Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tonsilit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtonsilit

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
m.kübra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 11 Kas 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119
Mesajın Direkt Linki Konu: tonsilit
    Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2010 Saat 21:52
hocam kızım ıkı gundur ateslıydı bugun yuksek degıl ama haff var ıkı gun ıkı kere verdım kalpol ve gectı derken cok fena oksurmeye basladı yırtılırcasına oksuruyor sureklı degıl arada.balgamı var ve dudakları ucukladı .esım ılla dr gıdelım dedı ben ıstemedım antıbıyotık verecek dıye ama kavga ettık gıttık ve verdı.tanıya tonsılıt yazmıs ben buzamana kadar hıc antıbıyotık kullanmadık balla ıdare ettık dedım dr balgamı yesıl olmus beyaz olsaydı vermezdım dedı bunu gunde bı defa kullanın dedı ve verdı.zımaks aldık.esımle bırbırımıze gırdık ben ıcırmemdedım ve o ıcırdı gercekten gerek varmı acaba guvenemıyorum dr lara artık.dudagındakı ucuk ıcınde zovıraks verdı.pedıtus ve paranoksta verdı ama atesı ıcın onları kullanmıyorum zaten gerek yok. ıcım acıyor kızım sankı zehır ıcıyor.sızın yorumunuz cok onemlı benımıcın tesekkur ederım.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2010 Saat 11:33
Kesin bir şey söylemem zor. Uçuk ile beraber olması, sanki antibiyotik gerekiyormuş gibi geliyor. Boğazını görmeden kesin bir şey söylemem doğru olmaz. Peditus ile paranox'un beraber verilmesi yanlış..Her ikiside 120mg. Parasetamol ihtiva eder (Her iki ilacın kutusunun üstünü okuyun) . Bu hatanın bu kadar yaygın yapılması, sanki bunlara bu iş daha Tıp fakültesinde iken öğretilmiş gibi. Bu kadar çok doktorun aynı hatayı yapması ancak eğitim ile olur.. Ayrıca Peditus içindeki ikinci bir ilaç öksürüğü keseceği için, 3 gün sonra göğüsüne inecek ve size "-bronşit başlangıcı-" tanısı konacak.. Ondan sonra da zaten doktorlardan çıkamazsınız.. Sadece Zimaks'ı kullanın. Zira boğazını görmeden bir iddiada bulunamam. Diğer bir husus, eğer şimdiye kadar nezle hali başlamadı ise, antibiyotikliktir. Balgamın beyaz veya yeşil olması antibiyotik başlamak için bişr gerekçe değildir, resmen uydurmuş. Gripal enfeksiyonlarda, balgam veya akıntı önce sugibidir, sonra beyaz ve iyileşirkende yeşil veya "bally" gibi olur... Bu hastalığın normal seyridir. Zimaks'ı 5 gün verin, pek bir zararı olmaz.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Eyl 2010 Saat 11:34
Yukarı Dön
m.kübra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 11 Kas 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2010 Saat 15:42
tesekkur ederım dr bey annemde ucuk var oyuzden kullan dedı zaten ben pedıtus ve paranoksu kullanmıyorum kızım surup ıcmedıgı ıcın fıtılde yazdı.gece yıne cok ateslıydı ucugu tekrar arttı bugunde burnu akmaya basladı.bence grıp ama bıkere baslamıs olduk zımaksa.. Cok tesekkur ederım.

Yukarı Dön
m.kübra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 11 Kas 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2010 Saat 18:57
sızı sıkı takıp edıyorum hocam daha dr balgamı yesıl oyuzden yazıyorum dıyınce dedım cocuk ıyılesecek demekkı :) parasetamol olayınada sadece calpol kullanarak cozum buldum ıkıncı bırsey hıc kullanmıyorum umarım muhtacta olmayız.hocam kızımın burnu akıyor bu grıp ısaretı degılmı?antıbıyotıgıde ıcmıyor cok zor surup ıcer acaba ıcırmesekmı? Nedersınız?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2010 Saat 22:42
Eğer nezle arazları başladı ise antibiyotiğe hiç ihtiyaç yok.
Yukarı Dön
m.kübra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 11 Kas 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2010 Saat 04:56
hocam bugun besıncı gundu dun atrslenmedı bugun yıne ateslendı.oksurugude gıcık tutar gıbı bı hal aldı balgamlıda oksuruyor ama cogu gıcık oksurugu gıbı baya yoruyor aglıyor oksurukten.daha kotu bırsey degıldır degılmı ates gene olunca korktum .antıbıyotıgı ıcmıyor zaten veremıyoruz.gerekıyorsa bu ısın ıgnesı yokmu onu vurduralım.burnu akıyor beyaz sulu sekılde.

Yukarı Dön
m.kübra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 11 Kas 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2010 Saat 10:45
hoczm atesı yıne cıkıyor.esım benı suclayıp duruyor ıyılesemıyor dıye.kızım bıesey yemıyor kac gundur ıyıce halsızlestıde.vıtamın takvıyesımı yapsak ama ne yapalım.hocam sız bı yol gosterın ne olur.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2010 Saat 10:50

Bu kadar zaman zarfında kendiliğinden iyileşmediğine göre bu hastalık bakteriel değil, viral.. Antibiyotiklerinde bu viral enfeksiyonlara etkisi yoktur, bunlar 1-2 hafta sürebilirler. Göreceksiniz, ilaç kullansanız bile iyileşmeyecek.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.