Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kilo alimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kilo alimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Minelmelis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 72
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Minelmelis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kilo alimi
    Gönderim Zamanı: 04 Kas 2018 Saat 22:21
Hocam iyi aksamlar.size 6 aylık kızımın kilosu ile ilgili danışmak istiyorum.kizim 2.675 Gr doğdu.38 haftalık.
1.ay 3,440gr
2.ay 4,399 Gr 
3.ay 5,400gr
4.ay 5.900gr
5.ay 6,665 Gr
6.ay 7,060 Gr olarak ilerledik.4. aydan itibaren ara sıra mama da içiyor.doktor kilosunun eksik olduğunu emzirdikten sonra ne kadar içerse mama vermem gerektiğini söylüyor.
1. Sizce kilosu nasıl?
2.artik ek gıdalara da basladik.kahvalti çorba falan.once emzirmeli mama vermeli sonra mı ek gıda vermeliyim.yoksa önce ek gıda sonra süt mü vermeliyim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118567
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2018 Saat 04:26
O cahil doktora bir daha giderseniz, cocugunuzun 2,675 gram dogdugunu bir hatirlatin..Alt tarafi, 300gram
eksigi kalmis..6 ayda, 700gram eksikten, 300gram eksige inmis, daha ne olsun!!!
Oncelikle anne sutu... 
Kesinlikle "mama" gerekmiyor, hemen kutu sutlerine gecin, 
Once kutu sutu deneyerek, bir problem olup olmadiginz bir bakalim… Yoksa, sirasi ile:
Sut icinde (kahvalti olarak) cici bebe ve beyaz peynir sonra kati pismis yumurta sarisi ilave edersiniz..
Sonra yogurt..
Muhallebi baslarsiniz. Corba ve yemeklerde acele etmeyin, sakin Turk doktorlarinin gazina gelmeyin. 
Beslenme ile ilgili yazilardan teferruatini ogrenin… 

Yukarı Dön
Minelmelis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 72
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Minelmelis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2018 Saat 06:25
Peki hocam çok teşekkür ederim.
1)açık sütten mayaladigim yoğurt ve labne peynirini yediğine göre süt alerjisi yok diyebilir miyiz?
2)gündüz uykularimiz 30 dakika sonra uyaniyor.sanki içinde 30 dakikaya kurulu bir saat var gibi?neden böyle uyur acaba?uyku eğitmenleri hakkında ne düşünüyor sunuz?uyku eğitimi almayı düşünüyorum.bu konuda sizin fikriniz çok önemli.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2018 Saat 19:42
Tabii ki yok...Turkiye'deki cocuk doktorlari: Astim, Allerji ve Reflu'den baska hastalik ismi bilmezler… 
Birde; her civik mukuslu kakaya; Dizanteri demesini bilirler… 
Bazi cocuklar bu sekil uyurlar. Uyku aralarini acmayi deneyin. 

Ne mi dusunuyorum??? Bu ailelerde boyle "kalin ense" oldugu surece, tabii ki tokatliyanlar cikacaktir!!
Yukarı Dön
Npys Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Npys Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2018 Saat 21:59
Hocam Merhaba

Oglum, 36 hafta 2800 olarak dogdu.48 cm dogdu.
1. Ay 3370 50cm
2.ay 4690 55cm
3.ay 5800 58,5 cm
4.ay 6470 60 cm
4 ay 15 gun 6470gr, bir hafta sonra 6580gr
Oldu. 3,5 ayda 60cm idi, 4,5 ayliga kadar 60 cm kaldi ve kilo alimida durdu. Bu surede ben ve iglum viral enf atlattik, doktorumuz bu donemlerde bebeklerde kilo kaybi olabilecegini, benimde sutumun azalabilecegini soyledi. Ben buyumesi durdu diye korkuyorum.

Normal mi? Yorumlayabilir misiniz?
Not: mamaya ve ek gidaya su an gerek yok anne sutu ile devam edelim dedi doktorunuz. 5 aylik olduk bugun,

Düzenleyen Npys - 02 Ara 2018 Saat 22:00
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2018 Saat 04:14
Buyume tablolari; 3,5 kilo dogmus olanlara goredir..
Sizin oglunuz; 700 gram eksikle dogmus, simdi 400gram eksigi kalmis.. Merak edilecek bir sey yok... 
Anne sutune kesinlikle devam edilecek.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Ara 2018 Saat 04:14
Yukarı Dön
Npys Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Npys Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2018 Saat 21:56
Hocam merhaba,
Daha once size sormustum. Oglumu emziriyorum. 2-3 aydir donem donem kakasinda kan (noktasal, 2-3 adet)ve mukusa denk geliyorum.
Daha onceamip dediler, ilac kullandirdilar. Fakat degilmis. Sut alerjisi olabilecegi soylendi ve diyetimden sut urunleri cikarildi. Kan devam etti. Dana eti, yumurta, findik fistik, domateside cikarttik. Daha dogrusu cikarttim. Doktorumuz alerjisn onemli bir boyutta olmadigini israrla bana bildiriyor ama ben kanli kaka gordukce moralim cok bozuluyor. Gecen bun findik yedim. Ayni gun firinda peynirli borek ile pisen bir baska borek tukettim. Kana denk geldim. Ayni firinda pismesi senep olur mu? Daha sonrasinda ise domates yedim ve yine kanli kakaya
Denk geldim. Domates yedigim gunde, daha once peynir pisirilip yikanmis tavada isitilmis ekmek yedim.
Sorum su ki, kanda gordugum kaka icin cok korkuyorum. Sizce bir alerji uzmani gormeli mi oglumu? Yoksa doktorumu dinleyip zamana mi birakmaliyim? Birde dikkatimi ceken, ne zaman ekmek, yufka, makarna fazla yesem kaka o zaman daha mukuslu oluyor.
Not, sutum azaldigi icin aptamil ha verdim, 4-5 kez kaka yapti biri kanli, digeri mukuslu idi.
Oglum 5,5 aylik. 6800gr,64cm boyu var. Sabah 8, aksam 8 toplamda 6 kez 2,5 saat arayla 10dk sag,10dk sol meme emiyor.
Tesekkur ederim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2018 Saat 23:48
Birakin Allah askina!!! Turk doktorlari bilemedikleri her hastaligi; Allerji derler.. 
Acaba o gordukleriniz kan mi??? Yoksa, fazla yemege bagli barsak ifrazati mi!!! 
Bir kere, barsaklarindan kanama olacak kadar hasta olan bir cocugun:
1- Hastaligi bu kadar uzun surmez… Ya iyilesmistir, ya da ölmustur…
2- Kilo almasi, hele  dogumdaki acigi kapatmasi mumkun degildir, devamli kilo acigi artar.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.