Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - coldmix kullanımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumcoldmix kullanımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
helin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 272
Mesajın Direkt Linki Konu: coldmix kullanımı
    Gönderim Zamanı: 27 Şub 2012 Saat 08:12

Merhaba hocam

31 aylık oğlum geceleri sürekli horluyor.hırıltılı ve zor nefes alış verişi var.ağızdan nefes alıyor ve sürekli uyanıyor.

oğluma 6 aylıkken alerjik astım dediler.çok öksürüğüde oluyordu o zamanlar.çok  hasta oluyordu.ventolin ve pulmicort singulaır ağır antibiyotik iğne verdiler verdiler.pulmicort ve singulaır devamlı kullanacak dediler.uzun süre kullanmama rağmen yinede hasta oluyordu.son olarak yazın ilaçları kendim kestim ve doktora haber vermedim.kontrollere götürmektende vazgeçtim.oğlum 6 aydır hiç hasta olmadı.astım olsaydı 6 ay boyunca sıkışmazmıydı.
şu an sadece burun tıkanıklığı var horlaması var.geniz eti olabilir mi.
coldmix ve serum fizyolojik aldım.ikisini bir kullanmamda sakınca var mı
coldmix i iki damla geceleri yastığına damlatıyorum.kaç gün kullanayım.şimdiden teşekkürler hocam

Düzenleyen helin - 27 Şub 2012 Saat 08:13
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2012 Saat 17:43
Su anda; sizinki gibi milyonlarca cocuk, bu sekilde aldatilarak, bu gereksiz, sacma ve pahali ilaclari kullanmak mecburiyetinde birakiliyor. Ben tek basima ne kadar faydali olabilirim, bilmiyorum. Yoksa esas bu gorevi yapmasi gereken, Universiteler ve Bakanlik, killarini bile kipirdatmiyorlar. Dogru yoldasiniz, sizin bu ilaclara hicbir zaman ihtiyaciniz olmamisti. ColdMix ve Serum fiz. ihtiyaciniz oldugu surece kullanabilirsiniz, tek kusurlari "ucuz olmalaridir". Bizim doktorlarda maalesef, ucuz cozumleri hic sevmezler.   
Yukarı Dön
helin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 272
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2012 Saat 09:33
çok çok teşekkürler hocam.şu an iki oğlum var.biri 31 aylık biri 16 aylık.sizi tanımadan önce öyle hatalar yaptım ki bunun vicdan azabını çekiyorum.ilk oğlum 10 günlükken kontrole götürdük öylesine burnu tıkalı diye soğuk algınlığı ilacı verdiler.40 günlükken çok ağlıyordu oğlum.bi göstereyim dedim doktora.doktora götürmezsek kötü anne oluyoruz toplumca.sadece ağlamaları vardı.ne öksürük ne ateş ne kusma ne iştahsızlık.faranjit diyip 10 gün antibiyotik verdi 40 günlük bebeğe.sonrası malum.sürekli doktor.ilk oğlum 7 aylıkken ikinci oğluma hamile kaldım.emzirme dedi doktorlar.dinlemedim emzirdim.ne büyük oğluma bi şey oldu ikinci oğlumda 2 hafta erken doğmasına rağmen 3900 g doğdu.ikinciyi kolay kolay doktora götürmedim ilaç vermedim.çok nair hasta oldu.artık akıllandım her iki oğlumada kolay kolay ilaç hele soğuk algınlığı ilaçları ve antibiyotik vermiyorum.

