Hocam öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.
Kızım şu anda 5.5 aylık, 4300 gr ve 58 cm. 2.650 gr ve 45 cm dünyaya geldi.
Doğumunu takip eden ilk ay içerisinde ciddi sarılık sorunu yaşadık. ve üst üste ft aldı ancak 3 hafta sonunda ilaç tedavisiyle Bilirubin'i 10'a indirilebildi. dolayısıyla ilk ay hastanede ve yoğun bakım ünitesinde geçirdik ve neredeyse kilo alamadı kızımız.
sonrasında da VSD teşhis edildi ve onunla ilgili tedavisine başladı. (0.5 cm olan vsd şu anda 2.5mm'ye düştü.) kullandığı ilaçlar (digital ve enapril kullanıyoruz şu anda ama ilk başlarda lasix'te kullandık bir müddet) ve VSD nedeniyle kilo alımı çok yavaş.
şu ana kadar sadece anne sütüyle beslendi, kesinlikle aç kalmıyor, fakat anne sütü tek başına kilo almasına yetmiyor.
genel durumunun çok iyi olduğunu söylüyor doktoru. algısı açık, seslere karşı duyarlı ve çok taklit yapıyor, yeni yeni sırtüstünden yüzükoyun dönmeye başladı. kıpır kıpır. kendini çok iyi ifade ediyor. açıktığında, yada altını kirlettiğinde çok net anlıyoruz derdinin ne olduğunu.
Dr sütüm yettiği için mama vermek istemedi ve zaten zamanı gelmişken artık muhallebi, yoğurt, sebze çorbası, meyve pürelerine başlayabileceğimi söyledi. ancak bunları ben bir öğün halinde verirsem bu sefer o öğünde emmeyecek diye endişe ediyorum. etmeliyim ondan da emin değilim. eğer bu şekilde kilo alacak ve sorununu yenebilecekse içimin rahat olması lazım ama doktoru ile bu anlamda çok net konuşamadık. bu nedenle sizden destek ve önerilerinizi rica ederim.
saygılarımla,