Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşiolit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşiolit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
uğurefe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 264
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşiolit
    Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 13:12
Merhaba Kadir Bey,
oğlum 15 aylık,2 gündür seyrek aralıklarla kısa hırıltılı öksürüğü başladı.Balgam ve gıcık tutmuş gibi öksürüyor.ama kısa süreli.Birde halsizlik ve biraz da ateş var.Burun tıkanıklığı ve akması yok.Göğüste hırıltıda yok ama solunumda hızlılık hissettim özellikle nefes alırken. sabah iştahsızdı yumurta yedirebildim ancak onuda şiddetli öksürükle kustu bu gün doktora götürdük ciğerlerini dinledi ve boğazına baktı bronşiolit olmuş dedi ve bir torba ilaçConfusedlorabıd 100 mg eksofed 1 çay kaşığı, zaditen yarım kaş. ve hava verilmesi ventolin ki ben buna şaştım iyice çünkü tıkanma morarma yok çocukta 5 gün 3 saat ara ile yarım doz doktor bey napıyım ballaı limon veriyodum 3 günüdr cold mix bulamdık siprş verdk bekliyoruz ama burunda da hiç bir tıkanıklık yok bu ilaçları kullanmasak ilerlermi hastalığı özür dilerim uzun oldu ama çok çaresizimCryQuestion
Yukarı Dön
uğurefe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 264
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 13:16
bir hafta önce kan tahlili yapılmıştı genel kontrol amaçlı WBC:8,2 HGB:12,7 RBC:4,8 PLT:448 LYMF:5,5 GRAN:2,1 MCV:74,1 MVH:26,4 BU SAONUÇLARA GÖRE et tüketimini artırın dedi doktorumuz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 13:56
Çocuğunuz basit bir grip geçiriyor, o ilaçlarla daha kötü olur, kullanmayın. Zaten WBC çok düşük, buda antibiyotik gerekmediğini gösterir. Ama inatla antibiyotik yazılmasını izah çok zor.HGB: 12.7 baya iyi bir değer, fazladan et yemesine gerek yok, yerse iyi olur ama kafanızda sanki anemi varmış bir fikir sakın oluşmasın, anemi ile yakından uzaktan bir ilgisi yok.Bronşiolit, nezlenin göğüse inmiş şeklidir, eğer doğru ise, bununda ilaçlı tedavisi yoktur.
Yukarı Dön
faize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 18:39
merhaba doktor bey benim 8,5 aylık oğlum var 2 aylıkken bronşiolit teşhisi konuldu bu şimdiye kadar 3 kez tekrarladı tedavi şekli ventolinli ve flixotıde buhar ve sekrol bu ilaçların yan etkisini okudum bu nedenle kullanmaktan rahatsızım bu hastalığın bitkilerle tedavisi yokmu ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmek için ne yapmalıyım beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim
faizepehlivan
Yukarı Dön
faize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 18:50
ayrıca oğlum 3300gr ve 50cm doğdu şu anda 9000gr, 73cm boyunda gelişimi iyi gidiyormu anne sütü alıyor şimdiden cevabınız için teşekkür ederim bronşiolit kunusunda endişeliyim beni ancak sizin rahatlatıcağınıza inanıyorum saygılar sunuyorum.
faizepehlivan
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2009 Saat 10:55
Basit nezlede olsa, "bronşiolit" de olsa, benim basit nezle tedavilerimi uygulayın. Serum fiz, Coldmix, limonlu bal...Ventolin ve Fixotide başınıza büyük işler açacak...Sakın kullanmayın.Gelişim için, "Persentil hesaplama" bölümüne girin.
Yukarı Dön
faize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 17:00

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim... Basit nezle tedaviniz hakkında bilgi verirseniz çok memnum olurum...Smile 

faizepehlivan
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2009 Saat 10:03
Serum fiz ( günde 5-6 defa 8-10 damla her iki burun deliğine.), Coldmix ( yastık veya yakalarına 2 damla), limonlu bal ( öksürdükçe limon-bal biraz su içinde eritin ve 2-3 kahve kaşığı kadar verin).
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.