|
kendim için vertigo |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Oca 2019 Saat 14:28 |
hocam merhaba. 2011 de gece aniden başımın şiddetli dönmesiyle uyandım...uyuyunca geçer dedim..uyudum sabah kalktığımda geçmemişti..baktım özellikle kafamı sağa sola çevirince şiddetleniyor. afedersiniz tuvalete zor gittim..acile gittim ve serum taktılar geçti..6 sene tekrarlanmadı.. 6 sene sonra yine gece dönmeye başladı ama sabah kalktığımda geçmişti...aynı tipteydi..2 ay önce takrarladı ve sabah yine geçmişti..sanırım hafifdi.. hocam geçen sabah 05,30 da müthiş bir şekilde baş dönmesi yaşadım yine...ama sadece yatarken..gece oluyor.. gündüz hiç sorun yok..yani hafif bir sersemlik var da..o iğrenç sanki çok yüksek bir binanın tepesinden düşüyor hissi...sadece yatakta sağa sola döndüğümde oluyor..sırt üstü yatarken bişi yok.. yani harekete bağlı dönmeler...insanın feleği şaşıyor.. çok da zayıf bir bayanım. 44 yaşında, 1,60 boyunda ve 45,5 kiloyum. nörolog a mı gideyim hocam..yoksa kendi kendine düzelir mi? 2 gündür de çok uykusuzum tabiatıyla :(
Düzenleyen leyli - 27 Oca 2019 Saat 14:29 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Vertigo DEGIL.. Ic kulakta, denge merkezinde, ancak electron mikroskobu ile gorulebilen, cok ufak "boncuklar" vardir.. Bunlar bazen, yer degistirdiklerinde, bu sekil sikayetleri olur.. Bu isten anlayan bir KBB doktoru bulmaniz SART.. Tek caresi, ozel bir manevra ile bu "boncuklarin" yerlerine oturtulmasi gerekir. Bunun icin, sizi, yan yatirip, aniden kaldiracaklar. |
|
![]() |
|
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam izmirdeyim. Bunu yapabilen doktoru nerden bulabilrim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Izmir'de hic tanidigim yok.. Iyi diye bilinen birine gidin, SONUCU YAZIN...
|
|
![]() |
|
tamam hocam. ben nörolojiden randevu almıştım. şimdi rehberliğiniz ile KBB den randevu aldım.. özel hastaneden aldım. onların vertigo bölümü varmış. bu kulaktaki kristaller ile alakalı da etraflıca bakıp gerekirse sizin dediğiniz gibi hızlı kaldırma olayını , yani manevrayı yapıyorlarmış... hocam çok sağ olun.. ne diyim... dünya dönüyorsa iyi insanlar sayesinde dediklerine örnek insanlardansınız... insanlara hala hizmet ediyorsunuz.. şuanki gibi bu durum karşısında hep ağlıyorum.. İYİ Kİ VARSINIZ HERKES İÇİN... Sadece doktor olarak değil insan gibi insan oluşunuzla da örneksiniz... şurda o kadar çok insanın hayatına dokunuyorsunuz ki...ne diyim...nice sağlıklı uzun yıllarınız olsun sevdiklerinizle...Sağ olun hocam
Düzenleyen leyli - 27 Oca 2019 Saat 22:49 |
|
![]() |
|
hocam merhaba..özel bir hastanede vertigo bölümü var...2 kişi sedyede bazı manevralar yaptırdı..müthiş baş dönmesi oldu..zor bir durum..yerine oturdu dediler.. biraz sersemlik ve dengesizlik hissediyorum.. boyunluk tak dediler 3 gün ve 2 yastıkla yatmamı söylediler..özellikle telefondda ve bilgisarda bişiler yazınca dönüyor ...hocam bir de 3 tane ilaç verdi doktor..
dramamine 50 mg tablet sabah akşam 1 adet triplus MR 35 mg film kaplı modifiye salım tablet günde 1 kere vasoserc bıd 24 mg sabah akşam 1 hocam bu ilaçlar fazla gibi geldi bana..bilemiyorum tabiii..size sorayım dedim.. sizzce ilaçları kullanmalı mıyım..doktor sadece 1 hafta kullansan yeter dedi |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gozunuze, ozel bir alet ile bakip, "Nystagmus" derecesine gore ilac verilir. SAKIN; duz yatmayin, yuksek yastikta yatin.Bana kalsa; bir tek Vasoserc yeterlidir.Sakin basinizi one egmeyin. Dramamine bas donmeniz devam ediyorsa, kullanin... Birde gene yedekte dursun; vasita tutmasi veya bas donmesi oldugunda kullanin.. Seyahata cikarken daima yaninizda bulunsun. |
|
![]() |
|
Hocam yüksek yatın dedi onlar da..ama düz yani sırt üstü yatın dedi 3 gün...kafanızı 3 gün sağa sola oynatmayın dedi...Yatarken bile...ama 3 gün sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz dedi. bir de ilaçlarda kilo önemli mi hocam 45,5 kiloyum...sakın başınızı öne eğmeyin demişsiniz ya hcam...ne zamanaca peki.. Hocam şimdi ilaçlardan sadece vasoserc kullanayim...dramamine yanında kalsın..kullanmayayım.... peki hocam triplus ...
Düzenleyen leyli - 28 Oca 2019 Saat 20:26 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|