her şey sizin sayenizde.artık çocuklarım kolay kolay hastalanmyorlar.iyiki varsınız hocamKizBebek
Yukarı Dön
sdts Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 98
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2012 Saat 14:59
hocam benimde buna benzer sorum olucak biraz farklı tabi
3 yaşındaki oğlum geçen kış 2, son 2 aydır ise 4 kez nezle ve grip sonrası nefes darlığına benzer rahatsızlık geçiriyor..kendi dr muz hiç bronşit teşhişi koymadı birkez acilden başka bir dr götrdüm orada bronşit olabilcğini söyediler ama röntgen çekilmedi,ventolin buhar ve klamer ant.verdiler..ve ben ilkez bi antibiyotiğ sonuna kadar kullandım takrarmasın diye.ama ne faydaki 1 hafta sonra tekrar soğuk algınlığı ve yine korkunç bi nefes darlğı( kokrunç dyorum çünki ben başka odadan onun nefes almaya çalışma gayrtini duyuyorum malasef Cry )
bu kez uludağ ünv..götürüdüm bronşiolit dedi,kanını aldılar,ve alrji testi yapılmasını önerdiler,pulmicort  u da 2 ay srekli kullanmamı söylediler...hocam oğlum hiçbir rahytsızlığında yüksek ateşe maruz kalmadı bunuda belirtmek istedim Ermm evet hocam hepsi bu sizce ne yapmalıyım?
sdts
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2012 Saat 19:23
3 yasindaki cocuga; allerji testleri yapmak, hemde; "bronsiolit" deyip, allerji testi yapmak, tam sacmalik. Viruslerin sebep oldugu bir hastaliga da uzun sureli kortizon spreyleri vermek, viruslerin yerlesmesini ve devamli enfeksiyon yapmasini saglamaktan baska bir ise yaramaz. Bu sayede bu ilaclari hayat boyu kullanmaniz garantiye alinir. Bundan sonra bu ilaclari kestiginiz anda cocuk kotulesecegi icin, bu tedaviyi birakmaniz da cok zor olacak. Tam tuzak. Hicbir solunum yolu allerjisinde ates olmaz. Ates= Enfeksiyon.Benim makalelerimi ve eski mailleri okuyun. Epey bir egitime ihtiyaciniz var.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Mar 2012 Saat 19:23
Yukarı Dön
sdts Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2012 Saat 22:36

hocam bronşiolit teshisi konulduğu için alerji testi yapılmıyor,gittiğim poliklinik alerji pol..
şimdi ye kadar hiçbir dr alerjik yada bronşit dememişti,ancak oğlumun sıkıntılı nefes alma durumu beni rahatsız ettiği için alerji dr göstermek istedim,gittiğimizdede oğlumun yine nefes darlığı vardı doktor uzun uzun dinledi ondan sonra kan tahlili yapıldı ve pulmicort kullanmamı söyledi..
eğitime ihtiyacım olduğunu yazmıssınız,ben sizi yaklaşık 2 senedir takip ediyorum,okadarki birçok yakınıma sürekli onu  kullanma,bunu  kulanmma kadir hocam böyle diyor şöyle diyor diye uayrıyoruum sürekli..belki kızıyolar belki anlıyorlar bilemiyorum...
ben sizinle paylaşmıştım bu rahatsızlığını çünki,bal limon hastalanmasada kullanıyrum,cold mix,vicks bunları kullanıyorum,
eşime dr verdiği pulmiicortu kullanığımı söyluyorum ama kullanmıyorum size güvenerek,ama değişen hiçbirşey yok üstelik balgamımızda var şimdi,ama ben sekrol dahi kullanmıyorum,ıhlamur ve diğer tattikleri uyguluyorum,
dakikada 60 dan falza nefes alımının sorun olduğunu yazımıştınız bizim 3 kez 60 ı geçti hocam,devamında ventolin şurup ve hava verildi, bu gidişinde aynı atakla sonuçlanmasından korkuyorum Cry

sdts
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2012 Saat 01:37
Akcigerlerini dinleme imkanim olsa, kesin bir sey soyleyebilirim. Ventolin veya Pulmicort gerektiren durumlarda, nefes almak rahat, vermesi sikintilidir. Eger boyle bir durumu varsa, Bricanyl; gunde3x1 olcek baslayin ve en az 5 gun kullanin.. Ventolin ve Pulmicort kullanmaktansa, bu surubu kullanmayi tercih ederim.
Yukarı Dön
sdts Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2012 Saat 12:23
aynen hocam sıkıntı nefes vermede..ve kortuğum oldu bugün daha bir sıkışık nefes darlığı sesi ve bu kez öksürükte var,hem balgam var gibi hemde sıkışık bi sesli :(
Bricanyl kullanımını tavsiye ettiğinizi en başından beri biliyorum fakat !!! benim oğlumda inanılmaz bi hiperaktivite yapıyor,zaten zor verdiği nefesini hareketlnince daha da bi zor alıp veriyor ve ortaya çok kötü bi nefes sesi çıkıyor...
farklı bi şehirde olmasam inanın bir dakika durmam,sizin yanınıza getiriridim
tavsiyenizi sorucam tekrar Ermm
sdts
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.