Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 4 aylık 3.grip :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum4 aylık 3.grip :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Glshbgz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 186
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glshbgz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 4 aylık 3.grip :(
    Gönderim Zamanı: 12 Mar 2014 Saat 11:41
Hocam merhaba,

Kızım 4 aylık, 8.8 kg 67 boy 41.7 baş. Üçüncü grip vakası yaşıyoruz, malum abimiz oluldan taşıyor. Bu seferki gripte ateşte oldu 38 civarı fakat eller buz gibi. Ateş düşürücü vermedim keyfi fena değil. Hergün 3-4 kere kaka yapardı hiç yapmadı idrar bolca yaptı. Bugün altını açınca ip gibi incecik ve yemyeşil kaka vardı bezinde. Öksürük yok henüz, burun akıyor biraz, emme iyi
1-ateş varken eller neden buz gibi oluyor
2-hafif ateş varken sıcak buhar yspabilir miyim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117880
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2014 Saat 21:33
1- Ates ciktiginda, vucut daha onemli organlara kan gonderebilmek icin, el ve ayaklardan, kan ceker, el ve ayaklar sogur, sindirim sistemindende kan ceker ve istahsizlik olur... Bnim "Ates" ile ilgili makalelrimi okuyun..
2- Her zaman buhar yapabilirsiniz.
3- Idrar ve kaka, atesli devrede bu sekilde olur, hepsi normal.
Sakin ilac-Antibiyotik vermeyin...
Yukarı Dön
Glshbgz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glshbgz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2014 Saat 15:12
Hocam kızımın sol gözü iltihap akmaya başladı tobrased 4*1 5 gün kullanacağım. Peki tobrased sadece kanal tıkanıklığındamı kullanılıyor, mikrop kapmışsada kullanabilir miyim?
Yukarı Dön
Glshbgz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glshbgz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2014 Saat 15:32
Hocam anneme söyledim sütünden damlat dedi ?? Eskiden onlar öyle yapıyorlarmış, bir kaç kişidende duydum doğrumu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2014 Saat 04:07
1-Tobrased, zaten antibiyotik. Kanal tikanikligini; masaj aciyor, Tobrased degil...
2- Sakin ha.. Sutteki "Laktoz" seker oldugundan, mikrop uremesini arttirir.. Eskiden, anne sutunu, kurumus 'capaklari' yumusatmak icin kullanirlardi. Damlatip, silerlerdi.
Eskiden; tarlada-bahcede, bir yerleri yaralandiginda, yaranin ustune iserlerdi... Anneniz bunuda tavsiye etse, kullanirmisiniz..
Yukarı Dön
Glshbgz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glshbgz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2014 Saat 07:27
Hocam gözünün içi kanlandı ve akıyor . kenarları ve gözaltı kızardı gözü küçüldü tobrased kullanıyorum farklı birşey kullanmama gerek varmı?
Yukarı Dön
Glshbgz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glshbgz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2014 Saat 11:09
Hocam damlayı ikinci kere kullandım bayağı farketti kızarıklık geçti.
1- Geçsede 5 gün aynı dozdamı kullanacağım.
2 - bir kere saha gözü akmıştı ben 1 gün tobrased kullanıp bırakmıştım zararı oldumu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2014 Saat 18:59
1- EVET, 1 gunde duzelse bile, 5 gun kullanin.
2- Olabilirdi... Emniyetli olmakta fayda vardir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.