Hocam saygılar;
30 aylık oğlumda son bir yıldır bronşiyolit sıkıntısı yaşıyoruz. Grip gibi burun akıntısı ile başlıyor, 2. gün kuru öksürükle devam ediyor ama 30 saniyede bir diyebileceğim sıklıkta 24 saat süren, ciğerleri sökülürcesine devam eden ve çocuğu çok yoran bir öksürük. Uyku filan hak getire. İlaç da kullanmıyorum hocam ballı limonla idare etmeye çalışıyorum ama ne fayda. Geçen sefer dayanamadım bir ölçek perebron verdim hoop yarım saat sonra ciğerlere indi. hırıltı, hışırtı, solunum sayısı dakikada 60`larda... apar topar acile gittik. Balgamlı öksürük başlayınca rahatlıyor ancak.
Son seferde de yine 48 saat durmaksızın devam eden kuru öksürük oldu. Bu sefer bir ilaç da vermedim ama sonuç aynı oldu. Solunum sayısı 40`ın üzerine çıktı. Ateş hiç olmadı. Hastanede prednol verdiler onun ardından balgamlı öksürüğe döndü, öksürük arası açıldı da çocuk yine rahatladı. 10 gündür yavaş yavaş söküyor işte.
Biliyorum, sonunda alerjik bronşit diyecekler. İlaç kullansam da aynı sonuç, kullanmasam da... Bu kuru öksürük çok zor. Acaba durum tekrarlarsa şu kuru öksürük için benical şurup kullanabilir miyim diyecektim hocam? Balgamlı öksürüğe dönene kadar en azından?