Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Diş&alerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Diş&alerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Chocolatte Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Chocolatte Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Diş&alerji
    Gönderim Zamanı: 31 Oca 2019 Saat 20:43
Merhaba Kadir bey;
Yine bir konuda akıl danışacağım size.2011 doğumlu Kızımın 6 yaş daimi dişleri çürüyerek çıktı. Şu anda dolgu yapacak diş kalmamış 😕 bir üniversite hastanesine ya da pedodonti uzmanına gitmemiz gerekiyormuş. Geçtiğimiz senelerde amoklavin döküntü yapmıştı ve siz “ilaç allerjisi & ampisilin allerjisi” demiştiniz. Diş tedavisine başlamamız gerekiyormuş.
1- alerji ile ilgili yapmam gereken birşey var mı? Tedavi sırasında kullandıkları anestezi ilaçları vb., ya da sonrasında , bizim için tehlike arz eder mi?
2- bu yaşta en elzem olan hangi allerji testlerini yaptırmalıyım? Bir öğrencimin alerjik şok tehlikesi var mesela,fıstığın her türlüsüne. ben de çok korktum, allah muhafaza karşılaşmamışızdır. Size bir sorayım dedim.
3- diş kaybı olursa yer tutucu yaptırmalı mıyım? 😫

Diş işleri ne zormuş 😔 Çapa ya da altınbaş üniversitesi diş hastanesi tercih edeceğiz sanırım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2019 Saat 03:03
Hicbir TEST, hicbir zaman gerekli degildir. ZIRA yapilacak olan tedavi AYNIDIR...Yapilan TESTLERIN tamami
"Tamamen duygusal" dir.. 

Disler onemlidir.. Zaten BU YUZDEN, Turkiye'de disciler, sizlerin Zymafluor kullanmanizi istemezler.. Her
turlu YALANLARLA, sizleri korkuturlar. 
Hicbir sey yaptirmayin.. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Chocolatte Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2019 Saat 02:47
Molar incisor hypomineralisation (MIH) Olduğu söylendi hocam 😕 bilginiz var mı? Zymaflour kullandığımız halde
Nasıl bu hale geldi anlamıyorum 😞 tedaviye başlıyoruz. Lokal anestezi ile kompozit dolgu , otomatriks, kuafaj, kompomer dolgu gibi uygulamalar yapılacakmış. Umuyoruz emin ellerdeyizdir.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2019 Saat 06:03
Dislerinin ve agzinin acik seklinde resimlerini ve birde YUZ (onden) resmini gonderin.. 
Bu tip dis curumeleri; Ectodermel Displasia'nin bir turu olan, "Papillon  Lefevre Sedromu" na bagli olabilir. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Chocolatte Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2019 Saat 14:30

Diş çürümesi dışında gözlemlediğimiz bir anormal durum yok hocam 😞
Cevabınızı bekliyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2019 Saat 19:12
Ectodermal Displasi DEGIL...MIH  Teshisi dogru..
Bu arada, bu hastalikta;  
(SDF) Silver diamine Fluoride  ve
 (HVGIC) High-viscosity Glass Ionomer Cement tedavilerine de baslanmasi gerekir. 
En RAHAT ve garantili olan; (SDF) dir. 
Geleneksel yontemi olan; (SSC's) Stainles Steel Crowns cok basarili degildir. VE zahmetlidir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Şub 2019 Saat 19:15
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Chocolatte Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2019 Saat 21:25
Ne kadar teşekkür etsem az size.. kaç doktora gittik, bir tek bu doktor mıh dedi, demekki doğru yoldayız.
Söylediklerinizi paylaşacağım kendisi ile, umarım çocuğum hırpalanmadan hallederiz bu durumu.
Peki neden olur ki bu durum? Birşeyleri yanlış mı yaptık 😞 (okuyorum ama Türkiye de yazılanlarla sizin bilgileriniz çok farklı olduğu için soruyorum)
bu aşamadan sonra bizim yapmamız gereken birşeyler var mı? Dikkat etmemiz gereken?

Çok çok sağolun hocam..iyi ki varsınız.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2019 Saat 23:35
Bilinmiyor.. Ayrica da bilseniz ne olacak?? 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.