Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
raselara
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
|
Konu: fışkırarak kusma Gönderim Zamanı: 21 Tem 2010 Saat 12:36 |
doktor bey merhaba, oğlum 2,5 yaşında dün akşam fışkırırcasına 7 kere kustu..hastaneye kaldırdık, serum verdiler, kan tahlili yaptılar..mikrop aldığını ve bağırsaklarında iltihap olduğunu söylediler..suprax şurup günde bir defa verin dediler..ben sizin yorumlarınıza çok itimat ederim hiç istemeyerek serum taktırdım oğluma babası çok panik oldu...kan değerlerini vermek istiyorum birde siz yorum yapın lütfen...ilacı vermelimiyim yoksa atıyımmı..bu arada dün 2 gün önce mangalda pişmiş tavuk yedirmişler oğluma o da kafama takıldı..gıda zehirlenmesimi yoksa denizden mi mikrrop kaptı..şimdiden teşekkürler..
WBC: 18.1 NE:70.5R RBC: 4.69 LY:16.9 HGB:12.1 MO:9.9 HCT:35.8 EO:2.0 MCV:76L BA:0.7 MCH:25.9L ATL:1.7R MCHC:33.9 IMM:2.4RH RDW:13.7
PLT:493H NE:12.77 MPV:6.9 LY:3.06 PCT:0.338 MO: 1.79RHH PDW:8.8 EO: 0,36 BA: 0.13 ATL:0.30 IMM:0.42RH
CRP: 0.4
|
 |
raselara
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Tem 2010 Saat 12:49 |
hocam birde diğer yorumlarınızı okudum ishalk yok denecek kadar azdı dün gece, sanki gaz çıkarırken kaçırmış gibi..birde serumu taktıklarında gene kustu oğlum ve bir iğne yaptılar kusmaması için sonrasında kusmadı..bu sabah uyandığında hafiften ateşi var gibiydi, şimdi uyuyor..kafam karıştı çok iyi olsun derken oğluma kötülükmü ettim akşam..sizden haber gelene kadar yazdıkları şurubu vermiycem..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 117630
|
Gönderim Zamanı: 22 Tem 2010 Saat 10:43 |
Hastalık dün akşam başladığına göre, dün öğleden sonra yediği birşey dokunmuş.. 2gün evvel yediği olamaz.. Neticede kusarak çocuk kendisini tedavi eder.. İshal ile beraber olmadıkça, su kaybı olmaz, serum gerekmez.. Ama her vak'aya serum takmak artık moda... Kusma geçtikten sonra ishal başlayacak.. Kusmasını iğne ile durdurduğunuz için mikroplu maddeler atılamadı, barsağa geçti ve ateş çıkardı.. Normal bir tepki.. Vücut bundan sonra ishal ile bu mikroplu maddeyi atacak.. Antibiyotikler, kaka içinde dolaşmadıkları için ishalde faydalı olamazlar. Bilakis barsak çeperindeki faydalı bakterileri öldürerek, ishalin dahada ağırlaşmasına sebep olurlar... İşte bu durumda "Reflor" gereklidir. Yani Reflor, doktor hatasını düzeltmek için kullanılır, ishal ilacı değildir.
|
 |
raselara
Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Tem 2010 Saat 11:58 |
hocam ozaman ben reflor alıyım, ağlaya ağlaya kaka yapıo, su gibi..birde çişini yaparkende ağlıyor..yanıyor diyor.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Tem 2010 Saat 20:41 |
Doğrudur, ishalde gıdaları eriten iç salgılar aktif halde dışarı çıktıklarında anüs çevresini yakarlar. Kaka yapar yapmaz su ile temizleyin. Hatta pişik kremi sürün.
|
 |
raselara
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Tem 2010 Saat 21:14 |
Kadir bey bu gün ayın 29 ve oglum hala isal, ayın 21 inden beri ..günde 4 kere yapıyor ama yapana kadarda kıyamet kopuyor..hemen degiştirmezsem pacalarından akıcak kadar...birde üztüne sırtında birkaç tane döküntü oldu..sabah doktora götürdüm isilik dökmüş dedi, kaka tahlili istedi..yarın tahlil için tekrar gidicem..ama sırtındaki döküntüler inanılmaz arttı..tüm sırtını kapladı, bazılarının içinde sıvı var gibi gözüküyor..su çiçegimi yoksa isalden kaynaklanan bişeymi çok evhamlandım..gögsündede az var..bacaklarında 2 - 3 tane diyim kollarında da az...su çiçegiyle ilgili yazılarınızı okudum zovirax şurup demişsiniz.alıp veriyimmi..kaşıntısı çok az..halsiz..ateşi yok...çok keyifsiz hele kaka yaparken çıldırıyor çok sancılanıyor..yardım edin noolur..çok endişheliyim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Tem 2010 Saat 13:26 |
İsilikte, kabarcıklar toplu iğne başından büyük olmaz, Suçiçeğinde ise, "mercimek" iriliğinde olurlar. Eğer Suçiçeği ise, Zovirax'dan fayda görürsünüz. Gündüz 4 saatte bir, gece vermiyoruz.
|
 |
raselara
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Tem 2010 Saat 09:28 |
kadir bey su çiçegi degilse nedir bu..burnunda yüzündede çıkmış kulagında da..yalnızca bacaklarında toplam 4 tane var..gögsündekileri kaşıdımı nasıl oldu bilmiorum ciger gibi kıpkırmızı olmuşlar..dün tekrar doktora gittik kaka tahlili için, bişey çıkmadı..yaz ishali diyoruz buna dedi...efercuryl bide reflor verdi.. isalden dolayı bagısıklık sistemimi çöktü bu çocuun cildini sivilce bastı.. birde günde 5 - 6 kere yıka hiçbirşey sürme cilde dedi..
|
 |