Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
kimyaci58
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
|
Konu: yine boğaz sorunu Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 13:25 |
merhaba kadir bey son antibiyotiğimizi(zitromax) bitireli tam 1 ay oldu . o zaman da size yazmıştım aşırı antbiyotik kullanımından hasta oluyor demiştiniz. dün kızım yine ateşlendi çok yüksek değil en fazla 37. 8 oldu tabi boğaz ateşi daha fazla. dr a götürmedim çok yükselip rahatsız etmedikçe ateş düşürücü vermiyorum.gece çok huzursuzdu uyumadı sayıkladı ama dilinde ve ağız kokusunda bir anormallik yok boğazım acıyor diyor.3 gün beklesem ve ilaç vermesem sorun olurmu artık antibiyotik vermek istemiyorum amaya bakterielse diye de korkuyorum çünkü biz saniyesinde dr a koşardık eskiden . ne önerirsiniz(kızım 29 aylık 14 kilo)
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119010
|
Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 18:56 |
1.4kg fazlasi var.
Dilinde;pas, agizda pis bir koku olmadigina gore, sakin antibiyotik vermeyin. ILLAKI BIR doktora gittiniz ve Antibiyotik baslanacak ise; Bir "Kan sayimi" yaptirin, WBC(lokosit) 15.5 dan fazla gelirse, antibiyotik gerekir... Dikkat edin, WBC (normal degeri diye) eriskin degeri olan: 4.5-11.0 ile sizi kandirmasinlar. Bu sahtekarlik, gunumuzde cok sik yapilir oldu..
|
 |
kimyaci58
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2013 Saat 17:26 |
merhaba hocam tam 48 saat bitti ve kızımın ateşi artarak devam ediyor artık 6 saat de bir calpol veriyorum ateş 39 civarı boğazının ateşi daha fazla.kan aldıramadık damar bulamadılar. grip belirtileri yok. acaba antibiyotik başlamalımıyım başlarsamda hangisine. teşekkür ederim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2013 Saat 18:35 |
Dilinde;pas, agizda pis bir koku olmadigina gore, sakin antibiyotik vermeyin
|
 |
kimyaci58
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Kas 2013 Saat 14:48 |
Hocam tekrar merhaba. Bugün 3. günümüz. kızımı doktora götürdüm. Doktor bademciklerine baktı hatta bize de gösterdi. Bademcikler bembeyaz olmuş. Dil ve ağızda da küçük yaralar var. Doktor bize 25 mg kortizon kullanacağını ve yarın tekrar görmek istediğini söyledi. Şayet bademciklerde ve ağızda iyileşme görürse antibiyotik kullanmayacağını ve kızımızın tekrarlayan ateş sendromu grubunda olacağını söyledi. Ayrıca çocuk endokrinolojiye giderek immun sistem ve fmf testlerine de baktırmamız gerektiğini ve sonuçları görmek istediğini söyledi. Bizde size göndermek için kan testi istedik. Sonuçlar aşağıdaki gibi...
Hocam kortizonu kullanmadık. Herhangi bir Antibiyotikte şu ana kadar vermedik. Ateş bugün 37 - 37,5 civarlarında. Dediğim gibi bugün 3. gündeyiz. Şimdi ne yapmamız gerekiyor hocam? Antibiyotiğe başlamadan bu bademciklerdeki iltahap ve ağızdaki yaralar geçer mi? Nasıl bir tedavi önerirsiniz? Sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda tedaviye devam edeceğiz.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Kas 2013 Saat 18:54 |
WBC: 11.9 cikmis.. Daha hala "Virusleri" ogrenemediler gitti... Tabii, Grip derse, daha fazla kontol ve para-tirtiklama imkani olmuyor.. Bu sahtekar-duzenbaz doktorlardan uzak durun. Atesli devreniz; 4-5 gun surecek.
SAKIN; viral enfeksiyonlar esnasinda, KORTIZON vermeyin. Vucudun, viruslere karsi gosterdigi tepki (Grip arazlari)ni yok edersiniz. Zaten bu sahtekarlarin yaptigi hokkabazlik da bu!!! Grip arazlarini yok edip, sahte bir iyilik hali yaratip sanki marifet yapmis gibi sizleri kandiriyorlar. 2-3 gun sonra, kortizon etkisi gecince cocuk daha beter hale geliyor ve is son derecede uzun surede halloluyor.. Tabii bu devrenin arkasindan cocugunuza; Astim, bronsit gibi teshisler konuluyor, doktora abone haline geliyorsunuz, pacanizi doktorlardan kurtaramiyorsunuz..
WBC:11.9 YUKSEK DEGER DEGILDIR... Namussuz doktor, laboratuvari da kafaya almis, cocugunuzun cikan degeri yanina; "cocuk normal degerlerini" yerine, "eriskin normal degerlerini" yazmis..
2-5 yaslar arasinda normal WBC sinirlari: 5.5-15.5 dur.
Eriskin normal WBC degerleri olan: 4.5-11.0 yazarak bu tezgahi kuruyorlar..
Bu namussuz doktor ve Laboratuvari hem sikayet edin, hemde bu hileyi yemediginizi suratlarina soyleyin, belki utanirlar..
Tabii, "bataklik" kurutulmadigi surece, bu sivrisinekler devamli cikacaklar ve her seferinde yeni uckagitlar yapacaklar..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Kas 2013 Saat 18:56
|
 |
kimyaci58
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Kas 2013 Saat 19:11 |
çok teşekkür ederim hocam bizde zaten size sormadan vermedik kortizonu ilacın ismi tanıdık geldi eski maillerden ve tekrar okudum onları. kan testini zaten dr istemedi ben dışarda yaptırdım ve değeri gördüğümde viral olduğunu düşündüm ama virüsler o kadar beyaz kabarcıklar yaparmı ona karar veremedim .immünolojiye götürmemize gerek yok o zaman.tekrarlayan ateş sendromu ,fmf vs değildir dimi .bogazında oluşan aşırı beyazlıklar için bişey yapabilirmiyim.sabırla verdiğiniz bilgiler için minnettarım..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Kas 2013 Saat 19:57 |
Soylenenlerin tumunu unutun... Sadece benim dediklerimi uygulayin. Bogazdaki manzaranin bir tedasi yok, gerek yok, onemide yok... Hepsi kendiliginden duzelecek.
|
 |