Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sağ kulakta kızarıklık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSağ kulakta kızarıklık

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Sağ kulakta kızarıklık
    Gönderim Zamanı: 26 Nis 2011 Saat 20:01
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 3 yaş 3 aylık.23 nisan günü grip oldu ve 24 nisan sabahı burun akıntısı,öksürük ve hafif ateş başladı bugün 2,5 gün oldu ateşi kulaktan 37,5 larda.Bu arada sadece 2 kere kulaktan 39a geldi 3 günde sadece 2 kere 3/4 ölçek dolven ve 3 kerede kongest verdim.Öksürürken kusarak balgam çıkartıyor keyfi çok iyi.Bugün tekrar dr.una götürdüm.Genel muayene iyi çok şükür ama sağ kulağı epeyce kızarmış dedi.Yarın akşama kadar bekleyin ateşi kulaktan 38 i geçerse Augmentin 400 2*1 başlarsınız.Baktınız ateşi yok ama kulak ağrısı var yine başlarsınız dedi.Yoksa vermeyin dedi.Sekrol 3 kere 1 ölçeğe yakın verin ve bol bol sterimar sıkın kongesti kesin dedi.Endişelendim kulak kızarıklığı bakteriyel değil midir? Kendi kendine beklememizde sakınca varmıdır? birde kulaktan ateşi kızarmış olan kulağından her zaman daha fazla çıkıyor.Bu kulağa göremi 38i geçerse başlayayım.
Beklememde sakınca varmı derken .Enfeksiyonun aşağıya inmesinden korkuyorum.Gripte kulakta kızarıklık yaparmı?Doktor bu kızarıklığın çok olduğunu söyledi.Çok geniz akıntısı ve öksürüğü var.Dr.dediği gibi ateşin yükselmesini yada kulağın ağrımasını mı beklemliyiz? Kan tahlili istedik ama yazmadı.geçen ay Başka bir doktor çok hırpalamıştı 6 tane iğne, serum ve 1 şişe Ab içmişti.O yüzden kan tahlili vermeyelim dedi.
Ne yapsak Ab başlasak mı.Gerekli olsaydı yine dilde pas olurmuydu? Ateşin 3. günü bitecek sabah.
Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nis 2011 Saat 20:07
Bu arada birkaç gün önce günde 3 defa 1er fıs sanırım 4 gün iliadin kullandık bu 4 günden 1 hafta önce yine sanırım 4 gün aynı şekilde iliadin  kullamıştık.Çok gelir 1 ay içinde dedi.İliadin vermedi doktorumuz.Çok uzun olur kullanmayın dedi.Çokmu sakıncalıdır kullansam yada bakteri kaynaklı ise kulak kızarması etkili olmazmı ağrısı yok ama kulak çok fazla kızarmış.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2011 Saat 06:42
Kadir Bey bu gece burun akıntısıda balgamda sarıya dönüyor ama .bol sterimar sıktım burun aspiratörü ile ve bolca sümkürterek burnunu temizledim ama burun akıntısı turuncu geldi zorladığı içinmi bir sorun olabilirmi koltuk altından ateşi yok ama enfeksiyonlu kulaktan ateşi37,5 civarı.Öksürüğü çok bazen kuru bazen balgamlı sesi çok boğuk 23 nisan akşam üstünden beri grip .Ciğerlerine iner diye korkuyorum :(((
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118467
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2011 Saat 11:32
1- Çocuğunuz Grip geçiriyor, hiç ateşi de olmamış.. Antibiyotik gerekmiyor..
2- Kulak iltihabı; adı öyle olsa bile bir iltihap değil, "mekanik" bir durumdur. Öztaki botusunun kapanması ile Orta kulak boşluğunu nemli tutan "gözyaşı vasfındaki" sıvının akamayıp, içerde birikerek zara tazyik etmesi ile oluşur. Siz İliadin ile Öztaki deki ödemi çözüp, akıntıyı sağladığınızda herşey düzelir.
3-Akıntı önce; sugibi, sonra beyaz, sonra "Bally" gibi olacak.. Çok zorlamayın, kanatırsınız.
4- Öksürük kesici, veya Grip kurutucu diye satılan ilaçları kullanmazsanız göğüse inmez.


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Nis 2011 Saat 11:33
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2011 Saat 12:07
Turuncu gibi kanlı burun akıntısı çok sümkürmesinden midir  KAdir Bey?
Birde iliadini 4 gün 3*1 kullanıp 6 gün ara verip bir 3-4 gün daha kullanmıştım 2*1 şimdi 2 gün geçti tekrar kullanabilir miyim? Normalde 1 gün ara verip kullanıldığını biliyorum ama 1 ay içinde max.sınırı var mıdır? Doktor önermedi diye sormak istedim.
Şu an öksürüğü devam ediyor bazen geniz akıntısı yüzünden kusarak balgam çıkarıyor.bu normal bir gripte kaç gün sürebilir.Sinüzit olursa kronikleşirse diye korkuyorum:((

İliadini 2*1 mi 3*1 mi kullanayım?

Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118467
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2011 Saat 09:32
İliadin, Sinüziti de iyileştireceği için kafanıza takmayın.. İliadin kullanmazsanız olacak olan, kulak ağrısıdır.. Tabii bu demek değildir ki kulak ağrısı olmasın diye hergün kullanalım... Ağrısı olunca başlayın. Kaç kere ihtiyaç olursa..Öksürük sürelerine gelince, eğer Grip ateşsiz başladı ise öksürük; 1-1.5 ay sürebilir. Ateşli olanlar 15 gün içinde biter.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2011 Saat 11:42
Hafif ateşli başladı grip.Şu an kulak ağrısı olmadığından iliadini kullanmıyorum.Bu yüzden sinüzit olurmu diye endişelendim.Biliyorum grip akıntısı koyulaşınca geçeceği zaman akıntı sarıya dönüyor.Bugün 5.gün sesi hala boğuk dolu dolu.Balgamlı öksürüyor,Birde sabah kalktığında burnunu temizlerken sarı olarak temizledim.
Ben sinüzitim şu an tedavi oluyorum ama kızım ya sinüzitse anlamamış olabilirler mi? ağız kokusu yok ama.sesi hala boğuk Kadir Bey sei ne zaman düzelir peki.Ayrıca burun tıkanıklığı ne kadar zaman geçmezse tekrar gideyim dr.a.
Sinüzit olur diye endişelenmem.Sinüzit olursa tedavi edilse bile tekrarlarmış bir kere oldumu ,diye okudum gerçeklik payı var mıdır?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118467
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2011 Saat 09:46
Tuzlu su (serum fiz.) en iyi ilaçtır. Mevsim müsait olsa girin hep beraber denize, 1 günde iyileşirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.