Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - deposilin 1.2
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

deposilin 1.2

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 194
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: deposilin 1.2
    Gönderim Zamanı: 16 May 2018 Saat 23:56
hocam merhabalar,

20.11.2014 doğumlu 16 kg oğlum pazar gunu ateşlendi ve pazartesı strep a yaptırdım birunide ve sonuç pozitif çıktı. du hemen augmentin başlattı. 

Aynı gun 1.sınıftaki 7,7,2011 doğumlu 24 kg kızım içinde yine birunide strep a testi yaptırdım. Hiç ateşi olmadığı halde onunda strep a testi pozitifti.(4,5 yaşında iken yine aynı şekilde strep a pozitif olmuştu ve deposilin + tedavisi ile iyileşmiş ve sonuç negatif çıkmıştı)

Doğru streptokok tedavisinde mutlaka deposilin gerektiğini sizden öğrendiğim için başka bir dra gittim.

- Augmentine başlamamızın ikinci günü 3,5 yaşındaki oğluma deposilin 1,2 den 3/4 doz vuruldu. augmentin bıd 400/57 den sabah akşam 5 ml veriyorum. 10 gun devam edilecekmiş
- Kızıma da ikinci gün tam doz deposillin 1,2 vuruldu. augmentin bıd 400/57 den sabah akşam 7,5 ml veriyorum. 10 gun devam edilecekmiş

Biraz önce arşivdeki yazılarınızı okurken gördüm. deposilinin 1,2nin küçük çocuklar ve 27 kg altı çocuklar için uygun olmadığını yazmışsınız. Okuyunca tedirgin oldum hocam.

- ikisine de gereksiz yere mi iğne vurdurdum?
- Ayrıca iğnenin ertesi günü oğlumun dilinde aft benzeri iki adet yara çıktı. Yüksek doz antibiyotik kaynaklı olabilir mi hocam? Böbrek karaciğere bir zarar verebilir mi hocam bu dozlar?

Çok teşekkürler
saygılarımla

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117853
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2018 Saat 06:16
Evet, her ikisine de gereksiz yere igne vurdurdunuz… 

Yuz bin kere anlattim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ates+ Agizda pis KOKU + Dilin tamamini kaplayan PAS olmasi durumunda, antibiyotik gerekir..
Streptokok oldugunda; bu arazlara ilaveten: Bulanti ve kusma olur..
Bu bulgularin tamami yoksa, sakin antibiyotik kullanmayin.

SAKIN ilaclara devam etmeyin!!!  
Her iki cocukta da; Streptokok tasiyiciligi olabilir. Tasiyicilik yapan Streptokoklarin dis zarlari hatali oldugundan:
1- HASTALIK YAPAMAZLAR...
2- PENISILIN dahil hicbir antibiyotik etki etmez... 
Bunlari Turk doktorlarinin bilmesini beklemeyin!!!   Tibbiye de anlatilamayan bilgileri, sonradan kendilerinin
ogrenmeleri cok zordur.. Ne kitap okurlar ne Tibbi mecmua takip ederler... 
Bu bulgular yok iken, Strep-A Testi isteyen doktor, SAHTEKARDIR.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 May 2018 Saat 06:17
Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2018 Saat 18:53
Hocam 3,5 yaşındaki oğlumda ateş vardı. Dil üstünü tam doğru test edemediğim için strep a yaptırdım. ayrıca ateşi antibiyotiği verdiğimin 10.saatinde hemen düştü ve birdaha artmadı. Yorumunuz üzerine bugun tekrar strep a yaptırdım oğluma ve sonuç negatif çıktı bu sefer. Bu sonuç gerçekten doğru teşhisimi gösterir?

ayrıca dun deposilin vurulduktan sonra 7,7,2011 doğumlu kızımda herşey normal ama oğlumun bugun vücut isisinin düşük olduğunu hissettim. ölçtüm 35,7 çıktı.

