Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Konu: yine ateş
    Gönderim Zamanı: 11 Mar 2011 Saat 09:12
Hocam Günaydın,
Kızım 33 aylık. 3 hafta önce hastalandı, önce hafif burun akıntısı ve öksürükle başlamıştı sonra ateşi 40 dereceye kadar yükseldi. Ateşi yükselinde dolven verdim biraz rahatlatmak için onun dışında ballı limon, cold mix tedavinizi uyguladık. Allaha şükür 1 gün yüksek ateş oldu ertesi gün düzeldi. Burun akıntısı öksürük felan devam etti. Tam iyileştik derken bu sabah yine ateşle uyandık. Bu sefer daha düşük 38,5, henüz ilaç vermedim, birde kuvetli bir öksürük var ama onun dışında burun akıntısıda yok, keyfide yerinde. Şimdi merak ediyorum, bu başka bir hastalık mı yoksa 3 hafta önceki hastalığımız iyileşmedi de yeniden mi başladık. Yine aynı şekilde mi devam edelim, ballı limon coldmix, yoksa bu öksürükle doktora gidersem kesin öksürük şurubunu ve antibiyotiği dayayacaklar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120823
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2011 Saat 10:41
Yeni bir hastalık başladı.. Eğer antibiyotik gerekecek bir hastalık ise, sabah yanına gittiğinizde, çok kötü bir ağız kokusu ve dilinde kalın bir pas tabakası görürsünüz..
Yukarı Dön
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2011 Saat 10:51
Teşekkürler hocam,
Sabah kontrol ettim dilini, ağzını sadece biraz açlık kokusu vardı öyle çok berbat bir koku yoktu. Şimdilik antibiyotiklik değil sanırsam. Yarın tekrar kontrol edeceğim.
Yukarı Dön
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2011 Saat 09:02

Günaydın Hocam,

Geçen gün yazmıştım size kızımın hastalığı ile ilgili. Grip tedavimizi uyguluyorum. coldmix, ballı limon ve burnunu açık tutuyoruz. ancak Ateşimiz halen 39. Cuma gününden beri ateşi düşüremeyince haftasonu doktora götürdüm. Boğazlarında ve ciğerleride bişey yok. Calpol, dolveni dönüşümlü verin ateşi kontorl edin. Grip olmuş dediler. Dün gündüz 37,5 lara inmişti ama gece tekrardan 39,5 oldu. Bugün sabahda yine 39,5. Napmamız lazım bilemedim? :( Bu arada burnu tıkalı ama akmıyor doğru dürüst.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2011 Saat 10:24
Grip te 4-5 gün (bilhassa gece) ateş olması gayet normaldir. Allahtan aklı başında bir doktora rastlamışsın.. Yoksa kesin, iğne , antibiyotik dayamıştı.. Sabırlı olun. Ateşi düştükten sonra tekrar ateşinin çıkması pek hayra alamet değildir, o zaman antibiyotik gerekebilir, ateşi çıkarsa;  Kan sayımı yaptırıp WBC değerine bakın, yüksek çıkarsa antibiyotik başlanır.  
Yukarı Dön
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2011 Saat 22:41
Hocam iyi geceler,
Bugün siziden cevp aldıktan sonra, kızımın ateşi yine 39,5 ve kulağımda pat pat ses var felan demeye başlayınca acaba kulağına mı vuruyor diye akşam tekrar acile gittik. Doktor sağ kulağının kızardığını, otit olduğunu ve Antibiyotik kullanmamız gerektiğini söyledi. Bende kan tahlili yaptırsak da ondan sonra antibiyotiğe karar versek dedim. Kan tahlilinde ne çıkarsa çıksın antibiyotiği illaki kullanacağız dedi otit olduğu için, yoksa dahada ileler dedi. Tabi ben kan tahlili yaptırttım bu arada.
WBC 7,4 çıktı. CRP'de 0,12

Birde diğer normal olmayan değerleri yazıyorum
Lenfosit Oranı 52,2 (14 - 51)
Eritrosit 5 (3,8 - 4,9)
Ort. Eritrosit Hacmi 69,7 (72,3 - 85)
Ort. Eritrosit Hemoglibini 22,1 (23,7 - 28,6)
Ort. Eritrosit Hemoglibin Konsantrasyonu  31,7 (31,8 - 34,6)
Eritrosit Dağılım Genişiliği 16,6 (12,4 - 14,9)
Şİmdi WBC düşük çıktığı için antibiyotik kullanmamıza gerek var mı yoksa otit diye illa kullanmak mı gerekiyor. Agumentin 400 , İlladin pediyatrik sprey ve Calpol verdi. Şimdi ben ne yapayım kullanayım mı? dahada kötüye gider felan diyince korkuttu gözümüzü.
teşekkür ederiz hocam ilginize.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2011 Saat 10:42
Tek İliadin yeter.. Eski maillere bakın.
Yukarı Dön
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2011 Saat 10:54
sağolun hocam okuyorum bütün eski mailleri okuyorum bi yandanda ama ateşini halaa düşüremediğimiz için korktum.
teşekkürler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.