Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan degerleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKan degerleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oguz006 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: Kan degerleri
    Gönderim Zamanı: 30 Kas 2013 Saat 18:12

Hocam bebeğimiz 27 aylık 2 gündür ateşimiz 37,5 - 39,5 oluyor bizde ateşi kontrol altında tutmak icin calpolle ve fitil verdik ılık duş aldırdık. Bugün doktora kan sayımı icin gittik doktor Viral dedi ve rinogest ve allerset verdi tabi almadım kan sonucuna göre talasemi taşıyıcısı olabilir dedi ve bunun icinde santafer 50 mg verdi bunuda almadim. Hocam hastalığımız oksuruk ve balgamda devam ediyor ateşte var her seferinde böyle oluyor oksuruk balgamda cok zor oluyor kuşana kadar oksurebiiliyor. Tavsiyelerinizi yapıyorum limon bal serumfiz ve coldmix yapabildiğim kadar yapıyorum ama balgam ve oksuruk icin başka ne yapabiliriz birde talasemi taşıyıcısımi oglum bakabilirmisiniz. Bu hastalığın zararı nedir. Iyi calismalar

WBC.   4,9.          
RBC.   4,51.       
HGB.   10,2.       
HCT.    30,4.       
MCV.    67
MCH.   22,6
MCHC. 33,6
PLT.     263
LYMPH%. 49
LYMPH.   2,4
MONO%.   7
MONO.    0,4
NEUT%.   39
NEUT.   1,9
RDW-CV.   13,5
PCT.      0,26    
MPV.      9,9
PDW.     10,3
EO.      0,2
EO%.   4
BASO.    0   
BASO%. 1
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118542
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2013 Saat 19:12
1- AFERIN.... Iyi talebesiniz!! Verilen ilaclarin hicbirinin faydasi yoktur.
2- En azindan; "O doktor" VIRAL enfeksiyonu tanimasini ogrenmis, buda ona (+) puandir.. Birde luzumsuz ilac yazma aliskanligindan vazgecebilse, mukemmel doktor diyebiliriz..
3- WBC;4.9'a dusmesine sebep olan, "viral enfeksiyon" kemik iligine baski yaparak, HGB'yi de dusurur. Bu sebeple, HGb deki az bir dusukluk, tamamen cocugun o anda gecirdigi enfeksiyona baglidir...

HER ENFEKSIYONDA "HGB" DEGERI DUSER....
Enfeksiyon gectikten sonra; HGB degerinin: 11.0g/dL veya ustu olmasi, Thallassemia ihtimalini ortadan kaldirir.
Esas Thallassemia tasiyiciligi tanisi,"Hemoglobin Elektroforezi" ile belli olur.
Yukarı Dön
oguz006 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2013 Saat 20:40
Hocam icimi rahatlatdınız teşekkür ederim. Peki bi ates ve balgamli oksuruk icin bal limon. Coldmix. Ve cok zor olsada serum fiz. Yapmaya çalışıyoruz. Ama balgamli öksürüğü geçiremiyoruz aslında öksürüğü bastırmanın iyi birşey olmadıgını biliyorum ama hiç olmazsa biraz hafifletmek ve balgami rahat atmasını sağlayacak neler yapabiliriz. Hocam Allah sizden Razi olsun gercekten cok yardımcı oluyorsunuz. Hayırlı günler dilerim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2013 Saat 06:28
Sicak su buhari, sicak-buharli banyo, iyi gelir.
Yukarı Dön
oguz006 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2013 Saat 20:11
Hocam merhaba esim oğlumu bugün kontrole götürmus doktor Hiriltisi var flixotide ve ventolin inhaler ve amoklavin fort 400 vermiş. Daha oncedende bronsiloit tanısından bunlar verilmişti. Doktor tekrar atak geçirmesin diye kullanın demiş. Esim doktorun anlattıklarından dolayı astim olacak diye ilaçları kullanmış şimdi ateşi yok ama halsizlik 5 gündür var. Öksürükte kesilmedi. Inanın canım sıkıldı evde ilaçlar yüzünden tartışma çıkıyor tabi bide babanne ve dede faktörü var ilaçları onceden verseydiniz böyle olmazdı diye. Hocam ne yapacağımı şaşırdım.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2013 Saat 23:08
Artik ogrenmis olmaniz gerekiyor... Hiriltisi, oksurugu olan herkeze ayni "fabrikasyon" receteyi veriyorlar.
SAKIN verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin.
HICBIR ilac; Astim olacak bir cocugun Astimini onlemez. Boyle bir tedavi yok. Resmen popolarindan uyduruyorlar..
Bir defa; kortizon olan Flixotide'i kullanmaya basladinizmi, 2-3 gunluk "sahte iyilesmenin" arkasindan, viruslerin dokulara daha kuvvetli yerlesmesi sonucu, daha beter hasta olursunuz...Flixotide'in tek kullanildigi yer; Allerjik rinitlerdi... VIRAL hastaliklar esnasinda ASLA kullanilmamalari gerekir. Bu sahtekar doktorlardan uzak durun.
Yukarı Dön
oguz006 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2013 Saat 18:02
hocam ne yapacağımı şaşırdım oğlum çok felaket öksürüyor, nefesi kesiliyor öksürünce. alerji testi yaptırın dedi doktor. bundan önce iki sefer daha hastalandı ama ilaçsız atlattık, ama bu öyle değil ateş 5 gündür var bir iniyor bir çıkıyor, öksürük deseniz felaket, halsizlik hat safhada kafasını kaldırmıyor çocuk.inanın ne yapacağını şaşırdım ankara da tanıdığınız çocuk doktoru varmı. artık sıkıdım bu sözlerden.

Düzenleyen oguz006 - 03 Ara 2013 Saat 18:07
Yukarı Dön
zepzelinda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 67
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2013 Saat 22:52
Yeni baslik acmak istemedigimden buradan izninizle sormak istiyorum hocama ; bu hgb degeri yasa gore degisir mi hocam.Benim oglum 3.5 yasinda, en son kan tahlilinde hgb 11.2 cikti normal midir?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.