|
Döküntü |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
gunessinem ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Oca 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gunessinem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 May 2020 Saat 21:53 |
Hocam merhaba. 9 aylık kızımın sağ diz kapaginda son bir haftadır bu şekilde döküntüler oluştu. Önce iki adet çıkıp her gün biraz daha çoğaldı. Uçları beyaz ancak solduklarında siyah noktalara dönüşüyorlar. Her iki avuc içi ve ayak tabanlarında da birkaç tane var ancak onlarda bir artma veya sönme durumu olmuyor. Vücudunun başka bir yerinde yok.Civar hastaneler çok yoğun salgın durumunda olduğu için gitmek istemiyorum.Ne yapmalıyım? Düzenleyen gunessinem - 08 May 2020 Saat 23:02 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sinek isirigi, Kasinti olursa Fenistil jel, gunde:2x1 surun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 May 2020 Saat 04:05 |
|
![]() |
|
bade ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İyi günler hocam , kızım şu an 5 yaşında. Kızım iki aylıkken BCG aşısı oldu fakat kolunda iz, kızarıklık vs oluşmamıştı. Hala da iz yok tabi. O zaman sorduğumda bazı bebeklerde iz kalmayabilir demişlerdi. Fakat yeni okuduğum bir yazıda, iz yoksa aşı tutmamış olabilir yazıyor. Bu durumda aşı tekrar edilmeli mi? Şimdi tekrar yaptırsam etkili olur mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
BCG asisindan sonra, 2-3 ay beklenilir. 3.aydan sonra dahi IZ YOKSA, asi tutmamis demektir. Turk doktorlara inanmayin.
Asi tekrar edilmedir, AMA; Turkiye'de, doktorlar dahil butun Saglik calisanlari; "Emir-Komuta" zinciri ile calisirlar, kendi bilincleri yoktur, koyun surusu gibidirler. ASLA bir kitap okuyup, isin aslini ogrenmezler. Bu sebeple, "boyle bir emir almadilar ise",Ikinci asiyi yapmayabilirler. Asiyi yaptirabilirsiniz, cok iyi olur. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 May 2020 Saat 18:25 |
|
![]() |
|
bade ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
Hocam BCG aşısını yaptıracağımız zaman aşı yok dediler. İstanbul da ikamet ediyoruz bu arada. Bakanlığın göndermesini bekliyoruz dediler 20 gün sonra falan aradılar aşı geldi diye. Gidip yaptırdık. Kolu kızardı mı kızarmadı mı hiç hayırlamıyorum ama kolunda şu an asla iz vs. yok. Aynı yaştaki arkadaşlarında minicik de olsa beyaz bir aşı izi var.takip için vs hiç çağırmadılar.
Bu hafta aradım Aile hekimi tutmuştur, bazen skar, iz olmayabiliyor dedi. Türk Toraks Derneğinin yazısını okudum aşı bir defa yapıldıysa skar olsa da olmasa da gerek yok aşıya yazıyor. 6 yaşından büyüklere bcg yapılmamalı yazıyor. Kızım 5 yaşında. Aynen sizin gibi ağız birlikleri var sanki. Ne önerirsiniz hocam bu aşıyı yapmazlarsa ne olur? |
|
![]() |
|
Hocam ayrıca eşim hepatit b taşıyıcısı. 6 ayda bir kontrolleri var. İlaç kullanmıyor. Ben 5 sene önce hamileyken hepatit aşısı olmuştum. Kızımda doğar doğmaz oldu. Tekrar aşı olmalı mıyız?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Turk doktorlari; BCG asisinin ozelliklerini bilmezler.
Diger asilar gibi antikor yaptigini zannedecek kadar SALAKTIRLAR!! 2- Birinci asidan sonra, iz olmayanlarda yapilacak olanlar bellidir. PPD Testi yapilir ve izi olmadigi halde, PPD Test:(+) olanlara Test yapilmaz, ama PPD Testi:(-) olanlara tekrar BCG asisi yapilir. Ta ki; asi iz birakana kadar veya, PPD Testi:(+) olana kadar!! Siz; Saglik bakanliginin veya Tip fakultelerinin bunlari bildigini mi saniyorsunuz?? 3- Bizler Tip Fakultesini kazandigimizda, kayit olabilmek icin, once PPD Testi ve sonrasinda, BCG asisi oldugumuzda, ben 20 yasinda idim. Siz Turk doktorlari ciddiye almayin.. 4- Hepatit-B asi semasini. Asi takviminden takip edin. |
|
![]() |
|
Hocam Verem Savaş Dispanserini aradım.PPD testi yaptıracağım.Ama tabi İstanbul'da olduğumuz için Corona korkusuna evden çıkamıyoruz.Hocam eğer böyle önemli bir aşı tutmamışsa ve bunun takibini yapmaları gerekirken yapmadılarsa ben o ASM nin yaptığı o aşılara nasıl güvenebilirim ki.belki çoğu aşıda sorun vardı,diğer aşılar da tutamış olabilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|