Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - iştahsızlık ve uyku sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumiştahsızlık ve uyku sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 495
Mesajın Direkt Linki Konu: iştahsızlık ve uyku sorunu
    Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2011 Saat 17:16
kızım ayın 22sinde 1 yaşına giriyor.zaten hiçbir zaman öyle iştahlı bir çocuk olmadı ama tatilde iyice çığrından çıktı.halen emziriyorum ama artık sadece uyurken emmek istiyor öyle gün içersinde çok emmek istemiyor artık,emmek için direniyor çünkü emerken uyku bastırıyor,ona göre emmek=uyku.
tatilden döndük 1 hafatdı evdeyiz ne uyku düzeni kaldı,gece 1,1buçuk bizimki ayakta.gece çok sık uyanıyor ve kalkınca uyumak bilmiyor saatlerce.yemeği zorla oyunlarla yediriyoruz,babsı bir yandan ben bir yandan şebeklik yapıyoruz anca öyle yiyor,çoğu zaman yemiyor .
1_yemek teklif ediyorum yemiyor 10 dakika sonra açlıktan çığlık atarak ağlamaya başlıyor yemek veriyorum 2 kaşık alıyor bırakıyor,aynı şeyi su için de yapıyor önce almıyor ama 5 dakika sonra ağlıyor ama ne ağlama,dün gene aynı şeyi yaptı artık koptum ,çıldırdım öyle bir bağırdım ki yavruma,zavallı çok korktu 15 dakika susmadı,çok pişman oldum sarıldım özür diledim ama susmadı,çok üzüldüm,vicdanım sızladı,yavrumun psikolojisini bozmak istemiyorum,travma yaşatmak istemiyorum.sizce olumsuz bir etkim olmuş mudur zihinsel ya da psikolojik öyle kahroldum kiCry
2_ama elimde değildi o an kendimi tutamadım,sizce iştahı için ne yapabilirim şurup vereyim m,iştah açıcı,hangisini?
artı demir ilacı veriyorum demir eksikliği var şurup veriyorum ferrumun,kıyameti koparıyor her verişimde tükürüyor,yutmuyor,ilaca da tepkili,yemeğe de ne yapacağımı şaşırdım kaldım,bir pedagoga mı götürsem sizce?bunlar normal tepkiler mi yoksa?
şekerli yiyceklere bayılıyor ama ,abur cubura asla hayır demiyor,çok şaşkınım..

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2011 Saat 17:22
sizce birşeyler tepki mi gösteriyor,tatilde çok kalabalıktık anneanne ,dede teyzeler,kuzenler,enişteler vardı,uykuya yemeğe,ilaca herşeye karşıyız amaUnhappy
çok yoruldum artık.
bir de kadir bey benim süt izinlerim bitiyor artık yarım değil tüm gün çalışacağım,bakıcı uyutacak kızımı,onoun için emzirerek uyutmaya bir alternatif bulmak kızımı alıştırmak zorundayım,ama bu nasıl olacak bilemiyorum,bu sizin ilgi alanınız değil ama bir öneriniz olabilir mi?
çok teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2011 Saat 09:27
Çok üstüne düşmüşsünüz ve sonunda "iflas" etmişsiniz. Evet, çok iyi niyetlisiniz, ama bebeklere eşinize veya erişkin bir kimseye yaptığınız gibi, mantık çerçevesinde yaklaşamazsınız. Sakın zorlamayın, istediği zaman meme veya su verin, istemiyorsa asla ısrar etmeyin. Siz yokkende, biberondan içerek uyumasını öğrenecek. Bırakın bazı şeyleri kendisi halletsin.. Siz herzaman "emre amade" bir köle değilsiniz. Zaten görüyorsunuz, bütün iyi niyetinize rağmen bir şey halledemediniz, sonuçta hem siz hem bebek üzüldü. Rahat olun, boşverin, istemiyorsa zorlamayın.. Demir ilacını ben vitamin verir gibi herkeze vermiyorum. Ancak anemi tesbit edersem kullanıyorum..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Ağu 2011 Saat 09:28
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2011 Saat 23:25

teşekkürler cevap için kadir beySmile

anemi için ferrum veriyorum demişsiniz anemi var kızımda demiri9,5 malesef.ferrumun şurubunu kullanıyoruz üstünde 1 ölçek yazıyor 1 günde ama 1 ölçek 5ml ye tekabül ediyor ama ölçek kaşığı 2,5 ml lik,bu durumda 2 kaşık mı vereceğim 2*2,2ml mi yani,ya da sadece 2,5 ml verilmeli bu kadar küçük çocuğa,teşekkürler..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2011 Saat 23:30
bir de kadir bey,kızım 11,5 aylık kilosu az geliyor bana 10 kgdı,tatilde ishal oldu kilo verdi(600gr) şu anda:
boy:76cm
kilo:9600gr
baş çevresi45.6cm
sizce nasıl ölçülerimiz..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2011 Saat 10:48
600 gram fazlası var. 4 cm. boy fazlalığı onu zayıf gösteriyor. Ben şimdiye kadar hiç 2.5ml. ölçek görmedim. Sakın siz, ortadaki çizgiyi okuyor olmayasınız? Siz genede 1 ölçek verin. Ayrıca Hgb; 9.5 sınırda sayılır, ben önce etli diyete alır, netice alamazsam demir başlardım..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2011 Saat 17:38
hocam ne et yedirebiliyorum ne balık daha doğrusu benim kız hiçbirşey yemiyor çıldıracağım,nerde hata yaptım neden böylre oldu bilmiyorum.gerçekten birşey yemiyor,keki bile oyunla 2 ısırık alıp bırakıyor gerisini tükürüyor,ilaç asla içiremiyoruz neler yapmadık ki,meyve suyuna tatlıya,yemeğe herşeye karıştırdık denedik içmiyor,zorla ağzına döküyorum bazen şırıngayla tükürebildiğini tükürüyor,işim çok zor.sinirlerim harap olmuş durumda,yemiyor ,içmiyor,600gr verdi boy uzama hızı azaldı.işin en kötüsü benim psikolojim çok yıprandı bu durumdan,eşimle bile sürekli tartışıyoruz bu ilaç meselesi yüzünden,ben zorla verince eşimle tartışıyruz,öyle olmaz diyor e besinlerin içinde verince herşeyi ilaç sanıp yemiyor,şatım kaldım.kilosu 3,5 aydır aynı.yerinde sayıyor.
iştahsızlığını drumuz demir eksikliğine bağlıyor,ee ilaç veremiyorum ki
besinlerle gidermeye çalışsam yemek yemiyor,iğnesi filan yok mu hocam bu demirin:((
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2011 Saat 17:43
kusura bakmayın çok soru soruyorum hocam,drumuz minadex diye bir vitamin şCryurubu verdi portakallı çok lezzetli tadı da ben bile içebilirim,ama kızım onu da tükürüyor,yemek yemediği için beslenemiyor,iştahı yok,ilaç da içmiyor,ne yapabilirim nolur bir yol gösterin bana
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.