|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
moralist ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Haz 2015 Saat 01:58 |
Merhaba hocam, oğlum 37 aylık. Bu sabah kahvaltı sırasında kustu çok dikkate almadım ilerleyen saatlerde biraz halsiz olsuğunu gördüm sonra uyudu akşam üzeri uyandı Ateş'i biraz yüksekti. Yemek yemek istemedi belki yer diye biraz makarna Yaptım bi iki lokma sonra yine kustu. Ateşini takip ettim en son geceye doğru 39,5 olunca ılık sıcağa yakın duş aldırdım sadece rahatlasın diye iyi geldi. Saat şu an 01.30 yine kustu yine ılık duş aldırdım. Ateş hala yüksek hiç ateş düşürücü vermedim
Öncesi şöyle: bi hafta önce Uyandığında bütün ağzının içi beyaz mantar gibiydi kızarmış ve üst dudağı kanamıştı Dr götürmüştüm Teşhis tonsilit dedi antibiyotik ve bi dolu ilaçla beraber mukostatin verdi sadece ağzı rahatlasın diye iki kez mukostatin verdim bıraktım Hiçbirini kullanmadım çünkü dili temizdi ağzında çok hafif bi koku vardı. Merakım şudur ki bugünün geçen hafta ile bi ilgisi var mı? Bu arada Öksürük ve öksürürken ağıza gelen balgamı olduğunu yazmayı unutmuşum. Ağzındaki yaralar geçti. Sizin cevaplarınızdan herpangina OLDUĞUNU tespit etmiştim zaten bu Yüzden kullanmadım ilaçları. Ama bu tonsilit hikayesi yakamızı bırakmıyor. Sürekli boğazımız Şiş burnumuz tıkalı ağızdan nefes alıyoruz. Bununla ilgili sanırım bütün Mesajları okudum. 7 yaşına kadar beklememiz gerekiyor. Çünkü bize de Dr lar Tarafından hep aynı senaryolar yazıldı geniz eti var bademcikleri büyük farkında mısınız? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117777 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir daha ateslendiginde, ve antibiyotik kullanma ihtimali oldugunda; Bir "Kan Sayimi" yaptirin, WBC: 15.5'dan dusuk gelirse, "Bademcik iltihabi " filan degildir, Antibiyotik gerekmez..
O "senaryolara" kanmayin... Bu yasta HER COCUGUN, Bademcikleri ve Geniz eti buyuktur.. Yerseniz. |
|
![]() |
|
moralist ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evt hocam sayenizde tahlil yaptırmadan antibiyotik kullanmıyorum. Bu sefer de dili temiz ağız kokusu yol diye sakin olmaya çalıştım hatta Ateş'i 40 a kadar çıktı ateş düşürücü bile veremedim savunmayı bozmamak için. Tabii enim dışarıdan gelen seslere sabır göstermek gerekiyor. Anneanne ve dede sabaha kadar başımın etini yedi çocuk havale geçirecek diye. Bu arada 3 aylık oğlumuza bulaşır da onun da Ateş'i bu kadar yükselirse aynı tepkiyi mi verelim ?
|
|
![]() |
|
Hocam bu arada oğlumun sağ gözündeki kılcal damarlar kanlanmış var ateşten mi oldu ne yapalım? Ateşimiz bugün de devam ediyor
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117777 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Atesden degil, hastaligin etkisinden gozde kizarma gorebilirsiniz, bir sey gerekmez... Bu kizartilar; "yanma-batma" hissi yapabilir. Ellerini cok gozune gotururse, mikrop kacirabilir. O zaman, capaklanma olur ve Tobrased goz damlasi gerekir. Evdekilere benim yazilarimi okutun.
atesi icin, aynen devam edin. Okumaya devam. 3 ayliga bulasirmi? Ilk 1 sene icinde, anneden gecen Bagisiklik maddeleri korursa, hasta olmaz. AMA; virusler genellikle sekil degistirdiklerinden, sizden gecen bagisiklik maddeleri viruslere karsi korumayabilirler. Yapacak bir sey yok, aynisini uygulayacaksiniz. Sadece rahatsiz oldugunda, ParaNox120 fitil, en fazla, gunde:3x1 kullanin. |
|
![]() |
|
Teşekkür ederim hocam iyiki varsınız🙏
|
|
![]() |
|
Bu gece de oturuyoruz ateş devam bugün kusmadı ama sürekli karnını tutuyo karnım ağrıyo diyo. Ateş düşürücü hala kullanmadım Ballı limon içmediği için kaşığa konsantre hazırlayıp şurup gibi içirdim. Böyle beklemek de ne kadar zor geliyor insana inşallah yarın düzelir😕
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ates; 4-5 gun surebilir. Hele; Enfeksiyoz Mononukleoz ve benzerleri, 1 hafta ates yaparlar. Korkmayin, korktugunuz anda, Turk cocuk doktorlarinin tuzagina dusersiniz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|