Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nedensiz ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumnedensiz ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tyche Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tyche Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: nedensiz ateş
    Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2014 Saat 10:05
doktor bey merhaba kızımın dün sabahtan bu yana 39un üzerine çıkan ateşi var fakat hiç bir hastalık belirtisi yok doktora götürdüm kulak, göğüs, boğazı temiz idrar tahlili istedi onda da bir problem çıkmadı doktor da hiç bir şey bulamadı geveledi durdu böbrek ultrasonu istedi. size güvendiğim için sormak istedim bu ateşin sebebi ne olmuş olabilir? 4 gün önce tatilden geldik tatilde havuza falan girdi ondan olmuş olabilir mi? bir de kan tahlili yaptırmamız gereki mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118336
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2014 Saat 18:35
Kan sayimina bir bakin...  WBC degeri dusuk ise; Grip geciriyor demektir. Turk doktorlari Grip teshis ETMEMEYE  yeminli olduklarindan, boyle geveler dururlar. Sakin US filan cektirmeyin. Elinizde yoksa, ve eger COK MERAK ediyorsaniz, "Kan sayimini" yaptirin.
Eger cocugunuz, 2 yasindan kucuk ise, 6.Hastalik olabilir, Atesinin dustugu gun dokuntu baslar. Bu hastalikda, VIRAL olup, tedavisi yoktur.
Ilac-Antibiyotik vermeyin, hatta atesi bile dusurmeyin.
Yukarı Dön
tyche Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tyche Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2014 Saat 13:53
doktor bey kızım 3 yaşında Hacettepe üniversitesine götürdüm orada da bir şey bulamadılar ateşi 1 haftayı geçti hala devam ediyor tam kan sayımı yaptırdım yanında işaret bulunan değerleri size yazıyorum:
siz
wbc değeri demişsiniz sanırım lökosit oluyor 11.6
mcv 73.9
lenfosit 2,3
nötrofil 8,3
eozinofil 0
eozinofil % 0,2
bazofil % 0
mpv 6,3

idrar mikroskopisinde ise bakteri 14
eritrosit 2
lökosit 1
yassı epitel 1
gerisi 0

idrar kimyası
protein, bilirubin, keton, ascorbik asit, NIT, LEU, negaif
glukoz, ürobilinojen normal
PH 6
spesifik gravite 1.015
BLD 10 ery

bu ateşin altından bir hastalık çıkmaz umarım doktor bey teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2014 Saat 19:48
Grip geciriyor. EGER, atesin ilk gunlerinde; Antibiyotik Verdi iseniz, bu sure daha da uzun olur.
Evet, WBC =Lokosit..Ve bu yas icin cok dusuk bir deger. SAKIN; Antibiyotik vermeyin.
Yukarı Dön
tyche Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tyche Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2014 Saat 23:13
Kadir bey peki bu lökosit düşüklüğü gribe mi bağlı yoksa normalde de mi düşük ne yapmamız gerek bunun için ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2014 Saat 23:35
Normalde de dusuk diye bir sey yok. Viral enfeksiyonlarda dusuyor, bakteriyel hastaliklarda yukseliyor. O yuzden sinirlari genistir.
3 yasinda: 5.5-15.5 dir.. Cok aralikli normal alt-ust sinir olmasida bu yuzdendir.
Gerektiginde yukseliyor. Dusuk Lokosit diye bir hastalik yok. Aplastik anemilerde, butun kan degerleri dusuyor. Tek basina Lokosit degil.
Yukarı Dön
tyche Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tyche Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2014 Saat 11:06
çok teşekkür ederim Kadir bey Allah sizden razı olsun.
Yukarı Dön
tyche Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tyche Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2014 Saat 15:00
kadir bey sizi yendien rahatsız ediyorum ama size 10 ağustosta mesaj yazdığım tarihten 2 gün sonra ateş tekrar yükseldi. gitmediğimiz üni. hastanesi özel hastane, devlet hastanesi kalmadı.ateş 38.5 39 arasında en son 2 gün önce gittiğimiz doktor barrstein virüsünden şüphelendi tekrar kan tahlili istedi ancak kızım bir türlü yaptırmadı. dolayısıyla öğrenemedik yine ne olduğunu 2 gündür yine ateşi yoktu bugun 37.6 ölçtüm sadece. fakat bugun üst gövdede kollar hariç sırt ve göğüste kırmızı kırmızı lekeler oluştu. tane tane değil birleşmeye meyilli gibi.bacaklarda da yok. bu hastalık bizi deli etti barrstein ise ne yapmak gerekir ya da 6. hastalık ise 3 yaşında da görülebilir mi?

doktor bey bu arada kırmızı döküntüleri görünce tekrar getirelim mi diye endişelenip doktorunu aradım tekrar ama ulaşamadım ne yazık ki müsait değilmiş ! bu döküntüler tehlike arz eder mi? tekrar hastaneye gitmek gerekir mi?

Düzenleyen tyche - 20 Ağu 2014 Saat 15:04
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.