| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Ege Berk
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 581
|
Konu: yüzde ve elde kızarıklık Gönderim Zamanı: 21 Nis 2013 Saat 11:44 |
Merhaba Kadir Bey Arkadaşımın 4,5 yaşında ki kızı 19 kilo 1 yıldır idrar yolu enfeksiyonu tedavisi görüyor... en son gittiğinde doktoru bactrim ve üropan diye bir şurup vermiş bunları kullanmaya başladıktan sonra ellerinde ve yüzünde kızarıklık oluştu hocam ayrıca elleri ve yüzü aşırı derecede şişti... şurupların yan etkisi mi? ikisinin birlikte kullanılmasında bir sakınca var mı? kullanmaya devam edilsin mi? bu şurubu vermesinde ki amaç mesaane kaslarını güçlendirmek içinmiş... Teşekkürler....
Düzenleyen Ege Berk - 21 Nis 2013 Saat 16:13
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119475
|
Gönderim Zamanı: 21 Nis 2013 Saat 18:59 |
|
Kesin bir sahtekarlik donuyor.... Hemen "Idrar Tahlillerinde" NITRIT degerlerine baksinlar, eger Nitrit= NEGATIF ise, IYE degil demektir. Oyle; Idrarda, 5-7 Lokosit goruldu diye IYE teshisi konmaz. Ama maalasef bu sahtekarik siklikla yapilip aileleri soyuyorlar. Bana hemen idrar tahlillerindeki Nitrit sonuclarini yazin. Bu arada bu sahtekarlik ornekleri eski maillerde cok bol miktarda mevcuttur,onlari okuyun.Bu sahtekarlara hadleri bildirilmedikce bunlar gene pekcok ailenin baslarini yakmaya devam ederler.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Nis 2013 Saat 19:00
|
 |
Ege Berk
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Nis 2013 Saat 00:30 |
|
yok hocam öyle değil gerçekten çocukta enfeksiyon var ve bir türlü neden kaynaklandığı bulunamadı..özel hastanede değil çapada tedavi görüyor idrarları sontayla alınıyor ve 20 tahlilden 18 pozitif çıkıyor ve 10.0000 üstünde çıkıyor..sürekli antibiyotik kullanıyor ayda 2 şişeden fazla antibiyotik içiyor zaten birçok ilaca duyarlı çıktı o şuruplarda korumuyor... böbreklere bakıldı, ilaçlı film çekildi idrar kaçağı var mı diye, ultrasonlar çekildi 3 defa hastanede yattı ve sadece bu hastanede yattığında nitrit negatifti çıktı 10 gün sonra yine başa döndüler...en son bu şurubu veren doktor mesane kaslarını güçlendirmek gerekiyor demiş...şu anda aylardır antibiyotiklere devam ediyorlar yalnız çocuk bu şurubu içinde elde yüzde şişlik oluştu ve kızarıklık oluştu ne yapmalılar sizce?
Düzenleyen Ege Berk - 22 Nis 2013 Saat 00:34
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Nis 2013 Saat 04:27 |
|
Onlari sormuyorum.... NITRIT SONUCUNU SORUYORUM...Nitrit NEGATIF ise, gerisi, hepsi; palavra.. Eski maillere baktinizmi??
|
 |
Ege Berk
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Nis 2013 Saat 09:20 |
|
hocam şu anda yanımda olmadıkları için tahlil sonuçlarını yazamadım...ama pozitif çıktı
|
|
|
 |
Ege Berk
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Nis 2013 Saat 10:33 |
|
hocam nitrit pozitif lokosit sayısı 14
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Nis 2013 Saat 18:43 |
|
Son idrar tahlilini bulabilirseniz, yazin. Eger su anda, saglam ve ilac almiyorsa, bir dahaki sikayete kadar ilismesinler, ilerde 'Idrar Tahlili' yaptirdiklarinda muhakkak bana yazsinlar.
|
 |
Ege Berk
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Nis 2013 Saat 23:30 |
|
tamam hocam, bu tahlil geçen hafta içi yapıldı... bu söylediğim şuruplara başlayalı 4 gün oldu... bactriumu daha öncedende kullanıyordu...ama bactrim ve üropanı birlikte ilk defa kullanıyor....
Düzenleyen Ege Berk - 22 Nis 2013 Saat 23:31
|
|
|
 |