Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
MayaSara
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
|
Konu: İshal ve kilo alamama Gönderim Zamanı: 28 Eki 2012 Saat 16:56 |
Merhabalar Kadir Bey,Kizimin derdine derman bulmaya çalisirken, size yazilanlari ve cevaplarinizi gordum. Bize bir umut oldunuz. Bizim hikayemiz biraz uzun, simdiden bize ayiracaginiz vakit ve cevaplariniz icin tesekkur ederim. Kizim 36+4 haftalik 1685 kg 42 cm ikiz esi olarak dunyaya geldi. Baslarda hic bir problem olmadi. Emmesi, kilo almasi iyidi. 3.haftada ishal, kilo ve su kaybi nedeniyle hastahaneye yattik. Dogum kilosuna gelmisti. Bagirsak enfeksiyonu oldugunu soylediler. Antibiyotik tedavisi uygulandi. Laktozun bagirsaklari zorlayacagini dusundukleri icin NEOCATE mamaya baslandi banada sut ve sut urunleri diyeti verildi. Sonrasinda eve gectigimizde hersey yolunda gorunuyordu, ishali az da olsa kesilmisti ama kilo anlaminda pek bi ilerme olmadi. Kontrole gittigimizde laktoza ilgisinin olmadigini ve normal mamaya gecilebilecegini ve diyete gerek olmadigi soylediler. 2-3 gun sonra ishal ve su kaybi nedeniyle tekrar hastaneye yattik. Bu sefer anne sutu tamamen kesilip NEOCATE baslandi. İshali kesildi, antibiyotik tedavisi devam etti. Tekrar eve gectik. bi kac hafta sonra tekrar ishal ve su kaybi nedeniyle hastaneye yattik antibiyotik tedavisi derken bu sekilde devam etti hastaneye gidip gelmelerimiz... Bu seferde NEOCATE mama kesilip, tahlillerine gore ve diyetisyen kontrolunde PREGESTİMİL maya baslandi. Bunlarin hepsi İsvecte yasandi. Cunku orda yasiyoruz. Orada bir teshis konulmadigi icin Turkiyeye ailemin yanina geldim. Burada bir teshis konulur umuduyla geldim. Burdada ayni sikayetle hastaneye yattik. Burda Kreon, reflor gibi ilaclar verdiler fakat bence bu ilaclar istahini daha cok kesti ve daha cok sisirdi. Size diyebilirimki onlarca tup kan alindi, ve tahliller yapildi, elle tutulup gozle gorunen hic bir sonuca varilamadi. Simdi Turkiyenin verdigi ilaclari vermiyorum. Normalde istahi fena degil, gunluk 500 cc icebiliyor. Suanda 5 aylik 3500 kg 54 cm , ikiz esi 7000 kg. Kan degerini bozan ishali yok, sik yapiyor ama onemli olan kilo alabilmesi ama almiyor. İnsallah bize yardimci olursunuz. Cevabinizi buyuk bir sabirsizlikla bekliyorum..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118797
|
Gönderim Zamanı: 28 Eki 2012 Saat 17:54 |
Kistik fibrosis icin; "Ter testi" yapildimi? Yapilmadi ise, mutlaka tekrar gidin ve bu teshisi doktora soyleyin. Kreon verilmis ama, niye verildigini yazmamissiniz. Herhalde onlarda suphelendi ama; "Ter Testi" sart.
|
 |
MayaSara
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Eki 2012 Saat 21:12 |
Yapildi yapildi isvectetw yapildi burdada. 37cikti burada. Dediigim gibi bi cok tahlil ve test yapildi. Ankara Sami ulus cocuk hastanesinde bile bi tek 13tup kan verdik. Kreon pankratik yetmezlik olabilir diye verildi burada hastanede yattigimiz sure icerisinde. Yaklasik bi hafta kullandim biomiyorum belki uzun bi surec icinde faydasi olacakti ama bence kizim dahada kotuye gitti istahi kesildi ve karni cok sisti yemedigi icij kaybimiz olmaya basladi. Bu arada cmv pcr testi yapildi. Saptama limitinn altinda bi deger saptanmistir diye sonuc cikti pozitif ama dusuk anladigim kadariyla.. İmmunoloji tarafindanda yapilmasi gereken testlerde yapildi. Hucreleri cok iyi calisiyormus. İmmun yetmezligi gibi bi problemimizde yok.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2012 Saat 02:20 |
En son yapilan; Kan sayimi ve idrar tahlilini yazabilirmisiniz.
|
 |
MayaSara
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2012 Saat 10:22 |
Bu linkden ukasabilirmisiniz bilemiyorum. Bir bucuk ay onceki sonuclar. http://www.samiulus.gov.tr:3320/default.aspx
Elimde en son 06.10 tarihinde yapilan sonuc war ondan sonrada yapildi tabi ama hastane dosyasinda. Wbc 25.1 Ne# 21.2 Ne% 84.3 Ly# 3.11 Ly% 12.4 Mo#!0.576 Mo% 2.29 Eo# 0.099 Eo% 0.392 Ba# 0.157 Ba% 0.623 Rbc 4.25 Hgb 12.7 Hct 38.2 Mcv 90.0 Mch 29.9 Mchc 33.2 Rdw 14.4 Plt 639. Mpv 6.51 Pct 0.416 Pdw 18.9
Bu sonuc ishal ve sivi kaybi nedeniyle acile gittigimiz zamana ait. İdrar tahlili istendi ama veremedik genelde ishalle karisiyordu idrar poseti takildiginda.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2012 Saat 18:16 |
Bazi degerlerin yuksek olmasi; ishale bagli, su kaybi sonucu, kanin koyulasmasi ile izah edilebilir. Eger; BUN veya Ure degerleri de normal geldi ise, "Hemolitik-Uremik Sendrom" da ekarte edilmis olur. Geriye; acaba bebek dogduktan sonra cok steril bakildimi sorusu kaliyor. Bebekler dogduklarinda barsaklarinda E.Coli bakterileri yoktur. Hatta, barsak ici sterildir. Dogumdan sonra, 36 saat icinde barsaklarin E. Coli ile isgal edilmeleri sarttir. Bu durum, asiri sterilizasyon ve/veya antibiyotik kullanimlari ile gecikirse, bir muddet sonra ishaller baslar. Yazinizda bir yerde "Reflor" verildigi yazili idi. Demekki birisi daha bu durumdan suphelenmis. Reflor; barsak bakterileri iltiva eden bir tozdur. 1-2 hafta bu ilacin kullanilmasi gerekir.
|
 |
MayaSara
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2012 Saat 19:59 |
Ure si 50.8 gelmis. Cok streil bakildigini sanmiyorum neonatal da kaldi ilk gun ve hemsireler tarafindan bakildi. 3. Haftadan sonra ilk antibiyotik kullanimi baslandi bagirsak enfeksiyonu tanisiyla. Refloru kullanmaya calisiyorum gunde bi sase vererek. Su anda yeni dogmus bebek gibi sulu,civik ve sik yapiyor kakasini. Kan degerlerini bozacak bi durum yok ama kilo alimida yok. Bu neden olabilir? İkizide gunde 3kere civik yapiyor ama kilo aliyor.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Eki 2012 Saat 03:59 |
Reflor'a devam edin. Barsaklarda bu bakteriler olmadiginda, barsaklar duzgun calisamazlar.Zaten gunde 3 civik kaka; cocukta bir rahatsizlik yapmaz. Hele su barsak florasi bir duzelsin, hersey yoluna girecek. Ayrica verebildiginiz kadar bebe yogurdu tabir edilen;evde mayalanan, sulu yogurtlardan da verin.
|
 |