Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - burun tıkanıklığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumburun tıkanıklığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
arzuk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Konu: burun tıkanıklığı
    Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2010 Saat 10:59

Hocam Merhaba,

2 yaşında bir oğlum var ve zaman sizden destek alıyorum bu kezde yardımınıza çok ihtiyacım var
oğlumun 2 ay önce burnu tıkanmaya başladı  doktorun aradım actifet ve burnil kullanmamızı söyledi burun tıkanıklığının dışında hiçbir sorun olmadığı için yanlızca burnil kullandım sorun devam edincede kontrole gittik benden spesifik IGE polen spesifik ıge ev tozu bundan 2 tane birde total IGE ve geniz eti olabilir diye KBB götürmemi istedi allerji ile ilgili fikrinizi biliyorum yaptırmadım testleri  KBB muayyene olamadık çünkü oğlum çok fazla korkup ağladı 
birde ballimon ve zencefil verdiğimiz için sanırım balgam sorunu olmaya başladı ve öksürüyor ama sürekli değil geceleri tıkanıp balgam  kusuyor ağzını da kapadı için dahada imkansızlaşıyor nefes alması bu nedenle uyku kalitesi de bozuldu sabahları yorgun ve bitkin uyanıyor sizden çok rica ediyorum  ne yapmamız gerektiği hakkında lütfen bilgi verirmisiniz.

boyunu ölçtürmediği için bilemiyorum ama 95 cm yarım yamalak denedik kilosu 16.900 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2010 Saat 11:51
Basit bir grip geçiriyorsunuz, sakın ilaç kullanmayın, limonlu bal, serum fiz. ve Coldmix işinizi görür. Eylül ayında hangi çiçek açıyorda, polenine bakacak çok merak ediyorum... Bu kadar ezberci doktor, zor bulunur. Sakın bu saçmalıklarla uğraşmayın. KKB ne yapacakki? Geniz eti lafı çok saçma, sanki 2 yaşındaki çocuğa ameliyat yapabilecek...
Yukarı Dön
arzuk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2010 Saat 16:19

Hocam desteğiniz için çok teşekkür ederim.

fakat şimdi evi aradım uykusunda nefes almakta aşırı zorlandığını hatta zaman zaman soluk alıp verdiğnin sanki duruyomuş gibi olduğunu ilettiler çok endişe ettim böyle bir kere daha olmuştu hastaneye gittiğimizde ventolin verdiler evimizde ufak bir cihazımız var bizde gereken ölçü neyse versek bir sakıncası olurmu yada doğru bir tedavi şeklimidir?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2010 Saat 13:52
O yaş grubunda hiçbir hastamın evinde bir cihaz yok, hiçbir hastam da Ventolin kullanmıyor. Bütün bunlar, geçici "moda"  tedaviler. Eskiden de her hastaya "Lincocin" iğne yaparlardı. o moda geçti şimdi bunlar başladı. Gece yastığına 2 damla "Cold-mix" damlatın, solunumu rahatlar.
Yukarı Dön
arzuk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2010 Saat 17:48
hocam tekrar merhaba ,

oğlumun kusmaları arttı ve iyice solunum sorunu yaşayınca KBB doktoruna götürdük geniz etinin şişdiğini bir grip geçirmiş olduğunu  bütün bu solunum sorununu bu nedenle yaşadığını söyledi bize antibiyotik verdi birkaç gündür antibiyotik sayesinde artık kusmuyo çocuk doktorunun tavsiyesi üzerine malesef aleerji ilaçı kullanıyoruz nasonex ,sıngulaır ve aerıus bu ilaçları kullanmak istemediğim için bir gece vermedim ve sabaha kadar öksürüp kusar gibi midesi kalktı durdu kafamız çok karışmış durumda coldmix damlatıyorum yastığına fakat hala ağzı açık ve zor nefes alarak uyuyor sizden rica geniz eti şişmesi ile ilgili bize bilgi vermeniz bu şişlik inicekmi hep böyle nefes alma sıkıntısımı yaşayacak mı ? bu durum olmadan önce grip bile olsa ağzı kapalı uyurdu ama şimdi hırıltılı nefes alıyo yemek yerken bile küçük küçük lokmalar veriyoruz ağzını uzun süre kapatamıyor .

uzun oldu biraz fikirleriniz çok önemli atlamadan bilgi vermek istedim anlayışınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 12:44
Geniz eti ve bademcikler, lenf bezidirler. Her boğaz enfeksiyonunda vazifeleri icabı büyür ve irileşirler. Belirli bir süre enfeksiyon alınmadığında kendiliğinden küçülürler. Bu sebeple en fazla enfeksiyonun olduğu yuva ve ilkokul 1. sınıf çocuklarında bunlar aşırı büyür, bu devre geçip bağışıklık kazandıklarında, daha az enfeksiyon olduğundan, kendiliğinden küçülürler. Bu sebeple,7 yaşından büyük çocuklarda, geniz eti ve bademcik ameliyatı çok nadirdir.
Yukarı Dön
arzuk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 13:07
teşekkür ederim.

yani iyileşdiğinde küçülücek geniz etindeki şişme peki kullandığımız ilaçlara devam etmelimiyiz ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 14:00
O astım ilaçlarını kullanırsanız, esas o zaman başınız derde girecek. Biraz sabırlı olun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.