bu sendrom doğuştan yani genetik.İlk ergenliğe girişle başlar belirtileri.En önemli belirtileri düzenli adet görememe , kilo artışı , tüylenme , saçlarda yağlanma , sinirlilik hali , memeden süt gelmesi ilk aklıma gelenler bunlar.Kilo meselesi şu tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan meselesiyle aynıdır.Yani kilo arttıkça belirtiler artar , belirtiler arttıkça kilo artar.En dikkat etmen gereken konu bu.Eğer teşhis doğruysa.Teşhisinde tahlil de önemli ama vajinal ultrason ile doktorun sanada gösterebilir yumurtanın içindeki sıra sıra dizilmiş boncuk gibi kistleri.Bu kistler bildiğim kadarıyla adet kanamasıyla atılması gereken ama atılamayan yumurtalar.Atılmama sebebi de PCO tabiî ki.Vücudumuzun hormon merkezi yumurtalıklarımız olduğu için ve bizimde yumurtalarımızda problem olduğu için hormonlarımızın da bozuk olduğunu üzülerek söylüyorum.Yapılan bu testlerde hormon testleri zaten.Bakılan değerler normalin 3-5 katı fazla çıkabiliyor.Bu da yumurtlamaya yani adet görmeye yani hamile kalmaya engel.Doktorların verdiği farlutal (eğer hamilelik yoksa) gecikmiş olan adet kanamanın başlaması için.Bunları seni üzmek için değil eğer teşhis doğruysa kendini hazırlaman ve hayatını ona göre düzenlemen için yazıyorum.Kesin tedavisi yok.Ama bu moralini bozmasın genç kız hastalığı da denir yani yaş olgunlaştıkça bazı şeyler düzene giriyor.Tedavisi genellikle eğer hasta bebek istemiyorsa hormon yani doğum kontrol hapı.Bu haplarla düzenli kanama sağlanıyor.Ama bebek isteniyorsa ve belli bir süre olmamışsa ( bu gözünü korkutmasın kendiliğinden de oluyor) yumurtlama takibi, olmazsa aşılama, olmazsa tüp bebek. Ama dediğim  gibi bu çok ileri derecedeyse oluyor. Sana tavsiyem kilonu mutlaka azaltman bu çok etkili. Benim ilk çocuğum uzun süren yumurtlama takibinde sonra aşılamaya karar vermiştik ki o arada ilaçlarla oldu.İkinci bebeğime ise kilo vererek ve şeker hastalarının kullandığı ilaçla kavuştum.Doktorum bu hastalığın vücudumuzda şeker hastalığının yaptığı tahribatı yaptığını ve bu ilaçla tedavisinin olduğunu söylemişti.Pek güvenememiştim ama sonuç ortada.

Canım şimdilik bunları anlatabiliyorum. Ama eğer teşhis doğruysa ve sormak istediklerin olursa seve seve anlatırım.

Sen moralini bozma inşallah en yakın zamanda alırsın hamilelik haberini.(ve alırız tabiî ki…)

Yukarı Dön
esra2901 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 22:52
hepinize çok teşekkürler arkadaşlar bugün doktora gittim haplarımı verdi ilk olarak adet düzenlemek için bi hap verdi 2ay kullancm sonrada bebiş için bi hap kullanmam gerektğini söyledi benmkini ultrasonda gördü ama bundan öncede düzenli doktora gittim o zaman çıkmamıştı polikstkover hani ergenlikten itibaren olur demişsiniz bende ilaçlarımı kullanmadan önce bi doktora daha gitmeyi düşünyrm Clown
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.