Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Asi Ates ve Sislik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAsi Ates ve Sislik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 54
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı baharos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Asi Ates ve Sislik
    Gönderim Zamanı: 10 May 2015 Saat 18:38
HOcam Merhabalar,

Oglum 2 gun once,Cuma gunu 18. Ay asilarini oldu(hepatit A asisi haric olmak uzere) Ayni gunun aksami atesi cikti, 38 derece civari.  Cumartesi gunu ayni sekilde atesi devam etti, 38.5 gecince Calpol verdim. Fakat gece atesi daha da artti, 39-40 arasinda seyretti.  Calpol verince dusme oluyor, sonre yeniden cikiyor.Bugun sabah 37. 8 dustu derken.Ogleden sonra yine 39 a yaklasti yine calpol verdim. Henuz doktora goturmedim, acil servise gidip birsuru tahlille iyice perisan etmek istemedim,  cunku hic durmayan bir cocuk, doktorda iyice perisan oluyor.  asi yapilirknede hic durmadigi icin, bacaklarini zorla zaptetmeye calisarak asiyi yaptilar.  Sonrasinda asi yerinde sislik, hafif morarma oldu, etrafinda bozuk paradan buyuk sekilde.. Ve ustu cok sicak.  
hocam, butun bunlar asinin yan etkisi olabilirmi? Doktora gittigimde hicbirseyi yoktu.
Ayrica diski sayisinda artis oldu, son olarakta mukus seklinde yapti.istahindada atese bagli azalma oldu.keyfi atesi dusunce yerinde oluyor.

Hocam bundan sonra nasil bir yol izlemeliyim, yardimci olursaniz cok sevinirim.
Not: daha onceki asilarinda bu sekilde ates olmamisti.

Simdiden tesekkur ederim, saygilar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118380
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2015 Saat 19:44
Evet, asinin yan etkileri.. Turkiye'de, Saglik Bakanligi personeli, ne Asilarin icerigini bilirler, ne; asinin nereye yapilacagini bilirler nede, nasil nasil yapilacagini bilirler.. Bu konuda hicbir kitap okumadiklarindan, EMIN OLUN... Saglik bakanligi personeli asilari; "Emir-Komuta" zinciri altinda yaparlar.. Hicbir ilmi bilgileri yoktur. Sorun bakin, ellerinde bir "Asi ile ilgili bir tane kitap" varmi imis...

