Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kuru öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKuru öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
arascan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 31
Mesajın Direkt Linki Konu: Kuru öksürük
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 16:06
Hocam saygılar;
30 aylık oğlumda son bir yıldır bronşiyolit sıkıntısı yaşıyoruz. Grip gibi burun akıntısı ile başlıyor, 2. gün kuru öksürükle devam ediyor ama 30 saniyede bir diyebileceğim sıklıkta 24 saat süren, ciğerleri sökülürcesine devam eden ve çocuğu çok yoran bir öksürük. Uyku filan hak getire. İlaç da kullanmıyorum hocam ballı limonla idare etmeye çalışıyorum ama ne fayda. Geçen sefer dayanamadım bir ölçek perebron verdim hoop yarım saat sonra ciğerlere indi. hırıltı, hışırtı, solunum sayısı dakikada 60`larda... apar topar acile gittik. Balgamlı öksürük başlayınca rahatlıyor ancak.
Son seferde de yine 48 saat durmaksızın devam eden kuru öksürük oldu. Bu sefer bir ilaç da vermedim ama sonuç aynı oldu. Solunum sayısı 40`ın üzerine çıktı. Ateş hiç olmadı. Hastanede prednol verdiler onun ardından balgamlı öksürüğe döndü, öksürük arası açıldı da çocuk yine rahatladı. 10 gündür yavaş yavaş söküyor işte.
Biliyorum, sonunda alerjik bronşit diyecekler. İlaç kullansam da aynı sonuç, kullanmasam da... Bu kuru öksürük çok zor. Acaba durum tekrarlarsa şu kuru öksürük için benical şurup kullanabilir miyim diyecektim hocam? Balgamlı öksürüğe dönene kadar en azından?
Her Şey Senin İçin...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118448
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 19:22
Benical; sizin durumunuzda bir fayda saglamaz. Bir daha oksuruk basladiginda, sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin.. SAKIN o doktorlarin verecegi hicbir surubu kullanmayin.
Yukarı Dön
atiney Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 19:52
wbc 1.42 hgb 10.4 hct 32.7mcv 66 mch 21 rd 20.2 neu 0.264 lym%72.8 neu%18.5 crp 0.56 periferik yayma değerleri% 80 lenfosit yer yer large lenfosit % 4 monosit % 16 nötrofil  adipik hücre  plt YK iki değerini okuyammadım hocam bu değerler ne anlam ifade eidiyor 15 gün sonra testlerimiz tekrarlanacak teşekkürler
 oğlum şu anda 22. ayında  kilosu 12 250 , boyu 88 cm hastalığından dolayı 1 kilo zayıfladı   hocam sonucumuzu değerlendirirmisiniz
Yukarı Dön
atiney Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 19:55
bu arada 1 aydır bitmeyen öksürük ara ara şiddetleniyor ses kısıklığımız vardı şimdi bir nebze daha iyi bu cuma tam onbeş gün olacak hocam yapılan başka testlerde var onları cumaya alıcaz şu anda bağışıklığımz çok düşük diye günde bir ölçek bactrim kullanıyorum  yukardaki kan değerlerini yorumlarsanız sevinirim teşkkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 20:11
WBC:1.42 baya dusuk bir deger. Eger dogru ise, kesinlikle VIRAL bir enfeksiyon ( Grip) gecirdiginin isaretidir, sakin antibiyotik vermeyin.

3cm boy fazlasi, 250gram agirlik fazlasi var.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Kas 2013 Saat 00:56
Yukarı Dön
atiney Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 20:15
hocam çok yıprandık doğru bir bilgi alamadıığım için internette araştırırken sizi buldum hafta sonu normal kan sayımı yaptırdık bütün değerlerimiz normale dönüyor  wbc 5. 42 diğer değerler hatırımda değil öksürüğüne sizinle tanışmadan öncede ballı karabiber veriyordum yazılarınızı okuyunca limonda ekledim etkisini gördüm inşallah cuma günüki sonuçlarımızda normal çıkar çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
atiney Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 20:17
hocam periferik yamada bu atipik hücreye takıldım bu yüzden çok korkuyorum endişemde umarım haklı çıkmam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2013 Saat 00:58
1-PLT (trombosit) degerini yazabilirmisiniz?
2-Zannedersem, %16 Notrofillere ait.. Mono%4 gibi, dogrumu?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.