Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - süt içmiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsüt içmiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ZEZE1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: süt içmiyor
    Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2010 Saat 23:30
Kadir bey merhaba,
Oglum 10 aylık, gelisimi oldukça iyi, istahı da yerinde. Hala anne sutune devam ediyoruz. Fakat ben 1 aydır ise basladım, sutum azalmasın diye isyerinde gunde 2 kez sagıyorum, onun dısında da bebegim emmeye devam ediyor. Ancak son gunlerde sutum oldukça azaldı. Hatta bu yuzden oglum emerken sinirleniyor ve sagdıgım sut de azaldıgı icin ertesi gune eve yeterli miktarda sut bırakamıyorum. yeterli miktar sut icsin diye defalarca degisik markalarda devam sutu vermeyi denedik ama malesef hicbirini kabul etmedi, ben de bugun normal kutu sutlerinden aldım belki onun tadını begenir diye ama nafile onu da icmedi. Sadece beni emmek istiyor. ne yapmalı bilemedim, anne sutu dısındaki sutlerin tadına nasıl alıstırabiliriz acaba?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2010 Saat 10:19
Sütü soğuk verin, merak etmeyin, yeterince acıkınca yer..
Yukarı Dön
ZEZE1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 22:51
Kadir bey merhaba,
Her turlu deniyoruz ama malesef anne sutu dısında sut icmiyor oglum. Normalde istahı guzel, hemen hemen herseyi yiyor ama is sute gelince sadece anne sutu. Ne yapmalı bilemedim.  Acaba muzlu,çilekli kutu sutlerinden falan mı denemek lazım.
Yukarı Dön
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 110
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 23:08
Bizde de günlük 500 ml. süt hayal... Kadir Bey anne sütü varken anne sütü verilir üstüne normal süt teklif edilir diyor, ben de anne sütüme güveniyorum ama benim kızım 16 aylık, kilosu sınırda, çilekli, muzlu,sade, sıcak soğuk hiç bir şekilde bir çay bardagı kadardan fazla içmiyor. Üstelik eşim ve ben elinden süt bardagı düşmeyen insanlarız. Bizden de içse yine biraz içip bırakıyor. Kahvaltı maması yapıyorum haftanın 4-5 günü, bir çay bardagı kadar sütle, e onun da hepsini yemiyor zaten. Labne peyniri yiyiyor onu seviyor, sütlaç yedirmeye çalışıyorum fırsat buldukça haftada 1-2 kez. Yoğurt 8-9 aylığa kadar hiç yemedi, sonra sonra sevdi, köftenin yanında yiyiordu, son bir aydır yoğurttan da soğudu nedense hiç yemiyor. Yani endişeliyim sütün yeterli alınıp alınmadıgı konusunda. Gündüz ve gece beni emiyor olmasıyla içimi rahatlatmalı mıyım sizce???
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 15:54
Anne sütü varken, bunlarla uğraşmayın.. Size düşen vazife sadece , başka bir "meşrubata" dadanmasını önlemektir. . Anne sütü kesildiğinde gayet güzel süt içecektir merak etmeyin. Dediğim gibi "su tiryakisi" olmamasına gayret edin.
Yukarı Dön
tuna77 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 190
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2010 Saat 10:59
Benim oğlumda 12,5 aylık ve 2 ay öncesine kadar sütü güzel içiyordu.Ama bi hastalandı sonrasında hiç süt içmemeye başladı.Anca su iyiyor.Hocam su tiryakisi olmasın yazmışsınızya galiba bizimki su tiryakisi oldu bile ,sabaha kadar 750 ml su içiyor nerdeyse..Elinden biberonu bıraktıramıyoruz.Sütü soğuk verin demiştiniz onuda denedik ama maalesef hiç süt içmiyor..Ne yapmalıyız şu durumda..
77
Yukarı Dön
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 110
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2010 Saat 11:35
Sütü soğuk, suyu da hamam suyu gibi ılık verin diyor hocamız :)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2010 Saat 11:36
Sabırlı olun, süt teklifinde bulunmaya devam edin. Suyu kaynatıp, ılıştırın, hamam suyu gibi ılkı olsun, arkadan soğuk sütü verin. Veya yemeklerin üstüne sütlü dondurma verin. Alışınca, içine azdan başlayarak soğuk şekerli süt ilaveleri yaparsınız.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.