Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - DEMİR EKSİKLİĞİ !!!!1
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDEMİR EKSİKLİĞİ !!!!1

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
REYHAN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı REYHAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: DEMİR EKSİKLİĞİ !!!!1
    Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 09:50
HOCAM MERHABA
DÜN TORUNUMU GENEL KONTROLE GÖTÜRDÜM . KAN TESTLERİ İSTENDİ VE TESHİS KANSIZ VE DEMİR EKSİKLİ MEVCUT DENİLDİ. DEMİR İLACI VE VİTAMİN VERİLDİ. 18 AYLIK 78 CM 1150 GR . YEMESİ GAYET GÜZEL .  BEN   BU İLAÇLARI GERÇEKTEN KULLANMAM GEREKİYORMU ? HENÜZ ALMADIM. SİZİN YÖNLENDİRMENİZE GÖRE DAVRANICAM. TAHLİL SONUÇLARINI YAZIYORUM SİZE. TEŞEKKÜRLER.

DEMİR 44,10  (50-120)
UIBC 353,40
FERRİTİN 26,97 (21,81-274,66)

WBC 6,70 ( 5,5-17,5)
RBC 4,27   (4-6)
HGB 10,64 (11-13,5)
HCT 31,62 (33-40)
PLT 670,30 (130-400)
Yukarı Dön
REYHAN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı REYHAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 10:06
PCT 0.45 (0,10-0,30)  ----------------------
MPV  6,75 (7-11)  --------------
PDW 17,41  (12-18)
LYM#  3,64   (4-10,5)  ---------------
MONO #  0,40  (0,3-0,8)
NEU#   2,46  (1,4 -8,5)
EOS#  0,16  (0-0,5)
BASO # 0,05  (0-0,2)
LYM % 54,26  ( 11-49) ---------------
MONO % 5,97  (0-9)
NEU %  36,77( 42-85)
EOS %   2,32   %  0-3)
BASO %  0,68   % (0-1)

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118465
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 13:39
Bunlar tam SAHTEKAR cetesi... Laboratuvar, "ERiskin" Referans degerlerini kullandigindan, sanki anemi varmis gibi gozukuyor.. BUnlarin hepsi sahtekar. Gidin o laboratuvara , ve3 yasina uygun "Referans" degerlerini gosteren yeni bir rapor isteyin, goreceksiniz NORMAL cikacak.. Bunlarin hepsi tezgah. Doktor her hastayi laboratuvara gonderiyor, laboratuvarda boyle "canak" rapor ile doktorun sahtekarligina yardimci oluyor.. Yerseniz...
Yukarı Dön
REYHAN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı REYHAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 14:07
HOCAM ÇOK TEŞEKKÜRLER YARDIMINIZ İÇİN. PEKİ PLT DEĞERİNİN YÜKSEKLİĞİ YENİ İFADE EDER . BİRDE BU KAN SAYIMINDAKİ GERÇEK REFERANS ARALIKLARININI NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİZ ?  ŞİMDİDEN ÇOOOK TEŞEKKÜRLER .
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 16:00
Ilk saydafa; yazarlar bolumunde, benim: "Yeni doganin Kan Degerleri" diye bir makalem var onu okuyun, hatta bir "cikti" alip devamli elinizin altinda tutun.
Yukarı Dön
REYHAN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı REYHAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 19:40
HOCAM BAKTIM DEDİĞİNİZ YAZIYA AMA  SANIRIM 8 YADA 9  ADET DEĞER VAR . TÜMÜNÜ EN GÜVENİİR NEREDEN BULABİLİRİM? EN AZINDAN GERCEK REFERANSLARI BİLİRSEM BUNDAN SONRA O DEĞERLERE GÖRE HAREK EDERİM . BİR DE PLT DEĞERİ HANGİ DURUMDA YÜKSEK OLUR ?   TEŞEKKÜR EDERİM .
Yukarı Dön
REYHAN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı REYHAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 19:45
HOCAM SANIRIM CEVABI BULDUM  DAHA ÖNCE CEVAPLAMIŞSINIZ BUNA BENZER BİR SORUYU.    

Her ne oldu ise, bir ara biraz kansizligi olmus... HGB:12 olacagina, HGB:10.8g/dL...Buna bagli olarak, kemik iliginin uyarilmasi ile kemik iliginde calisma baslamis. Ilk artan hucreler "Trombositler" (PLT)olup, bununla ilgili degerlerde(Ptc) artis olmasida, zamanla anemi durumununda duzelecegini isaret eder. Demir tedavisi gerekmez, kirmizi etten zengin diyet uygulayin.

BENDE BUNU CEVAP OLARK KABUL EDEBİLİRMİYİM ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2014 Saat 10:35
Kismen...
Trombositler (PLT) en fazla, Femur denilen, diz-kalca arasindaki buyuk kemigin kiriklarinda anormal artar. Tabii, oradaki sahis eriskin oldugundan, HGB alt siniri: 12g/dL dir..

Butun kan degerlerini (her yasa gore) gosteren Tablo, benim yararlandigim; NELSON, Textbook of Pediatrics'de tam 40 sayfadir.. Tabii, son baski NELSON'da, bu tablo kitaba konmamistir ve satin alinan kitaptaki "ozel sifre" ile girilen Internet sitesinde mevcuttur.EGER, bu tablolari, semalrin cocgunu, referanslar ve teferruat sayilabilcek bilgileri Internet;e koymadan, kitabi bassalardi son baski, onceki baskinin iki mislisi olurdu..
NELSON; her 4 senede bir yeniden basilir ve ben her 4 senede bir yenisi alir ve okurum... Bu sebeple, kafa yapim Turk doktorlarla ASLA
uyusmaz. Ben ne dersem, onlar; en erken 10 sene sonra ogrenirler..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.