Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çiş sonrası kanama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÇiş sonrası kanama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozlem ozturk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesajın Direkt Linki Konu: Çiş sonrası kanama
    Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 16:51
hocam merhaba

Oğlum 4,5 yaşında. Bugün yaz okuluna başladı. Orda hiç yapmadığı halde çişini altına yapmış. Eve geldiğinde ilk çişini yaptı bir sorun yoktu. Kısa bir süre sonra yine çişim var diye tuvalete koştu çişi bittikten sonra klozete 1-2 damla kan geldi. Pipisinde acıma vs de yok.
İdrar yolu enfeksiyonu erkeklerde olmaz diyorsunuz. Bunun nedeni ne olabilir hocam?

Ayrıca oğlumun pipisinin ucunda yapışıklık olduğu için küvette ılık sabunlu suda oturtuyorum her banyoda. Şimdiye kadar hiç idrarla ilgili bir sorunda yaşamadık.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117853
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 22:28
İdrardan sonra kan gelmesi, bu kanın böbrek veya idrar yollarından gelmediğini gösterir. Bu tip kanamalar tazyikli idrar yapma sonucu, pipi ucundaki ufak mikroskopik yırtılma ve  kanamalardan olur. Sıcak sabunlu-su banyoları iyi gelir. İYE ile yakından uzaktan bir ilgisi yoktur.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 22:48
Hocam idrar tahlili yaptirdik. 5-6 lokosit bol eritrosit cikti. Nitrit negatif. Bol su icirdim azaldi bu kanama fakat cok sik cisde yapiyor ve yaparken agriyor. Az once uykuda altina yapmis. Ayrica gunduz su icirmedende sik cise gidiyordu.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 23:13
Muhtemelen, ufak bir taş (taşlar) düşürüyor. Bol su içirin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 23:24
Hocam birde viral alt idrar yolu enfeksiyonu olabilir mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2013 Saat 10:21
   "- viral alt idrar yolu enfeksiyonu  - "
bununla ne demek istediğiniz anlamadım. Bakteriler gibi; İYE yapan bir virüs yok. Ama alt idrar yolu derseniz, mesela, virüslerin yaptığı  "Genital Herpes Simpleks"  enfeksiyonu var. Yoksa, klasik, İYE bulguları verecek bir virüs enfeksiyonu YOK.  Zaten olsa bile tedavisi de yoktur. Bari size biraz beyin jimnastiği yaptırayım... Bir virüs idrar yollarına nasıl bulaşabilir?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2013 Saat 11:23
Hocam virus nasıl bulaşır bilemiyorum. Bakteriden daha zor bulaşıyor anladığım kadarıyla. adenovirus ile ilgili alt idrar yolu enfeksiyonu yaptığı ile ilgili bişeyler okudum.

Bu arada bu kanama olayı beni çok tedirgin etti ve bu sabah daha geç yaptı idrarını. düne göre daha koyu renkli ve son damlada kanlıydı. Etrafımdaki herkez çok ciddi bir durum incelenmesi lazım vs diyorlar.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2013 Saat 18:32
Kakadan bulaşma ile, Adenovirüs enfeksiyonu olabilse de, bunlara karşı yapılabilecek bir tedavi yoktur. Mühim olan, taş veya Tümör vak'alarıdır.
Kanlı idrar+ağrı= Taş
Kanlı idrar(ağrı yok)= Tümör düşündürür. Bu mühim hastalıklar aranıp, bulunmadıktan sonra, virüs düşünülebilir ama, virüs ilk düşünülecek husus değildir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.