|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
minel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 May 2015 Konum: mardin Durum: Aktif Değil Puanlar: 63 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Kas 2016 Saat 19:16 |
Hocam merhaba.kizim 7 yaşında bu sene okula başladık.surekli hastalanıyor.atesi çıkıyor.yazilarinizdan okuduğum kadarıyla ilk 2 senemiz böyle gececekmiş.bu sabah ateş ve titremeyle uyandı.usudugunu söylüyordu.biraz yemek yedirmek istedim kustu.suan da ateşi 38.7.basinin ve bacaklarının agridigini söylüyor her hastalandığında.
1_atesliyken eli ayağı buz gibi oluyor bu iç ateş midir? 2_atesi çıkarken titriyor ve üstünü örtmek istiyor.giydirmeli mi yoksa soymali miyim?
3_ates düşürücü olarak parol kullanıyorum.dolven hiç dusurmuyor ateşini.22 kilo acaba bir ölçek az mı geliyor? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117312 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Ates ciktiginda, butun dokular anormal derecede oksijen gereksimi duyarlar. Bu sebeple, kalp ve solunum hizi arttigi gibi, kan volumunu de arttirmak icin, el, ayak gibi uzuvlardan kan cekerek, onemli dokulara(Beyin, dalak, karaciger gibi) gonderir. Bu sebeple eller ve ayaklar soguk olur.
2- Griplerde; ates 4-5 gun surebilir. Bazen 1 gun, bazen 7-12 gun oldugu da olur. 3- Grip haliniz ve oksuruk de; 2-3 hafta surecek Ates ile ilgili makalelerimi okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Kas 2016 Saat 23:23 |
|
![]() |
|
minel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 May 2015 Konum: mardin Durum: Aktif Değil Puanlar: 63 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Peki hocam çocuk usuyorum diye titriyor bende ustunu ortuyorum.esim örtme ateşi var diyor.bunun doğrusu nedir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117312 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ortun..Daha baska anlatim: Rahat ettirin... Ortunmek istiyorsa ortun, acilmak istiyorsa acin.
Ates oncesinde boyle usume hissi olur. Ates ile ilgili makalelerimi okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Kas 2016 Saat 23:52 |
|
![]() |
|
Hocam dün akşam acile goturduk.atesi gün boyu dusmedi ve çok ağrısı vardı.serum takıldı.biraz kendine geldi.doktor boğazı kızarık dedi klamoks bid iburamin colf verdi.antibiyotik kullanmadan atlatamaz mi dedim.atesi yüksek kullansa daha iyi olur dedi.sonu cold ile biten ilaçları kullanmayın dediğimiz için iburamin ı kullanmadim.istemeye istemeye ilk dozu dün gece 11.30 da verdim.ates bütün gece devam etti.sabah 5 de ateş dusurucu verdim.bu sabah kalktığında iyi gorunuyordu.belkide antibiyotik vermesem de iyilesicekti bugün diye düşündüm öğlen 11.30 da vermem gereken antibiyotiği vermedim.fakat saat 1 gibi yine galsizlesti ateşi çıktı.yuruyecek derman bulamıyor çocuk.saat 2 de antibiyotiğin 2. Dozunu verdim.bu arada dilinde beyazlık var.normal zamanda kontrol ediyorum dilini bu şekilde değil daha pembe oluyor.ama agizinda kötü koku yok.hocam grip aşısı da olduk neden bu kadar ağır geçiriyor acaba?
|
|
![]() |
|
http://i.hizliresim.com/5LdPXj.jpg
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Antibiyotik gerekiyor.
Sadece; Klamox'u verin ve kutuyu bitirin. |
|
![]() |
|
Tesekkur ederim hocam.siz antibiyotik kullanmak için ateş yanında paslı dil ve agiz kokusu bu 3 unun olması gerekir diyorsunuz ama bizde ağız kokusu hiç yok.birde çok şık boğazda aynı tabloyla karşılaşıyoruz daha 2 hafta önce boğazı böyleydi.neden bu kadar sık bogaz enfeksiyonu geciriyor olabilir.birde siz iburamin cold değil de sadece iburamin kullanabilir siniz demissiniz başka bir hastaya bu ilac iburamin zero mu.internetten araştırdım sadece iburamin bulamadım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|