Yapacaginiz bir sey yok, Allah yardimciniz olsun. Sozum ona "saglik Reformlari" ile gelinen nokta bu!! Ozel doktorlarin asi yapmasini niye yasakladilar zannediyorsunuz!! Halk aradaki farki anlamasin, her asinin boyle rekasiyon yaptigina inansin diye, bebeklere eziyet ediliyor..
Asilarla ilgili yazilarimi okuyun...
Kazigi yedikten sonra, isin aslini-feslini ogrenmeniz cok onemli degil..
Yukarı Dön
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı baharos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2015 Saat 20:08
Hocam asilarla ilgili yazininizi okudum, hatta forumu taradigimda boyle sislik durumlarinda asinin yanlis yere yapilmasindan kaynaklaklandigini belirtmissiniz.  1Atesinin nedeni yanlis yere yapilmasimi,yani sislik nedeniylemi ates cikiyor, enfeksiyon kapmis olabilirmi?
2- Asi tutmusmudur?
3-hocam bugun 3. Gun, asi nedeniyle olan ates bu kadar surerrmi?sadece calpol vermek yeterlimi?
doktora goturmemekle hatamin yaptim? Hocam lutfen yardimci olun, cook sikinti icindeyiz, tesekkurler..
Not: amerikadan turkiyeye yerlestik, o zamanda size asilar konusunda yazmistim, burda guvenebilecegim doktor henuz bulamadim, ankara icin tavsiyeniz olurmu?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2015 Saat 23:10
Buradaki ates, daha ziyade, "Reaktif bir ates" oldugundan, antibiyotik verilip duzeltilebilecek bir ates degildir. biraz "soguk kompres'in" faydasi olabilir.
Asi tutmustur.
Genel olarak; asi atesleri 1 gun surer ve daha ziyade asinin oldugu bolgeededir.
3 gunluk ates olmasi; tesadufen bir enfeksiyonun denk gelmesinden olabilir. Agizina bakin: agizda pis bir koku ve dil ustunde kalin bir pas tabakasi yoksa, VIRAL bir hastalik var demektir; antibiyotik gerekmez.
Ankara'da doktor, cok zor. Konusuruz.
Yukarı Dön
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı baharos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2015 Saat 00:41
Hocam, asinin yapildigi bolgede dun gece ates vardi, bugun eskisi kadar sicak degil.  Ama ates devam ediyor.  Agzinda kOku ve dil ustunde pas yok.  Fakar viral enfeksiyon ise, baska hic bir belirti yok, burun akintisi vs gibi.  Viral enfeksiyon ise, atesin ne kadar surmesi beklenir?
Ates dusurucu olarak carlpol disinda baska birsey vermemi tavsiye edermisiniz?
Yarinda ates devam etmesi durumunda, doktora goturmelimiyim?
Ankarada dr konusunda tavsiyeniz olursa memnun olurum, tekrar tesekkurler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2015 Saat 07:39
Atesi; 4-5 gun surecek...
Eger; HICBIR ARAZ YOKSA: ates dusunce dokuntu olabilir= 6.Hastalik demektir.
Lutfen, ilk sayfadaki: "Atesli Hastaliklarin Degerlendirilmesi" kismindaki; tablolari inceleyin.
Yukarı Dön
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı baharos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2015 Saat 19:58
Hocam ilginiz icin tesekkurler.
1-Atesi bugun dustu diyebilir.  Ardindan burun akintisi sarimsi olarak geldi, sonra beyaz akintiya dondu( surekli bir burun akintisi yok, aglarken gelen akinti) . Bu viral enfeksiyon gecirdiginimi gosterir?
2- size daha once sormus oldugum icin OPA asisini yaptirmak istemedim, ama cok israr ederek zorla yaptilar, bundan kaynaklanmis olabilirmi?
3-Meningikok asisini yaptirmadim, daha once o sekilde soylemistimiz, simdi doktor 2 yasindan sonra tek doz olarak yapalim dedi, bu konudaki goruslerniz hala ayni mi?
4-Hepatit A asini doktormz 18-24 veya 24-36 aylarda yapilabilecegini soyledi, bu aylardan sonra mumkun degilmi?

Hocam acikcasi bu son olayla, iyece guvenimi yitirdim, dayenizde turkiye geldigimizden beri gecirdigi gribal enfeksiyonlari doktora gitmeden atlattik, hep yazilarinizi okuyorum.Ankarada doktor icin,konusurz demissinz ama herhangi bir oneriniz olurmu?
Tekrar cok cok tesekur ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2015 Saat 08:27
!- Evet, Gripal bir enfeksiyon gecirdi veya geciriyor.
2- Karma asilarin icinde, zaten, IPV cinsi Polio asisi oldugunda, agizdan verilen; OPV asilarin cocugunuza;hic bir etkileri veya zararlari olmaz. Luzumsuz bir is!!
3- Hicbir sekilde, hicbir zaman, Meningokok asisi yaptirmayin. Tamamen uckagittir.. Turkiye'de hicbir ise yaramaz.. Hicbir zaman; Rutin asilama semalarinda yer almamistir. Tamamen "Kar gayesi" ile sizi kaziklamaya calisiyorlar.
4- Hepatit-A asilari; ne zaman olsa yapilabilir, aciliyeti olan bir asi degildir. Yeterki, diger asilarla ya ayni gunde, veya en az 1 ay aralarla yapilmalari gerekir.

Maalesef yok, Hacettepe'nin "Saglam Cocuk" bolumunu bir deneyin. Saglik bakanligi orasini da, rezil ettimi bilmem..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.