Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bogaz enfeksiyonu yuksek ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bogaz enfeksiyonu yuksek ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Merve gül Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Merve gül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bogaz enfeksiyonu yuksek ates
    Gönderim Zamanı: 21 Şub 2020 Saat 10:53
Doktor bey merhaba.lutfen bana yardimci olun.cok zor durumdayim.calisiyorum kizim 33 aylik nerdeyse bir yildir hep bademcukleri sisiyor sonrasi yuksek ates.krese gidiyor.ancak bu bizim ikinci kresimiz ilkinde bu kadar hastalanmiyordu.simdiki daha temiz duzenli ama kalabalik.her ay antibiyotik aliyor.cok uzuluyorum.cocuk doktoru antibiyotik veriyor.kulak burun bogaz alerji diyor alerji doktoruna git dedi alerji testleri hepsi yapildi bagisiklik icinde rast hepsi alerji cikmadi.doktor yasi kucuk alerji bu yaslarda testlerde cikmayabilir dedi.cocuk alerjik bünyeye sahip dedi.bu arada yiyenimde 7 yasina kadar hep yuksek atesle gecirdi.7 den sonra kendiliginden iyilesti.doktor ailede var dedi alerji.20 gun alerji ilaclari zaditen bagisiklik icin imunol bide kendi eczacilarinin yaptigi alerjik surup ve burun spreyi kullandik.20 gun gecti hadi iyilesti dedik yine bogaz cok fena cocugum konusamiyor nerdeyse burnu tikali.augmentin kullaniyoruz.burun icin illadin.doktor bey yazilarinizi okumustum dili oasli ve beyaz ise anyibiyotik kullanabilir demistiniz gercektende her seferinde agzi kokuyor dili fena.cok uzun oldu kusura bakmayin ama bilinki cok zor durumdayim.kışın başında yillik iznimde bitti.kizimin bigazlari neden boyle sisiyor beyaz oluyor.bi anne olarak ne yapmam lazim.bigaz enfeksiyonu eklem ve kalp ragatsizliklarina sebebiyet veriyormus.cok fenayim.lutfen bilgilendirin.

Düzenleyen Merve gül - 21 Şub 2020 Saat 10:55
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117226
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2020 Saat 20:09
1- Bu yasta, hastalik olmasa bile bademcikler iridir.. Bademcikler hastalik yapmazlar.. Lenf bezleri olup, her Bogaz enfeksiyonunda, mikroplarla mucadele ederken buyurler.
Taaaaa ki, cocukta kendi antikorlari olusana kadar.
Her ateslendiginde Antibiyotik alan cocuklarda bu yas, 10-12 yaslari bulur. Antibiyotigi gerekmedikce kullanmayanlarda, 6-7 yaslarda olusur.
Bagisiklikla ilgili makalelerimi okuyun.
2- Bademcik alinirsa, hastalik olmaz diye bir sey yok, Bu tamamen Turk doktorlarin k.c.arindan uydurduklari bir yalandir.. Bademciklerin olup olmamasi mikroplarin umurlarinda bile degildir.
3- Allerji ile Lenf bezleri buyumez.. Turk doktorlari: Allerji, Astim ve Reflu'den baska hastalik ismi bilmezler.
4- Sahi…. Sizin cocuk hic mi Grip olmadi??? Her ateslendiginde, hep Antibiyotiklik mi idi?? Inandiniz mi???
5- Bogaz enfeksiyonlari; Kalp rahatsizligi yapar diye bir sey yok..
SADECE: A-Grubu,Beta-Hemolitik Streptokok enfeksiyon;ari kisa araliklarla hastalik yaparlarsa, vucudun bu mikroba karsi olusturdugu antikorlar, yanlislikla, mikrop zannederek, kalp zarina saldirirlar.
Turk cocuk ve KBB doktorlarini pek ciddiye almayin.
Zaten sizde gordunuz... Bu salaklarin ilac diye verdikleri sahtekarlik urunlerinin hicbirinin en ufak bir yarari olmadi..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Şub 2020 Saat 20:11
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Merve gül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2020 Saat 23:27
Tesekkur ederim doktor bey.20 gundur zadifen kullaniyoruz ve alerji doktorunun anlastigi eczanesi var ordan aldirdigi alerji suruplari bunlari birakalim o zaman.bitkisel olarak onerebileceginiz birseyler varmi acaba.adacayi,ihlamur vb.verelim mi cocuklara
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2020 Saat 23:40
SAKIN; o "Bitkisel" sacmaligina kanmayin. Afyon veya Esrar da bitkisel!!
Bir sey(?) bitkisel diye zararsizdir anlami cikmaz..
Hicbir ilaci kullanmayin.Zaditen'i hemen kesin. Hele o Allerji ilaclari tam bir sarlatanlik…
Adacayi, Ihlamur gibi her turlu caylarda iyi gelen; kaynar suyun sicakligidir. Icindeki bitkilerin hicbir seye zerre faydalari yoktur...
Ha bir de; "Sifali Corbalar" diye ayni sahtekarlik var, orada da iyi gelen corbanin sicakligidir.
Cocuklar bu sivilari kaynar olarak icemiyecekleri icin, bosuna bunlarla ugrasmayin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Merve gül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2020 Saat 00:08
Doktor bey birsey paylasmak istiyorum sizinle.kizim dogdugunda kakasi yesil ve kanliydi.surekli gunde 10 11 kez kakasini yapardi.gitmedigim doktor kalmadi.rastgele sizin bi yazinixi internetten okudum.cok emziren annelerin cocuklarinda bu tarz problemler olur diyordunuz.yanlis hatirlamadiysam.sonra 3 saat ile emzimeye basladim.kizim iyilesti.tesekkur ederim.ama bu bademcik olayi ve ates benim gibi calisan anneler icin buyuk bir problem.inanin ki hayattan soğudum.tesekkur ederim 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Merve gül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2020 Saat 00:35
Bu arada kizimi 2 yasina kadar emzirdim ama ne daydaCry
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2020 Saat 05:27
Emzirmenin faydasi daha ziyade, sindirim sistemi bagisikligi ile ilgilidir. Viruslara karsi hic bir sey etkili degildir.
Yukarı Dön
bade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 41
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2020 Saat 12:13
İyi günler Doktor Bey, çok zor durumdayız. 4,5 yaşı da 16 kg olan kızımda A grubu beta hemolitik streptokok (hızlı çıkan test sonucunda grup A streptokok) çıktı. 4 5 haftadır kızımın kulağının altında ağrılı bir beze vardı fakat ateş,  vs olmadığı için dr a gitmedik. Basit bir enfeksiyondur zannettik. 11 şubat Pazartesi günü akşam kulak altında ağrı, 38.7 ateş, bulantı, kusma, boğazda kızarıklık dilde pasa  benzer görüntü şikayeti ile acil servise gittik. Önce kan testi vs yapmadan Augmentin 600 Es şurup ve ateş düşürücü verdiler.eczaneden aldık Sabaha karşı eve gelip hemen antibiyotiğe başladık. Antibiyotiği içtikten 5 saat sonra kızım şiddetli kaşıntı tı ve kızarıkla uyandı.
Hemen yakın hastanedeki Kbb doktoruna gittik. İlaca alerjisi olabileceğini söyledi ve alerji şurubu verdi ve antibiyotiği değiştirip Zimaks şurup verdi. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.