Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - burun tıkanıklığı,öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumburun tıkanıklığı,öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bebeğim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesajın Direkt Linki Konu: burun tıkanıklığı,öksürük
    Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2009 Saat 14:09

mrb.doktor bey,kızm 6 aylık altı aylık aşılarını yaptıktan hafif ateşi oldu fitil kullandık.ama iki gün sonra nezle ve burun tıkalıklığı başladı beş gündür devam ediyo uykuda öksürük tutuyo cold-mix ve günde üç kez pedütüs bir çay kaşığı kadar, sık sık tonimer bayb ve günde üç seferde otrivine sprey kullanıyorum ama hala geçmedi tam tersi öksürüğüde arttı ne yapmalıyız fikirinize ihtiyacım var.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2009 Saat 16:49
Peditus kullanmayın. Otrivine 3 gün kullanıp kesin, Otrivine kullanırken serum fiz. kullanmayın.
Yukarı Dön
bebeğim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2009 Saat 16:53
teşekürler.
Yukarı Dön
bebeğim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2009 Saat 12:14
kadir bey ,kızımın öksürüğü fazlaşınca eşimin ısrarıyla dün
doktora götürdük.bize ventolin şurup,ceclor 125mg ve asist 100 ml verdi fakat ilacları içirdikten sonra bebeğim balgamlı birşekilde kusuyo napmalıyız neden kusuyo ilaçlarmı dokunuyo yoksa.iştahı azaldı hiç bişey yemiyo sadec anne sütü alıyor.uykuda öksürük tutuyo gıcık tutar gibi uyuyamıyo.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2009 Saat 13:22
Asist "bronkospasm'ı" arttırır. Yani Ventolin verilen bir hastada Asist kullanmak. tam cahilliktir. Ayrıca 6 aylık bir çocukta bu ilaçların kullanıldığı hastalıklar olmaz. Hadi Ceclor belki gerekli olabilir ama Ventolin ve Asist çok gereksiz ve tehlikeli.. Bol serum fiz. ve Cold mix kullanın.
Yukarı Dön
bebeğim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2009 Saat 13:29
teşekkür ederim kadir bey iyi ki varsınız sizde olmasanız ne yapardık.
Yukarı Dön
toprakipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 183
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2009 Saat 14:57
Merhaba kadir bey benim kızımda 6 aylık ve 2 gündür burun akıntısı ,yeni yeni başlayan hafif  öksürüğü ve ara ara çıkan ateşi var.Şu ana kadar yalnızca gifrer burun damlasıyla temizleyip ateşi çıkıncada calpol bir çay kaşığı verdim.Bugün 3. gün henüz ateşi yok (3 kez çıktı ateşi 38,8 oldu o zaman verdim) bugünde ateşi olursa yarın doktora götürmeyi düşünüyorum.Göğsünü,sırtını  dinliyorum hırıltı falan yok en korktuğum geniz akıntısı olup hastalığın göğsüne inmesi.Ne yapmalıyım.
Yukarı Dön
bebeğim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2009 Saat 16:20
doktor bey, kızımın durumu şimdilik iyi düzelmeye başladı fakat hastalandığından beri hemen hergün ek gıdayı verdikten sonra kusuyo balgamlı ve ekşi ekşi kokulu ne yapmalıyım gecici bir durummu bebeğimi üşüttüğüm için kusuyo olabilirmi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.