|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
arslandeniz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arslandeniz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ara 2014 Saat 22:02 |
Kadir bey merhaba,
alp 7 yasında ve boynunda birkaç yağ bezesi farkettık. doktorumuza goturduk ve bir enfeksiyon sonucu olusmus olabilir dedi ve bizden birkaç tahlil istedi. tahlil sonuçlarını bir de siz yorumlar mısınız?? EBV IgG ANTİKORLARI -ANTİ-VCA gp125: POZİTİF -ANTİ-VCA p19: POZİTİF -ANTİ EBNA-1 : NEGATİF -ANTİ p22: NEGATİF -ANTİ-EA-D : NEGATİF NOT: geçirilmiş EBV enfeksiyonu ile uyumlu seroloji izlenmektedir. klinik bulgularla birlikte değerlendirilmesi ve 7-10 gün sonra alınacak yeni bir numune ile EBV IgG titre takibi yapılması önerilir. EBV IgM ANTİKORLARI -ANTİ-VCA gp125: NEGATİF -ANTİ-VCA P19 : NEGATIF -ANTI EBNA-1 :NEGATİF -ANTİ p22 : NEGATİF -ANTI-EA-D : NEGATİF ANTI HBs 46.20 POZITIF HBsAg 0.732 NEGATIF CMV IGM 0.12 NEGATIF CMV IGG 32 POZITIF SEDIMENTASYON (1 SAAT) 10 KADİR bey hepatıt testını ben ıstemıştim havuza gıttıgı ıcın ası yaptırmaya gerek var mı dıye? sarılık sonuçlarını yazdımmı bilmiyorum ama yazmışsam tekrar ası yaptırmama gerek var mı acaba, havuz açısından? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Enfeksiyoz Mononukleoz gecirmis... Doktorunuz o zamanlar UYUYORMU IDI??? 5-7 GUN SUREN ATESLI BIR DEVRESI VARDIR
2- Boyundaki bir "LENF" icin bile bu kadar tahlil yaptiriyorsa, kesin Laboratuvar ile ortak calisiyor demektir. Yuh yani!!!! 3- Hepatit-B ye karsi bagisikligi var... Havuz ile alakasini anlayamadim... Yazin "Tatil Koyune" giderkende, ayni sacmaliklari yapacakmisiniz??? Bari Tatil koylerine gelen Rus, Alman, Ingiliz , bilumun Turistlerden de bu testleri istesinler... Bu testi isteyen salak doktora soyleyin, Havuzdan, Hepatit-B bulasmaz... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Ara 2014 Saat 22:11 |
|
![]() |
|
arslandeniz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arslandeniz
kadir bey, teşekkürler. bu arada alp en son gecen yıl ya da bır oncekı yıl 4-5 gun ateşlenmişti. bu kıs ateşlenmedi hiç. bu enfeksiyonla ilgili bizim suan yapmamız gereken birsey var mı acaba?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hastalik, gecmis-bitmis, birde antikor olusturmus... Muhtemelen gecen sene o atesli devre; Enfeksiyoz Mononukleoz imis. Viral bir hastaliktir, tedavisi yoktur. Bazi kimselerde, "hayal" gormeler olur.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arslandeniz
peki bu hastalık evresınde ne yapılabılırdı? yanı neyı yanlış yaptık acaba? biz her ateşlendiğinde antıbıyotık veriyorlar dıye doktora goturmuyoruz. oyuzden 2 yıl öncede 4 gun ateslendı ve 4. gun goturduk agır grıp geçiriyor demişti. ama bu bezeler 2-3 ay once oluştu gıbı geliyor bize?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yanlis bir sey yapmadiniz. Tek yanlisiniz, boynunda beze var diye, bir Turk doktoruna gitmek!!!
Siz, o "agir Grip geciriyor" diyen doktora gidin.. En azindan akli basinda bir doktor... Enfeksiyoz Mononukleozu teshis etmesini zaten bir Turk doktordan beklemem. Cogu, bu hastaligin adini bile bilmez. Siz benim yazilarimi okuyun, daha ne "muhtesem" doktorlar var... "Istanbul Bronsiti" diye hastalik uyduran soytarilar bile var. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arslandeniz
Kadir Bey İstanbul bronşitini de duydum. yurtdışından gelen yabancı ogretmen bir aile vardı bizim okulda. çocuğu ve kocası 'İstanbul bronşiti ' oldu dediler ve bodrum a taşındılar. kime inanıcaz napıcaz bilmiyorum:(
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Onceden bende garipsedim ama, sonradan hak verdim...
TURK doktorlarinin verdigi "sahtekar ilaclari" ile olusan Bronsite; Istanbul Bronsiti denilebilir. Zira dunyanin hicbir yerinde, bizdeki doktorlar gibi; HER OKSURENE, ASTIM ILACLARI veren doktorlar yoktur.. Artik Turkiye'de, cocuklara ASLA Grip tanisi konmuyor. Hepsi Astim veya Bronsit. Ha... Simdi rezillikleri ortaya cikmaya baslayinca, bu teshislerden vazgectiler. Artik, her oksuren: ZATURRE!!! O gariban aile bosuna tasinmis, ayni ilaclari Bodrum'daki sahtekarlar da veriyor, orada da, Istanbul Bronsiti olabilirler!!! O yabanci aile memleketlerine donduklerinde bu "Muhtesem" teshisten oradaki doktorlarina bir bahsetsinler, bakalim onlar ne diyecek! Muhtemelen, "sapka" cikarirlar... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Ara 2014 Saat 17:04 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|