Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Anne sütü - mama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuAnne sütü - mama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Konu: Anne sütü - mama
    Gönderim Zamanı: 11 Nis 2011 Saat 00:47
Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum.
çocuklarınızı ne kadar anne sütüyle beslediniz?
anne sütünü çok alan bebeklerin, formül mamayla beslenen bebeklere göre daha az hasta olduğu doğru mudur sizce de?
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2011 Saat 09:54
Canım Elif 10 ay emdi, ben formül mamaya, 6. ayında başladım, iyiki de başlamışım, çünkü sütüm çok azmış, 6. ayına kadar sırf anne sütü vereceğim diye direndim ama çocuk 4. ayından sonra pek kilo almamıştı, meğer sütüm azmış  Disapprove Kreşe başlayıncaya (2,5 yaşına) kadar hiç hasta olmadı ama bunun formül mama ile ilgisi var mıdır bilmem Smile
Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Puanlar: 1671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2011 Saat 11:39
Canım ben kızımı 16 ay emzirdim.İlaç kullanmam gerekmese dahada emzirecektim.13 ay anne sütünden başka hiç bişey vermedim.Allaha çok şükür gayet sağlıklı.Maşallah arada ağrı kesici hariç başka hiçbir ilacıda kullanmadık.
Oğlumda beni hiç emmedi.Sütümü sağarak 1 ay biberonla verdim.Gerisini hep mamayla büyüdü.Ama oda çok hasta oldu.Epey ilaç kullandı.
Rabbim öyle bir besin varetmişki gerçektende yavrularımızı hem besliyo hem büyütüyo hemde koruyoSmile
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2011 Saat 12:10
bende kızımı bir yıl emzirdim sütümün yetmediği zamanlarda inek sütü verdim formül mama hiç kullanmadım hele kadir beyin yazılarından sonra hiç kullanmayı düşünmüyorum hala da sütü çok sever günde iki bardak mutlaka içer hiç hasta olmaz sütle ilgisi varmıdır bilmem 4 yaşına girecek hasta olduğu günler sayılıdır
oğlumuda sadece emziriyorum doymadığını hissettiğimde ek gıda veriyorum ama çok sık hasta oluyor çok üzülüyorum herhalde bünye meselesi bağışıklık meselesi

<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2011 Saat 13:00
ikisnide 1 yil emzirdim , mama hiç almadim
kizima inek sutu veriodum 6 ay dan sonra , oglumada veriom ama biberon almio biraz zorlaniyorum
kizim bakicidaydi, ilk iki yil çokk hasta olurdu , $imdi kre$te arada tek tuk oksuruyo ama hasta denmez
oglumsa ki$ girdigindne beri hasta , $u an bile oksuruo :(
ablasi kre$den alip geliyo , o aykda atlatio karde$i daha kotu geçirio bagi$iklik olmadigi için

Yukarı Dön
beria Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 702
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2011 Saat 15:33
ahmet mirza doğduğunda aç kaldı, 15-18 gün kadar mama verdik, hani şu sulandırılan, anne sütüne denk olanlardan...sonra şükür sorunumuz kalmadı, emmek istediği sürece emecek, her annenin niyeti budur...hasta oldu mu olmadı mı meselesine gelirsek, çok ciddi bir şey yaşamasak da hasta oluyor, hatta biz yaşında kızamık aşısı yaptıracakken, 9. ayında kızamık çıkarttık...yani emziremiyorum çocuğumun bağışıklık sistemi güçsüz kaldı, hasta olucak diye bir şey yok...

bebeğin normal gıdaları yiyebilecek hale gelinceye kadar sen de devam sütleri falan kullanabilirsin ancak 4. ayından sonra mutlaka evde pişebilen herşeyden onun yiyebileceği hale getirerek ağzına ver ki işin kolaylaşsın, 2 çay kaşığı falan abartmaya gerek yok, yiyor diye ilk başta tıkmaya da gerek yok, bir gözlemlemek lazım...... ben taze fasulyeyi(zeytinyağlı)süzgeçten geçirir verirdim mesela... 

kaçıncı çocuğun bilmiyorum belki de duruma vakıfsındır...

burda yazılanlarla kendini kıyaslarsan demoralize olabilirsin....gerek yok....
çocuğunun bakımını iyi yaparsan, birazcık koruyup kollarsan -bundan kastım, salgın zamanı o ortamlardan koruyabilirsin, terleyince üzerini değişebilirsin gibi... ben bunu emzirmeme rağmen yapıyorum, her anne yapar- hiç bir sorun yaşamazsın inşeAllah...
zaten bir kaç aya bir çok gıdayı almaya, çok değişik vitaminlerle donanmaya başlarsınız...
muhabbetle...
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
Yukarı Dön
beria Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 702
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2011 Saat 15:36

unutmuşum inek sütü meselesi, protein bakımından çok zengin olduğu için, bebeklerin böbreklerini yorduğu gerçeği var, onun için yaşına kadar uzak tutulur, mutlaka verilecekse de sulandırılmalıymış...

hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
Yukarı Dön
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 105
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2011 Saat 18:36
Ben büyük kızımı 2 yıl emzirdim.3 yaşına kadarda çok nadir hastalandı.Ama ilk çocukta tecrübesiz olduğum için ek gıdaları ihmal ettim yani bebeğimin damak tadı gelişmedi.Yemek yemeği hiç sevmiyoruz şuan çok zayıf.Ama şuan ikinci kızım 3.5 aylık, bir dönem doktor mama ver dedi aç kalıyor diye evrdim ama 1 kaç gündür mamayı almak istemiyor ve sütümünde kafi geldiğine inanıyorum.Bu sefer anne sütü ağırlıklı ve 4.aydan sonra tattırmaya başlayıp 6. aydan sonrada yavaş yavaş ek gıdalara başlamayı düşünüyorum. Thumbs Up

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.