Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
betuldem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 136
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 13 Eki 2012 Saat 17:23
merhaba kadir bey.6 aylık oğlumu aşıya götürdüğümde doktorumuz sol kulağında kızarıklık olduğunu farkedip aşıyı 1 gün erteledi ertesi gün daha iyi durumda olduğu için aşısını yaptı.(12.10.12 tarihinde) o gün zaten kusuyordu aşıdan sonrada kusmaya devam etti.bugün kusmadı fakat öksürüğü ve hırıltısı var sürekli burnu doluyor ve ateşi dünden beri 37.8-37.9-38.1-38.2'lerde seyrediyor sürekli.6 saatte bir calpol veriyorum ama pek bir sey değişmedi.doktorumuz maflor diye bişiy verdi.toz şeklinde.onun dışında herhangibir ilaç vermedi.bişiy vermem gerekir mi?ateşini nasıl düşüreceğim?şimdiden teşekkür ederim.iyi çalışmalar..

Düzenleyen betuldem - 13 Eki 2012 Saat 17:28
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2012 Saat 21:37
Sacmalik, kulaktaki kizariklik asiya mani degildir, ayrica hicbir kulak iltihabi 1 gunde duzelmez. Her atesini de dusurmeyin, ancak rahatsiz olursa; Calpol verebilirsiniz. Maflor'a gerek yok. Ates 4-5 gun olabilir, Ates ve Grip ile ilgili mail ve makaleleri okuyun.
Yukarı Dön
betuldem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2012 Saat 07:40
hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için vakit bulduğumda sürekli sizin yazılarınızı okumaya çalışıyorum.bugün aşı olalı 5.gün oldu dün gece ateşi yine yükseldi.37.8 oldu.uyuyamıyordu zaten calpol verdim.düştü ateşi.yine böyle devam ederse ne yapmalıyım?bir de ben ateşini kulaktan ölçüyorum doktorumuz koltuk altından ölçün kulak yüksek çıkar dedi.bu doğrumu?ben tam tersi şeklinde biliyorum.koltuk altı daha yüksek çıkmazmı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2012 Saat 19:23
Eger asi ates yapsa idi; ilk gun olur, arkasi gelmezdi. Demekki atesi asi degil, bir hastalik, muhtemelen Grip yapiyor.
Kulak derecesi, makat derecesi gibi; yarim derece yuksek cikar. Koltuk alti dusuk cikar ama doktor biraz kafasi calisan bir doktor ise, zaten hastaya atesi nereden olctugunu sorar, ona gore degerlendirir.
Yukarı Dön
betuldem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2012 Saat 08:18

Allh razı olsun hocam sizden.doktorumuz sormuştu hocam nerden ölçüyorsunuz diye.bunun üzerine bana kulaktan yüksek çıkar dedi.ilaç filan vermedi.sadece maflor diye bişiy vermişti.kendi kendine geçer mi bu hocam.gündüz iyi ama gece hala huzursuz.ateş düşürücü de vermiyorum.gece canımıza okuyor.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2012 Saat 19:33
Maflor; antibiyotik kullanimi sonucu, barsakta yokolan "yararli bakterileri" (probiyotik) yenileyen, toz halindeki bakterilerdir. Size niye verildigini anlamis degilim. Coktandir bizim doktorlarin yaptiklari sacmaliklara kafa yormayi biraktim.
Evet, kendi kendine gececek. Bu sayede kazandigi bagisiklik ilede; bir daha hayat boyu bu ve benzerlerini gecirmeyecek.
Yukarı Dön
betuldem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2012 Saat 19:07
desteğinize çok teşekkür ederim hocam.vallahi o hastane ortamına girmekten ve sırf doktorlarımız para kazansız diye o faydasız ilaçlardan kurtarıyorsunuz bizi.ben de anlamadım mafloru.ama hocam şu söyledikleriniz beni çok rahatlattı ve sevindirdi.insallah bir daha olmaz.su anda ateşi çıkmıyor ama geceleri aşırı terliyor.ondan mı bilemiyorum çişi biraz sarı.bir de bazen çok öksürüyor.öksürüğüne de bişiy vermeyeyim kendi kendine geçer di mi hocam?yalnız geceleri aşırı huysuz uyanınca uyuyamıyor..hastalıktan sonra böyle oldu.acaba biryeri mi ağrıyor olabilir mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2012 Saat 19:28
Grip geciriyor. Gribi virusler yaptigi icin antibiyotikler bir ise yaramazlar. Zaten "Orta Kulak Iltihaplari" da sedece Gripal enfeksiyonlarin arkasindan gelisebilir. Ates ve terleme ile vucut su kaybettiginden, idrar koyulasir. Birde enfeksiyon sonucu, dokularin yikimi sonucu aciga cikan maddelerde idrari koyulastirir. Bol su icirin, duzelir. Sakin oksuruk ve nezle ilaclarini vermeyin, bu konu ile ilgili eski mailleri ve "Alt forum" yazilarini okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.