Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ek gıdaya geçiş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumek gıdaya geçiş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilcem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 61
Mesajın Direkt Linki Konu: ek gıdaya geçiş
    Gönderim Zamanı: 29 Oca 2009 Saat 01:27
Mrb Doktor Bey. bugün doktora gittik ve  moralim çok bozuldu.oğlum sadece 300 gr almiş 1 ayda. oğlum 27 eylül doğumlu yani 4 aylık oldu . kilosu geçen ay 5700 dü 6000 olmuş. boyu 66 cm.. doktorumuz çok az dedi sütümün azalmış olabileceğini söyledi. beslenmene dikkat et dedi. ben bol sıvı içiyorum ama yetmiyor galiba. 15 gün sonra tekrar bakıcak kilo almamışsa idrar tahllil yapcaz dedi. ayrıca ek gıdaya başlamamızı söyledi. meyve suyu ve yoğurtla yetmezse mama verin dedi. size sorum
1. 4 aylık olan bebeğin kilosu ne olmalı bizimki çokmu az.
2.kilo alımı azalınca sütmü azalmış oluyor başka neden olabilir.
3.idrar yolunda bir sorun oluncamı kilo azalıyor
4.birde oğlum yarım saat emiyor doktorumuz 5 dk nın yetmesi lazım dedi. buda sütün azaldığının göstergesiymiş. öylemi
5.aptamil 2 alın dedi. doğrumu acaba hemen mama vermek.
çok soru sordum ama kafam çok karıştı gerçekten. cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2009 Saat 10:47
1)6.8kg. olmalı... Az alması bir problem değildir, 2 ay üst üste hiç kilo almazsa, önemlidir. Sizin çocuk, normalin altı ama zararlı bölgede değil.
2) Eğer sütünüz az gelse idi boy normalin üzerinde olmazdı.Çocuk çok hareketli et tutmuyor..
3) Erkek çocuklarında idrar yolu enfeksiyonu olmaz, boşuna uğraşmayın.
4) Emin olmak için, emzirdikten sonra bir 60ml. mama deneyin, bakalım alacakmı??? Eğer alırsa, arttırarak mama ilaveleri yapın.
5)Gerektiğinde ilk 4 ayın içinde mama, sonrasında düz kutu sütü veriyoruz.Meyva suyu ile çok uğraşmayın. 30 ml. bir şey alsa yeter.
Yukarı Dön
bilcem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2009 Saat 15:08
mrb doktor bey.oğluma mama denedik ilk gün istemedi.aptamil 2 gece için olanı aldık. dün gecede verdim 30 cc emzirdikten sonra kaşıkla yedi. birazını da kustu. geceleri vericem artık 1.mamayı yediğine göre sütüm yetmiyormu acaba
2.elma ve armut suyu verdim. bugün yoğurt vericem ek gıda olarak başka ne verebilirim
3.haftaya işe  başlıcam yarım gün ben yokken ne verebiliriz. 4.5 aylık oğluma sebze çorbası ve muhallebi verebilirmiyim
4.dr devit 3 yerine A CD3 verdi. bunu kullanın dedi. gerek varmı sizce.
5. aptamilde şeker var anneyi bırakabilir diye demiş bir arkadaşıma dr u. bsşka hangi mama verebiliriz.
teşekkürler doktor bey
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2009 Saat 17:58
Mamaya ihtiyacınız yok, kutu sütlerinden herhangi bir markayı verebilirsiniz. Sakın zorlamayın. Önce süte alışsın, diğer gıdaları teker teker süte ilave ederek başlarız. ACD3 daha iyidir, doğru..Aptamilde şeker olursa ne oluyormuşki??? Elma ve armutta şeker yokmu??Süt verirken de tercih ederse şeker ilavesi yapılabilir. Mama ile uğraşmayın.
Yukarı Dön
bilcem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2009 Saat 23:29
Cevabınız için teşekkürler . normal kutu sütünü verebilirsiniz dediniz. emzirdikten sonramı vereyim yoksa aç karnınamı. birde sulandırıpmı vermek lazım eskiler öyle yapıyormuş.
birde diğer ek gıdalar verilebilirmi Doktor Bey mesela muhallebi ve sebze çorbası için erkenmi daha. ben işteyken kutu sütümü vermeliyiz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2009 Saat 11:20
Eskiler, ilk 4 ay içindeki bebeklere verebilmek için öyle yaparlardı, onun için, ilk 4 ayda mamayı tercih ediyoruz, ama alamayanlar için gene sütü sulandırıyoruz. Sulandırınca sütün gıda değeri azalacağı için, sulandırmayı alması gerekli sütün üstüne ilave etmemiz gerekiyor, buda öğün deki miktarını arttırır.Anne sütü daima önce verilir. Ek gıdalar 6. aydan sonra. Sebze çorbasını yemek yapmasını bilmeyen (amerikalı anneler gibi) annelere tarif ediyoruz.
Yukarı Dön
bilcem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2009 Saat 14:16
sağolun dr bey. peki neden heryerde 1sene inek sütü yasak diyorlar. anlamadım alerji riski var diyemi acaba. doktorumuz ek gıdaya başlattı bizi. bende yoğurt ve meyve suyu veriyorum 1 haftadır. onlara azar azar devam edip süt versek olurmu. birde ben işteyken sadece kutu süt verebilirmiyiz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2009 Saat 17:12
1 sene inek sütü yasak lafını mamacılar icat etti. 4. aydan itibaren, kutu sütlerinden kullanabilirsiniz. Diyelim ekonomik kriz Türkiyeyi fena çarptı ve gene 60cent' muhtaç hale geldik. Türkiyede mama fabrikası yok... Ne halt edecekler merak ediyorum. Şu mamalara Türkiye ne kadar döviz ödüyor hiç düşündünüzmü??? Yazık, günahtır, bu devletin dövizinin bu kadar boş işlere harcanması.. Resmen "İnek süt tozu" ithal ediyoruz. Hemde tereyağı alınmış, hurda süt tozlarını..Bakalım bu yalanlar nereye kadar gidecek.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.