merhaba kadir bey,
kızım ela yı 14 haziranda muayne etmiştiniz.peşine hatırlarsanız evinizi ziyaret etmiştik.ateşi uzun sürünce siz bunun ardından ishal bekliyorum demiştiniz evinize geldiğimizde.evet dediğiniz çıktı ve ela ishal oldu.kusması da devam etti tabii.ancak gün içinde hemen hemen hiç bir şey yemediğinden (bir günde yediği sadece yarım salatalık,5 adet kirazdı),rengi fazlaca sarardı ve bütün gün halsiz bi şekilde uyuyordu.ağızdan içtiği suyu bile kusuyordu.fazla yemediği için ishali çok değildi.sizi arayıp bi hastaneye götüreceğimizi söylemiştik serum yemesi için.hastanede sizin verdiğiniz tedaviye bişey eklemediler.ama idrarda keton yemediği için +++ çıktı ve dediğim gibi çok halsizdi.bizde serum bağlanmasını istedik.bağladılar.yarım şişe serumu yiyince kendine geldi.canlandı birden.başka bişeyde yapmadılar.dediğim gibi tedavinizi uygun buldular.ela şimdi iyi diyebiliriz.yemeğe başladı dünden beri.eski formunda olmasada yiyor.bu arada tam 1 kg kaybetmiş 1 hafta içinde.şuanda serum fizyolojik ve cold-mix kullanıyoruz sadece.ateşide pazar günü düştü.yani tamda sizin verdiğiniz tarihte..
ancak kafama takılan bişey var.orta kulakta sıvı görmüştünüz en son.bende ela nın eskisi kadar duymadığını farkettim.halen öyle.bazen duymuyor ne dediğimizi.
1- bu normal mi?
2- ne kadar daha sürer?
3- işitme testi falan yaptırmamıza gerek var mı?yani bikaç zaman sonra.şimdi yapsakta zaten sorun çıkabilir..
4 - kulağının geçtiğini biz nasıl anlarız.biliyorsunuz en kötü anında bile ağrıyor demiyordu zaten.yani acıyor demediği için ordan anlamamız mümkün değil.bikaç gün sonra yeniden göstermeli mi dr a?
5- burnu falan tıkalı değil ama ben serum fizyolojiğe devam ediyorum kulakları biraz duymadığı için,doğru mu yapıyorum.?
bu arada siz bakar bakmaz muaynede tahlil istemeden viral demiştiniz.hastenede serum bağladıklarında bi de test yapalım dediler bizde tamam dedik.dediğiniz gibi viral çıktı hadise.
WBC :11,25 CRP: 46 çıktı.
Düzenleyen zehraeroğlu - 23 Haz 2010 Saat 00:09