|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
keskine ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 451 |
![]() Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2013 Saat 19:23 |
Kadir bey, grip aşısı ben
kızıma 2 yaşından beri yaptırıyorum şimdi 5.5 yaşında sizde öneriyorsunuz bu
yüzden tereddütüm yok ama bir forumda aşağıdaki yorum yapılmış bir
dr.tarafından yapılan yorumlar paylaşılmış.gelişme çağındaki çocuklara
önermiyormuş her yıl yaptırmanın sakıncası varmı? risk grubunda değilse
yaptırmamak mı gerekli? ben astım hastasıyım kızımda grip sonrası geçen kış 2
defa bronşiolit oldu bu yüzden hiç tereddüt etmeden yaptırdım ama ilacı aldığım
eczacıda önermedi ne yapacağımı şaşırdım her sene yapıldığında içindeki civa
birikiyor vücutta falan dediler korktum.Tüm makalelerinizi okuyorum civa ve tıp
adlı olanıda okudum ama aşı içerisindeki civanın vücutta birikmesi söz konusu
mu her yıl yapıldığında? Onu merak ettim. forumdaki yorumu sizinle paylaşıyorum "içindeki
yüksek oranlı civa nedeni * ile onkologlarca pek tavsiye
edilmeyen aşıdır. 3 gün önce tv de izlediğim bir pogram aslında grip aşısının
pek de iyi bir şey olmadığını gösterdi. programda doktorların görüşleri alındı
ve onkolg olan bir doktor bu aşıyı kanser tedavisi görüp iyileşmiş hastalara
pek önermediklerini söylemiştir. yine gelişme çağındaki çocuklar için de
zararlı olabilecek özelliklere sahipmiş. örneğin çocuklarda otizm hastalığını
tetiklemekteymiş. programda bir doktor grip aşısı için şu benzetmede bulundu.
grip aşısı yaptırmak eline bir çay tabağı büyüklüğünde zırh alıp kendini
korumaya çalışmaya benziyor. kurşunun ona denk gelip de sizi kurtarması
ihtimali ne ise grip aşısının da etkili olduğu virüslerin denk gelip sizi
koruma ihtimali odur. ancak çok zayıf bünyeye sahip ve çok sık hastalananlar
için önerilir, normal insanlara yarardan çok zararı dokunmaktadır." |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117981 |
![]() |
Sacmaliyorlar..bu asilarin; icerdigi "civa" Etil civa oldugundan, vucutta birikmesi soz konusu bile degildir ama, bizdeki doktor ve Onkolog gecinen zevatin, cahillik pacalarindan aktigi icin, onlar; Tipda kullanilan "Etil civa " ile sanayide kullanilan, "Metil civa" arasindaki farki bilmezler. OGRENMELERINE DE IMKAN YOKTUR. Genetikleri musade etmez... Ayrica da; Fluvirin (Novartis Vaccines) haric....TEK DOZ GRIP ASILARININ HICBIRIN DE CIVA YOKTUR. Sadece, BAZI 10 dozluk siselerde vardir.. (FluLaval, Fluvirin, Fluzone, Afluria )
2009 yilindan beri; butun grip asilarinin icinde, Domuz Gribi'ne karsi asida vardir( A/California/7/2009 ). Bu asi ciktigindada ne gurultuler cikmisti bir hatirlayin, ne kadar aptal varsa ortaliga dokulmustu. Ne oldu, 2009'dan sonra ne degistide artik Domuz gribi asisina karsi laf soyleyen ortada kalmadi??? Bunlar hep, bes para etmez doktorlarin sirf kendilerini onemsetmek icin uydurduklari sacmaliklardir... Onlarin istedikleri; kimse asi olmasin, cok insan hasta olsun, onlara cok is ciksin. Yoksa; ilmi olarak hicbir halt bilmediklerinden emin olabilirsiniz.. Onlar bilmezler ama, su anda dunyada 13'den fazla cesitte Grip asilari vardir. En enteresan olanlari: 1- FLUCELVAX: (ccIIV3 asisi)KASIM 2012'de FDA 'den ruhsat almistir. Bu asi, "Madin Darby kopek bobrek" hucrelerinde uretilmis olup, yumurta ihtiva etmez. 18 yas ustu kimselere yapilir 2-FluBlok: Ocak2013'de ruhsat almis olup, rekombinant teknolojisi ile, "Fall armyworms" denilen bir bocek turunde, "Baculovirus" lerin kullanilmasi ile uretilmistir. Bu teknolojileri; o muhteremlerin degil uygulama, anlamalarina bile imkan yoktur.. Onlar varsa yoksa; yillardir sakiz gibi; yok civa, yok Otizm diye sacmalar dururlar.. Gelismis ulkeler, aldi baslarini gidiyor, Turkiye yerinde sayiyor. Genede; Pakistandan iyiyiz, orada da bunlarin benzerleri cocuklara Polio (Cocuk felci asilarini) yaptirmiyorlar.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Eyl 2013 Saat 20:20 |
|
![]() |
|
keskine ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 451 |
![]() |
Cevabınız için çok teşekkür ederim Kadir Bey. Her yıl, var...ix diye bir marka aşı yapılıyor her yıl aynı markanın yarar/zararı var mıdır? flu...ix de varmış içerikleri aynı diye önemsemedim ama önerdiğiniz bir marka var mıdır? Türkiyede sadece 2 marka var sanırım.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117981 |
![]() |
Her iki asininda icerigi aynidir, birbirlerinden bir farki yoktur... Bu asilarin uzerlerini bir okuyun bakalim, Civa varmi imis???
|
|
![]() |
|
harzadin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ara 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Puanlar: 42 |
![]() |
hocam ben de kızıma bugün grip aşısı yaptırdım yanlız kafama bir soru işareti takıldı. va.. marka aşıyı eczaneden alırken eczacı yarım doz yaptıracaksınız dedi. sağlık ocağına gittiğimizde dr kilosunu sordu. (kızım 4 yaşında 14.5 kg) yarım değil tek doz vurulmalı tek seferde dedi. biz de öyle yaptırdık. doğru mu yaptık acaba??
|
|
![]() |
|
![]() |
Ilk senelerde, bir "yarim doz" muhabbeti vardi,dogru...Ama artik son 2-3 seneden beri; "yarim doz" dan bahseden kalmadi. Zira, kalan yarim dozun 1 ay saklanmasi, kime ait oldugunun uzerine yazilmasi gibi isler zaman aldigindan, her yasa tam doz yapilir oldu..
Asinin, yarisini yapip, gerisi atilacaksa, yarim doz yapmanin mantigi ne??? Oyle kilo ile filan da ilgili degil, uydurmasinlar popolarindan... |
|
![]() |
|
dkurtkaya ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 13 |
![]() |
Kadir bey,
merhabalar, kızım 5 Ekim de 1 yaşına girecek, evde okula giden 9 yaşında ağabeyimiz var, sizce Defne'ye aşı yaptırmalı mıyız? Hepimiz aşılanacağız ama hatırlayamadım, siz Kaan'a 3 yaşından itibaren yapmışsınız. Eve sürekli hastalık taşınıp çok hastalansın istemiyorum. Değerli yorumlarınızı rica ederim. Bu arada Defne 8.800 gr. |
|
![]() |
|
Yasminal ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 296 |
![]() |
Hocam o zaman ilk kez aşı olan bebeğimizede yarım doz yerine tam dozu mu önerirsiniz?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|