Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Üst solunum yolu enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÜst solunum yolu enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
celalberraa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı celalberraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Üst solunum yolu enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 24 Ara 2016 Saat 14:13
Selam, benim 3 yaşında down sendromlu bir kızım var. Sık sık bademcik ve üst solunum şikayetimiz var.
Ayrıca geniz eti problemimiz var. Doktora gidiyorum ilaç biter bitmez tekrar hastalanıyor. Şuan yine burun
akıntısı ve bademcik sorunumuz var. Lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118263
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2016 Saat 19:31
Bu konu ile ilgili yazilarimi okuyun..
Bir daha, ATES oldugunda,  beraberinde: Agizda pis koku ve Dil ustunde kirli sari-beyaz bir pas tabakasi
varmi? Ona bakin!! Yoksa, ve dili pespembe ise, Grip geciriyordur, ASLA Antibiyotik gerekmez.
Cok okumaniz lazim.. Emin olun, dogru bildiklerinizin cogu yanlis..
Ilk sayfadaki; "Yazarlar" kismindan, makalelerimi de okuyun.  Bazi konulara cok sasiracaksiniz..
Yukarı Dön
sapsik oglum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sapsik oglum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2016 Saat 13:41
hocam slmlar. 
benim 95 gunluk bir oglum var.
evde dedesi grip halasi grip babasi grip dolayisiyla oglumda yakalandi bu illete.
dun burnu felan iyice tikandi. nefes almasi zorlasti ara ara atesi yukseldi. gozleri kizardi sulandi. dayanamadik doktora goturduk. 
doktor kan tahlili ve idar tahlili istedi. yaptirdik cikan anormal sonuclari sizinle paylasim

mon % 21.6 h
mon # 1.7 h
lym % 52.1 h
gran % 26.3 L

bu sonuclar ve gozlemler neticesinde doktor ilac yazmis ve 6 aydan kucuk cocuklarda gizli enfeksiyon olabilir endisesiyle 
paranox s 120 mg
nevakson 500 ml enjektabl (3 adet ) birini vurdurmuslar.

ben eve geldiklerinde fark ettim ve antibiyotik igne vurdurmak istemedim ama birini vurmuslar hastanede.

hocam simdi cocuk rahatlamis acaba ilaclardan mi normalden mi bilemiyorum ama suan rahat. bende burnuna solisyon sikiyorum ve aspritorle cekip temizliyorum. 
hocam sizce ne yapalim. 2 ignesi daha var doktor bitince yanima gelin demis.

sizden bi gorus alsam. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2016 Saat 19:51
SAKIN igneleri yaptirmayin!!
MON : % 21.6 olmasi; Enfeksiyoz Mononukleoz isaretidir. Vira bir hastalik olup, 1 hafta'ya kadar ates
yapabilir, kendiliginden iyilesir. Hastanede yapilan, "SHOW" sizi aldatmasin. Igne icinde verdikleri Novalgin
veya Parol ile, bir muddet atesi olmayabilir, ama haftasini doldurmadi ise, ates tekrar cikar.
Ilaclardan duzeldi ise; burnu niye akiyor??? Burnu niye duzelmedi???
Zaten ignelerden sonra yanina cagirmasi da bu yuzden, o akinti ve hirilti ile size Bronsit tanisi koyup,
abone decek!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ara 2016 Saat 19:52
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sapsik oglum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2016 Saat 21:20
anladim hocam.
dun aksam saat 22:00 de igne yapildi. suana kadar bi sikinti miz yok. belli araliklarla burun suyu sıkıp aspiratorle cekiyorum. fitilide kullanmadim igneyide kullanmadim. burnu butun gun akmadi. akmiyor ama aspiratorle cekince bayagi sumuksu sivi geliyor. 

eger bu sakinligi ignedense . etkisi gecince atesi cikinca ne yapalim doktor bey. calpol surup var ondan mi vereyim. 
ilik suyla banyo mu yaptirayim. 
anlasilan bu rahatsizlik bir hafta surecek gibi.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2016 Saat 02:52
Atesi dusurmeyin.. ates hakkindaki makalelerimi de okuyun.
Cock sart olmadikca, cocuk cok hirpalanmadikca, atesi dusurmeyin.
Ates olmazsa, bagisiklik calismaz.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sapsik oglum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2017 Saat 22:29
hocam merhabalar. 
benim oglum 4 ayi bitirdi 5. aya dogru gidiyoruz. asilarini saglik ocaginda yaptiriyoruz. 
deviti kullanmaya devam. gunde 3 den 6 damlaya cikardilar.
birde demir damlasi verdiler vegaferon 30 ml 5 damla gunde..

sizin bir yazinizda vitamin verir gibi demir verilmesini dogru bulmadiginizi soylemistiniz.
 ne onerirsiniz hocam. 
kullanalim mi 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2017 Saat 22:49
SAKIN, sakin Demir ilaci vermeyin..
Bunca senede; Dvitaminin, ( 3 damla degil) 5-6 damla verilmesi gerektigini anca ogrendiler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.