- İğne hipotermiye neden olmuş olabilir mi? 3/4 deposilin 1,2 dozu yüksek mi geldi? Bu geçici mi hocam? Çok tedirginim. Vücut ısısı nezaman yükselecek? Yapmam gereken bir şey var mi?

- Ayrıca 4 gündür kaka yapmıyor sadece kedi pisliği şeklinde iki üç top yaptı sadece. yine iğne mi yapıyor böyle?

Augmentini kestim vermiyorum hocam. Keşke size danışmadan yaptırmasaydım iğneyi hocam

saygılarımla
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2018 Saat 19:10
Igne; hipotermiye neden olmaz.. 
 Streptokoklarin, hastalik yapan, "A-Grubu, Beta-Hemolitik" cinsleri  bu yasta olmaz.. 
O yuzden, Deposilin1.2 de gerekmez. 
Biraz gidasini arttirdiginda, kakasi duzelir. 

Dedigim gibi: Streptokok diyebilmek icin, Ates+Koku+Pas +Bulanti hepsinin BERABER bulunmasi sarttir. 

Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2018 Saat 01:53
Hocam degerli vaktinizi aliyorum lutfen kusuruma bakmayin izninizle son birsey sormak isterim.

- Gece atesi uyurken 34.9 adustu ve usuyorum diye uyandi. Soguk soguk terliyor saclari islak. Hava gayet sicak neden boyle oldu hocam? Bu onemli birsey gostergesi olabilir mi? Duzelir mi? Atesi 38.6 dan bukadar neden dustu antibiyotik sonrasi? Bu normal mi? Kan tahlili yaptirayimmi? Surekli dereceyle atesini olcuyorum cok tesirgin oldum hocam.

- kan tahlili yaptirmadigim icin emin olamiyorum. Ama antibiyotik sonrasi atesi dustugune gore bakteriyel baska bir hastaligi vardi diyip antibiyotige 7 gun devam mi etmeliyim yoksa pazartesi vermeye basladigim antibiyotik ve sali gunu yapilan deposilin mevcut hastaligi  temizler Mi?

Tesekkurler

Düzenleyen envberna - 18 May 2018 Saat 02:22
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2018 Saat 04:03
Antibiyotik ile temizlenecek bir hastaligi yok.. 
Ayrica da; Deposilin 1.2,  Deposilin6-3-3'den farklidir, sadece; Benzatin Penisilin ihtiva eder.Etkisi; 48 saat
 sonra  baslar.. O yuzden, igne yapilir yapilmaz etkili olmasina ihtimal yok, KESIN, igne icine, Novalgin veya Parol ampul koydular..
Hipotermi de bu yuzdendir, bir sey yapmayin, kendiliginden duzelecek. 
SAKIN baska ilac/ Antibiyotik vermeyin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 May 2018 Saat 04:03
Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2018 Saat 04:16
Evet hocam ignenin icine birsey daha cekti hemsire gordum. 

Yanliz igneyi sali gunu vurdurdum. Bugun yani persembe gunu ates dusuklugu oldu. Bu normal mi? Iki gun sonrada etkili olur mu parol veya novaljin? Yada dunde vardi ben mi farketmedim acaba bilemiyorum.

Cok tesekkurler hocam yeni birsey daha ogrenmis oldum sayenizde. Verdiniz cevaplarla benim gibi tum annelerin yuregine su serpiyorsunuz hocam.

Allah razi olsun sizden
Sagolun varolun 

Saygi ve sevgilerimle

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2018 Saat 04:29
Turkiye'deki doktor ve hemsireler;  Parol Flokonda;  kac mg ilac oldugunu bilmezler.. 
Uzerinde, 100ml diye yazar, bunu mg zannederler.. Halbuki ayrica da belirtilmistir. 1ml=10mg diye!!
Yani 1 Flokon Parol icinde: 100ml x 10mg = 1000mg ilac vardir.. 
Gecen sene; 100mg veriyoruz diye, 6 aylik bir bebege, bir gunde:3x1 Flokon verip oldurduler.. 
Su anda yapilacak bir sey yok.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.