Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sadece kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsadece kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eflalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sadece kusma
    Gönderim Zamanı: 27 Haz 2014 Saat 11:55
İyi günler dr bey 3 yaşında ki oğlum sabah karnım ağrıyor dedi ve iki kere kustu ilk defa kustuğu için epey korktu,sadece karnım ağrıyor diyor sanırım mide bulantısını öyle tanımlıyor çünkü henüz kaka yapmadı ishal yok ateş yok, sabah sadece yarım muz yedirebildim birde nane limon çayı içirdim bir kaç yudum, bir şey yemek istemiyor zorlamak istemiyorum ama iyice halsizleşecek, aile hekimine götürdü babası ateşi yok midesinin bir tarafı şişmiş demiş tıbbi bir tabir kullanmışta hatırlayamıyorum, yediği bir gıdadan mikrop kapmış olabilir devam ederse bir uzmana götürün demiş, eski yazılarınızdan okuduğum kadarıyla ishali engellemeyin diyorsunuz kusma içinde geçerli mi mikrobun atılması için, şimdi ne yapayım çocuk doktoruna götürelim mi yoksa evde ben bir şeyler yapabilirmiyim, doktorda çok ağladığı için pek götürmek istemiyorum.Canının istediğini yiyebilir mi yoksa perhiz uygulamam gerekir mi?

Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eflalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2014 Saat 07:18
Son gelişmeyi yazıyorum, dün sürekli ağladı ateşide yükseldi bir şeyde yemeyince hastaneye götürdük birde yoğun ağız kokusu vardı, dr serum takalım dedi birde antibiyotik iğne kattılar içine,zimax,iburamincold, calpol yazdı, henüz ilaçları almadık bugün başlıycaz, kan tahlili yapıldı ama oğlum sürekli ağladığı için sonucu almayı unuttuk,ağız kokusu olduğuna göre enfeksiyon mu oluyor hocam, henüz ishal değil hiç kaka yapmadı dün dört defa kustu, ilaçları kullanayım mı ateşi var yine, hiç bir şey yemek istemiyor.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117214
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2014 Saat 12:11
Kusma sonrasi olan agiz kokusu, benim anlattigim agiz kokusu degil. HASTANEDEN KACIN, hemen eve gidin... HICBIR ilaci da kullanmayin.
Akliniz aliyormu? Damardan antibiyotik vereceksiniz, bu ilac kan yolu ile vucuda dagilacak ama, barsagin icindeki kakalarin arasindaki bakterilere nasil etki edecek???
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eflalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2014 Saat 14:22
Peki dr bey sağolun, ağzı kokusu hala var bugün hiç kusmadı henüz kaka da yapmadı ishal olsa şimdiye kadar yapardı sanırım, peki bu neyin nesiydi yediği gıdadan mikrop kaptıysa ishalde olması gerekmezmiydi, sadece calpol verdim ateşi için.Hastaneden akşam çıkmıştık zaten, kan sonucunu size yazıcam elime geçince.

Psikolojik olabilir mi, ben hamileyim ve ciddi bir düşük riski atlattım bir haftadır yatıyorum, neyim olduğunu sorunca karnım ağrıyor midem bulanıyor dedim hep, bu süreçtede kucağıma alamadım sürekli öptüm ama mahsunlaştı, üzüntüden olabilir mi?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2014 Saat 21:40
Eger, kusma cok etkili oldu ve mikroplu gidanin tamami, daha barsaklara gecemeden kusarak atildi ise, ishal gormeyebilirsiniz. Takip edelim. Hicbir ilac icin acele etmeyin.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eflalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2014 Saat 07:41
Hala kaka yapmadı dediğiniz gibi oldu sanırım dr bey, dört kere kusmuştu, ağız kokusu geçti, bu sabah daha iyi ateşi düşmüş iştahı açılmış gibi dün hiç bir şey yediremedim nerdeyse, ısrar etmek istemedim, akşam eşimin ısrarıyla zimaxa başladım:( calpol verdim birde, iburamini zaten kullanmadım daha önce kullanınca yan etki yapmıştı, şimdi zimaxı kessem bir şey olur mu bir ölçü verdim, yoksa beş gün devam edeyim mi? Bana kalsa hiç kullanmazdım ama babası illa kullanalım dedi:( İlacın etkisiylede düzelmiş olabilir mi?

Kan tahlili sonucu karışık oldu ama

LABORATUVAR SONUÇ DETAYLARI
Test Adı     -            Sonuç                Alt-Üst Değerler
BASO          0,01          0     0,1

BASO%     0,2          0     1

EOS          0,01          0     0,4

EOS%          0,2          0     6

HCT          38,3          35     55

HGB          12,8          11,2     17

LYM     DÜŞÜK     0,87          1     3,7

LYM%     DÜŞÜK     13,3          20     50

MCH     DÜŞÜK     22,6          26     34

MCHC          33,4          33     36

MCV     DÜŞÜK     67,7          80     100

MONO     YÜKSEK     1,04          0     0,7

MONO%YÜKSEK     15,9          0     14

MPV          10          6     13

NEU          4,63          1,5     7

NEU%          70,4          37     72

PCT          0,26          0,17     0,35

PDW          10,4          9     17

PLT          265          100     400

RBC          5,66          3,93     5,77

RDW          14,7          11     16

RDW-SD             36,5          35,1     46,3

WBC          6,56          3,98     11

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2014 Saat 15:00
Ne Antibiyotik gereken bir durum var, need kansizlik... Hicbir ilac kullnmayin. Kendiliginden iyilesecek.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eflalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2014 Saat 16:52
teşekkür ederim, gerçekten bugün iyileşti ilaçlarınıda vermedim içim daha rahat, sağolun

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.