|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
eflalim ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Haz 2014 Saat 11:55 |
İyi günler dr bey 3 yaşında ki oğlum sabah karnım ağrıyor dedi ve iki kere kustu ilk defa kustuğu için epey korktu,sadece karnım ağrıyor diyor sanırım mide bulantısını öyle tanımlıyor çünkü henüz kaka yapmadı ishal yok ateş yok, sabah sadece yarım muz yedirebildim birde nane limon çayı içirdim bir kaç yudum, bir şey yemek istemiyor zorlamak istemiyorum ama iyice halsizleşecek, aile hekimine götürdü babası ateşi yok midesinin bir tarafı şişmiş demiş tıbbi bir tabir kullanmışta hatırlayamıyorum, yediği bir gıdadan mikrop kapmış olabilir devam ederse bir uzmana götürün demiş, eski yazılarınızdan okuduğum kadarıyla ishali engellemeyin diyorsunuz kusma içinde geçerli mi mikrobun atılması için, şimdi ne yapayım çocuk doktoruna götürelim mi yoksa evde ben bir şeyler yapabilirmiyim, doktorda çok ağladığı için pek götürmek istemiyorum.Canının istediğini yiyebilir mi yoksa perhiz uygulamam gerekir mi?
|
|
![]() |
|
eflalim ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Son gelişmeyi yazıyorum, dün sürekli ağladı ateşide yükseldi bir şeyde yemeyince hastaneye götürdük birde yoğun ağız kokusu vardı, dr serum takalım dedi birde antibiyotik iğne kattılar içine,zimax,iburamincold, calpol yazdı, henüz ilaçları almadık bugün başlıycaz, kan tahlili yapıldı ama oğlum sürekli ağladığı için sonucu almayı unuttuk,ağız kokusu olduğuna göre enfeksiyon mu oluyor hocam, henüz ishal değil hiç kaka yapmadı dün dört defa kustu, ilaçları kullanayım mı ateşi var yine, hiç bir şey yemek istemiyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117214 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kusma sonrasi olan agiz kokusu, benim anlattigim agiz kokusu degil. HASTANEDEN KACIN, hemen eve gidin... HICBIR ilaci da kullanmayin.
Akliniz aliyormu? Damardan antibiyotik vereceksiniz, bu ilac kan yolu ile vucuda dagilacak ama, barsagin icindeki kakalarin arasindaki bakterilere nasil etki edecek??? |
|
![]() |
|
Peki dr bey sağolun, ağzı kokusu hala var bugün hiç kusmadı henüz kaka da yapmadı ishal olsa şimdiye kadar yapardı sanırım, peki bu neyin nesiydi yediği gıdadan mikrop kaptıysa ishalde olması gerekmezmiydi, sadece calpol verdim ateşi için.Hastaneden akşam çıkmıştık zaten, kan sonucunu size yazıcam elime geçince.
Psikolojik olabilir mi, ben hamileyim ve ciddi bir düşük riski atlattım bir haftadır yatıyorum, neyim olduğunu sorunca karnım ağrıyor midem bulanıyor dedim hep, bu süreçtede kucağıma alamadım sürekli öptüm ama mahsunlaştı, üzüntüden olabilir mi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117214 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Eger, kusma cok etkili oldu ve mikroplu gidanin tamami, daha barsaklara gecemeden kusarak atildi ise, ishal gormeyebilirsiniz. Takip edelim. Hicbir ilac icin acele etmeyin.
|
|
![]() |
|
Hala kaka yapmadı dediğiniz gibi oldu sanırım dr bey, dört kere kusmuştu, ağız kokusu geçti, bu sabah daha iyi ateşi düşmüş iştahı açılmış gibi dün hiç bir şey yediremedim nerdeyse, ısrar etmek istemedim, akşam eşimin ısrarıyla zimaxa başladım:( calpol verdim birde, iburamini zaten kullanmadım daha önce kullanınca yan etki yapmıştı, şimdi zimaxı kessem bir şey olur mu bir ölçü verdim, yoksa beş gün devam edeyim mi? Bana kalsa hiç kullanmazdım ama babası illa kullanalım dedi:( İlacın etkisiylede düzelmiş olabilir mi?
Kan tahlili sonucu karışık oldu ama LABORATUVAR SONUÇ DETAYLARI Test Adı - Sonuç Alt-Üst Değerler BASO 0,01 0 0,1 BASO% 0,2 0 1 EOS 0,01 0 0,4 EOS% 0,2 0 6 HCT 38,3 35 55 HGB 12,8 11,2 17 LYM DÜŞÜK 0,87 1 3,7 LYM% DÜŞÜK 13,3 20 50 MCH DÜŞÜK 22,6 26 34 MCHC 33,4 33 36 MCV DÜŞÜK 67,7 80 100 MONO YÜKSEK 1,04 0 0,7 MONO%YÜKSEK 15,9 0 14 MPV 10 6 13 NEU 4,63 1,5 7 NEU% 70,4 37 72 PCT 0,26 0,17 0,35 PDW 10,4 9 17 PLT 265 100 400 RBC 5,66 3,93 5,77 RDW 14,7 11 16 RDW-SD 36,5 35,1 46,3 WBC 6,56 3,98 11 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne Antibiyotik gereken bir durum var, need kansizlik... Hicbir ilac kullnmayin. Kendiliginden iyilesecek.
|
|
![]() |
|
teşekkür ederim, gerçekten bugün iyileşti ilaçlarınıda vermedim içim daha rahat, sağolun
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|