Benim oglum 51 aylik. Eylulde krese basladi.Bu eylul ayina kadar 2 kere antibiyotik kullanmistik.(biri kulak enfeksonu digeri bogaz enf nedeni ile) Krese basladiktan sonra ekimde bir kere (bogaz enf, kizariklik nedeni) kullandik.Aralik ayinin son haftasi ve ocak ayinin ilk 3 haftasi icinde tam dort kez dr gittik.Bu gidislerde bademcik enf, bogaz kizarikligi,faranjit,tonsilit faranjit nedeni ile hep antibiyotik yazdilar.(sonuncusunda ise kanda enf cikti hatta sonrasinda drlar domuz gribinin yeni versiyonunu gecirmisde olabilirsiniz demisti)Bu 25 gunluk surec icinde 2 kere antibiyotik kullandik.sonrasinda iyilestik 1 nisanda gene ateslendik acile gittik avoklavin antibitotik yazdilar atesimiz 2 gun surdu sonrasinda iyilestik.nıSANIN 9 unda kreste oglen yemeginden sonra kusmus aldim evde aksam 7 8 kadar kustu sonra dindi.sALI sabahta ates cikti dr goturdum bademcikler azicik sismis bogaz kizarik dedi andorex ve peditus verdi.aksama dogru ates 39,9(kulaktan) oldu 3 saatte bir zaten ates dusurucu verdim ama etkisi olmuyor ates 38 e kadar anca dusuyordu.38,5 tan sonar ates dusurucu versemde atesin onunu alamiyorum.Dun aksam acile goturdum dr novalgin ve sucocid igne yapti.Bogaz enf bademcikler azicik sismis dedi. cigerler temiz dedi.Havale gecirmekten korkuyorum.
Sormak isetediklerim ise;
Bu kadar sik bogaz enf gecirmemiz normalmi krese gittigimiz icin
bu kadar antibiyotik kullanmamaizin zarari cok olurmu
bagisiklik sisitemimiz gelismemis diye dusunebilirmiyim
kresten almalimiyim bu nedenle
hastalik basladiktan sonra duzelsek bile ardindan tekrar hasta oluyoruz acaba hastalik iyilesmiyormu yoksa krese gittigimiz icin yeni mikroplarlami tanisiyoruz
bogaz enf ve bademcikleri hastalanmasin diye bana onerebileceginiz yapabilecegim seyler varmi
bagisiklik guclendirici vitamin kullanmalimiyim kullanin diyorsaniz hangileri ve ne kadar sure ile kullanmaliyim(subatta dr onerisi ile minadex kullanmaya basladik)
Bogaz enf bademcikler hep boyle 40 dereceye varan ates yaparmi(biz bu yasimiza kadar sadece kulak enf olduk el ayak agiz altinci 5 hastaliklari gecirdik, birazda alerjik bunyemiz var sivri isirinca cok kotu oluyoruz birde dislerimiz hep atesli cikti yani bu zamana kadar hep atesle ilgili sorunumuz oldu)
Bu kadar uzun yazdim ama yoruldum artik atesli gecelerden biktim havale gecircez diye cok korkuyorum.Sorularima cevap verirseniz cok sevinirim.Sizin gibi cok deneyimli bir dr un gorusleri beni cok mutlu eder.
Saygilarimla tesekkurler.