|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
celalberraa ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ara 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı celalberraa
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ara 2016 Saat 14:13 |
Selam, benim 3 yaşında down sendromlu bir kızım var. Sık sık bademcik ve üst solunum şikayetimiz var.
Ayrıca geniz eti problemimiz var. Doktora gidiyorum ilaç biter bitmez tekrar hastalanıyor. Şuan yine burun akıntısı ve bademcik sorunumuz var. Lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu konu ile ilgili yazilarimi okuyun.. Bir daha, ATES oldugunda, beraberinde: Agizda pis koku ve Dil ustunde kirli sari-beyaz bir pas tabakasi varmi? Ona bakin!!
Yoksa, ve dili pespembe ise, Grip geciriyordur, ASLA Antibiyotik gerekmez. Cok okumaniz lazim.. Emin olun, dogru bildiklerinizin cogu yanlis.. Ilk sayfadaki; "Yazarlar" kismindan, makalelerimi de okuyun. Bazi konulara cok sasiracaksiniz..
|
|
![]() |
|
sapsik oglum ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sapsik oglum
hocam slmlar.
benim 95 gunluk bir oglum var. evde dedesi grip halasi grip babasi grip dolayisiyla oglumda yakalandi bu illete. dun burnu felan iyice tikandi. nefes almasi zorlasti ara ara atesi yukseldi. gozleri kizardi sulandi. dayanamadik doktora goturduk. doktor kan tahlili ve idar tahlili istedi. yaptirdik cikan anormal sonuclari sizinle paylasim mon % 21.6 h mon # 1.7 h lym % 52.1 h gran % 26.3 L bu sonuclar ve gozlemler neticesinde doktor ilac yazmis ve 6 aydan kucuk cocuklarda gizli enfeksiyon olabilir endisesiyle paranox s 120 mg nevakson 500 ml enjektabl (3 adet ) birini vurdurmuslar. ben eve geldiklerinde fark ettim ve antibiyotik igne vurdurmak istemedim ama birini vurmuslar hastanede. hocam simdi cocuk rahatlamis acaba ilaclardan mi normalden mi bilemiyorum ama suan rahat. bende burnuna solisyon sikiyorum ve aspritorle cekip temizliyorum. hocam sizce ne yapalim. 2 ignesi daha var doktor bitince yanima gelin demis. sizden bi gorus alsam. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN igneleri yaptirmayin!! MON : % 21.6 olmasi; Enfeksiyoz Mononukleoz isaretidir. Vira bir hastalik olup, 1 hafta'ya kadar ates yapabilir, kendiliginden iyilesir. Hastanede yapilan, "SHOW" sizi aldatmasin. Igne icinde verdikleri Novalgin veya Parol ile, bir muddet atesi olmayabilir, ama haftasini doldurmadi ise, ates tekrar cikar. Ilaclardan duzeldi ise; burnu niye akiyor??? Burnu niye duzelmedi??? Zaten ignelerden sonra yanina cagirmasi da bu yuzden, o akinti ve hirilti ile size Bronsit tanisi koyup, abone decek!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ara 2016 Saat 19:52 |
|
![]() |
|
sapsik oglum ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sapsik oglum
anladim hocam.
dun aksam saat 22:00 de igne yapildi. suana kadar bi sikinti miz yok. belli araliklarla burun suyu sıkıp aspiratorle cekiyorum. fitilide kullanmadim igneyide kullanmadim. burnu butun gun akmadi. akmiyor ama aspiratorle cekince bayagi sumuksu sivi geliyor. eger bu sakinligi ignedense . etkisi gecince atesi cikinca ne yapalim doktor bey. calpol surup var ondan mi vereyim. ilik suyla banyo mu yaptirayim. anlasilan bu rahatsizlik bir hafta surecek gibi.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Atesi dusurmeyin.. ates hakkindaki makalelerimi de okuyun. Cock sart olmadikca, cocuk cok hirpalanmadikca, atesi dusurmeyin. Ates olmazsa, bagisiklik calismaz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sapsik oglum
hocam merhabalar.
benim oglum 4 ayi bitirdi 5. aya dogru gidiyoruz. asilarini saglik ocaginda yaptiriyoruz. deviti kullanmaya devam. gunde 3 den 6 damlaya cikardilar. birde demir damlasi verdiler vegaferon 30 ml 5 damla gunde.. sizin bir yazinizda vitamin verir gibi demir verilmesini dogru bulmadiginizi soylemistiniz. ne onerirsiniz hocam. kullanalim mi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN, sakin Demir ilaci vermeyin.. Bunca senede; Dvitaminin, ( 3 damla degil) 5-6 damla verilmesi gerektigini anca ogrendiler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|