Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
haydibebek
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 495
|
Konu: pişik Gönderim Zamanı: 01 Mar 2012 Saat 14:17 |
mb kadir bey,18 aylık kızımın jenital bölgesinden makat bölgesine kadar pişiğe benzer bir kızraıklk var.yer yer yara olmak üzere ve sivilcemsi şeyler var jenital bölgede.ne yapsak bir dr a mı götürleim.
|
 |
haydibebek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Mar 2012 Saat 14:22 |
bir de kabızlık sorunu var 2 haftadır,4-5 gün az az yaptı küçük top şeklinde günde 1 kere bezine bulaşıyordu, 4-5 günün sonunda 3 kere cıvık yaptı kakasını şimdi gene 3 gündür yapmıyor kakasını yeme-içme düzeni aynı,yaşam tarzı aynı anlamadım neden kabız oluyor,kabızlığın sebebi ne olabilir?stres ya da depresyondan da bebek kabız olabilirmi? ne yapalım sizce? aslında gayet neşesi keyfi yerinde görünüyor ama,bir de şunu ekleyeyim köpek dişi çıkıyor,uyku düzeni epey değişti gece sık uyanıyor ve az uyuyor gece uykusunu.
Düzenleyen haydibebek - 01 Mar 2012 Saat 14:39
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118765
|
Gönderim Zamanı: 02 Mar 2012 Saat 02:37 |
Dislerle ugrasmayin, unutun. Disler hicbir sey yapmaz. Pisigi icin; temizliginizi yaptiktan sonra, eczanede hazirlatacaginiz " %3 luk Eau Borique Sol. 300ml" ile pisik bolgesini nemlendirin. Sonra pisik kremi ne kullaniyorsaniz (Popolin, Dalin, Desitin vs.) onu surun. Sadece gunde iki defa pisik kremi yerine duzelene kadar "Ultralan pomat" surun.
|
 |
haydibebek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2012 Saat 15:40 |
dr bey ,kızımı 2 gün önce götürdük dra,kabızlığın sebebini bile araştırma gereği duymadı,bütün düzeni aynı hiçbi değişiklik yok hayatında dedim,sadece kabızlık için şurup,pişik için de madecasol merhem yazdı,18 aylık kızım 11,4 kg çıktı boyu da:84 cm çok zayıf dedi,12,5 kg olmalı dedi 2yaşına gelen kadar bu kiloyu bulması çok zor dedi,ben zaten kızıma zeytinyağı vererk kabızlık sorununu biraz çözdüm gibi ama nedeni belli değil tabi,pişiği de azaldı,demirine baktı benim isteğim üzerine hemoglobin:11,9 çıktı demir depoları boş dedi,santafer şurup içsin dedi günde 1 ölçek,şuruptan sonra 4 saat süt ve süt ürünü aalmasın dedi(benim bildiğim 1 saat di ama önce ve sonrasında 1 saat süt ürünü almamalı olarak biliyorum ben öyle değil miydi?
anne sütü alıyor hala dedim,ne anne sütü daha dedi,senin sütünün hiçbir besleyici değri yok ki artık dedi,afalldım tvlerde bangır bangır 2 yaşa kadar anne sütü diyor drlar bu tersini dedi.
anne sütütnü kes biran önce dedi,benim kuzenimin oğlu da 18 aylık onun dru annesini çok emsin diyormuş,bağırsak enfeksiyonu kapmış çocuk,ne kadar farklı drların yorumu,insan kime inanacağını bilemiyor artık..
|
 |
haydibebek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2012 Saat 15:44 |
bir de ağzının içi dili iç yanakları,dudak çevresi bile süt kesiği gibi pamukçuk olmuş,önce süt sandım baktım geçmiyor anladım ki pamukçuk,kızım çok iştahsızlaştı,kahvaltı yapmıyor,sadece labne yiyor ve az ekmek o kadar,ne yumurta ne başka bişey yediremiyorum,bir de küçük daninoları çok seviyor,sebze yemez,et yemez,meyve eh işte günde çeyrek elma zor tüketir,ama muzu sever onun da çok besleyici değrei yok,süt içmez sevdiği hiçbişey yok acaba yetersiz mi besleniyor ondan mı çıoktı pamukçuk?neden olur acaba pamukçuk?
teşekkür ederim...
|
 |
haydibebek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2012 Saat 15:49 |
bu arada ferritini 15.52 sizce boş mudur demir depoları durumu bu kadar vahim mi bu çocuğun,aslında çorbalarının içine bol et ve karaciğer blendırlayıp koyuyorum hergün,eti yemiyor çünkü anca çorbaya koyunca yiyor onu da .başka türlü yediremiyorum,bol pekmez vermeye çalışyorum hergün 2-3 talı kaşık veriyorum aslında ona rağmen demirimiz kanımız halen düşük şurup vermeye başladım.
kadir bey bu kadar demire yönelik beslemem karşın (ferromixin toz şase de veriyorum yoğurda karıştırıp),hala değrleri düşük kızımın acaba altında bir hastlık yatıyor olabilir mi?hipotiroid filan olabilir mi ya da hangi tahlili yaptırabiliriz bunun altında yatan sebebi bulmak için?
Düzenleyen haydibebek - 04 Mar 2012 Saat 15:59
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2012 Saat 19:05 |
O doktorun hicbir halt bildigi yok.1- Hgb: bu yas icin normal. Bundan daha iyi olamaz. Demir gereksiz. 2-Anne sutunu "oldugu muddetce" ne kadar verebilirseniz verin. Bunlarin niyeti size mama satin aldirtmak. Hem anne sutunu kesecek, hem inek sutunu yasaklayacak, doktor beyde mama firmasindan "seyahat" filan kazanacak... Yerseniz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Mar 2012 Saat 19:16
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2012 Saat 19:09 |
Pamukcuk, sadece ilk 1. ayda gorulebilen bir durumdur( Candida Albicans denilen bir mantar ile olur). Cocugun agizinda "Probiyotik bakterilerin" olusmasi ile bir daha Pamukcuk gorulmez. Ancak cok agir antibiyotiklerle bu agiz icindeki bakterileri yok ederseniz, olabilir. Her turlu sut mamulunu yedirmenizde bir sakinca yoktur. Sutu soguk verin, icecektir.
|
 |