Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğim kakasını yapamıyoo
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konubebeğim kakasını yapamıyoo

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seydaulgen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 50
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeğim kakasını yapamıyoo
    Gönderim Zamanı: 04 Nis 2008 Saat 01:10

Benim kızım şu anda 5.5 aylık oldu. Daha önce emmesiyle ilgili bi problem yaşamıştım onuda burda yazmıştım zaten okuyan ve fikir veren arkadaşlar bilirler. Bu ay dr kontrolüne gittiğimizde 500 gr almıştı yani dr göre normal ama diğer ayların oranlarına göre bana göre yetersizdi ve nitekim bundan dolayı kaka yapamama gibi bi problemle karşılaştım. Geçen ay 1 kere oldu dr arayıp ne yapıcamı sorduğumda 48 saat çıkmazsa fitil ver demişti öle de yapmıştım. Ama bu ay 20 gündür aynı problemimiz devam ediyo. 4-5 gün çıkmadığı oluyo bende fitil veriyorum zaten Dr muz fitil ver diyo ama ben de mrk ediyorum bu fitil nereye kadar verilicek yani ne zaman düzene giricek anlamadım gitti. Bence fitil geçici bi çözüm. Bana kalıcı çözümler lazım. Ne duyarsam denemeye başladım 3 gündür armut suyu kayısı suyu veriyorum. Poposuna zeytinyağı denedim bi işe yaramadı bizim kızda. Mamasınada su yerine kayısı suyu koyuyorum. Yine kabız yine kabız... Drlara göre normal olan bu durum bana göre hiç normal deil yani...

Ayrıca annesütünden arta kalan bişi kalmadığı için dışarı atıcak, kaka yapamıyo diye bişeyler okumuştum ama doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü en son 5 gün kakasını yapamıyan kızıma fitil vermek zorunda kaldığımda inanamazsınız tam 5 günlük yapmıştı bezler dolusu en son yıkamakla temizledik... Dedikleri gibi olsaydı fitillede çıkaracak bişi olmazdı herhalde !!!

Siz ne diyosunuz arkadaşlar başka önerisi tavsiyesi olan varmı?

Yukarı Dön
sevalce Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 715
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2008 Saat 01:31

Sütü yağlı olan annelerin bebeklerinde görülür kabızlık.Kendinde bol bol

kayısı,incir yiyebilir,pilav,muz türü kabızlık yapan şeylerdende uzak dur

derim canım geçmiş olsun

Düzenleyen sevalce - 04 Nis 2008 Saat 01:33
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2008 Saat 01:33
Canım ben 6 aya kadar sadece emzirdim, o dönemde benim de bebeğim kakasını pek yapamıyordu, ek gıdaya geçince yapmaya başladı, meğer doymuyormuş yavrum Cry sütüm yetmemiş, belki sizde de böyle bir durum vardır.
 Ek gıdaya geçmiş miydiniz, gerçi ek gıdaya geçiş dönemlerinde de kaka yapmaları bazen sorun olabiliyor Confused
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2008 Saat 02:15
Orjinalini yazan: sevalce sevalce Yazdı:

Sütü yağlı olan annelerin bebeklerinde görülür kabızlık.Kendinde bol bol

kayısı,incir yiyebilir,pilav,muz türü kabızlık yapan şeylerdende uzak dur

derim canım geçmiş olsun

saol cnm.

ben yediklerime çok dikkat ediyorum zaten günde 2- 2.5 lt su içiyorum.
Dediğin doğru olabilir ama şimdiye kadar olmadı daha yeni 20 gündür böle bi problemle uğraşıyorum.

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2008 Saat 02:24
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Canım ben 6 aya kadar sadece emzirdim, o dönemde benim de bebeğim kakasını pek yapamıyordu, ek gıdaya geçince yapmaya başladı, meğer doymuyormuş yavrum Cry sütüm yetmemiş, belki sizde de böyle bir durum vardır.
 Ek gıdaya geçmiş miydiniz, gerçi ek gıdaya geçiş dönemlerinde de kaka yapmaları bazen sorun olabiliyor Confused

Benim 20 gün öncesine kadar böle bi problemim yoktu. Gelişimide kilo alımıda gayet normaldi ama bu aralar yeterince beslenemediği için kakasını yapamıyo diye düşünüyorum. Bu yüzdende mama ile takviye etmeye başladım. Aç karnına 1 kaşık zeytinyağ içirmeyi deniycem bi o kaldı onuda yarın deniycem LOL

saol cnm
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2008 Saat 02:31
Orjinalini yazan: seydaulgen seydaulgen Yazdı:

Benim 20 gün öncesine kadar böle bi problemim yoktu. Gelişimide kilo alımıda gayet normaldi ama bu aralar yeterince beslenemediği için kakasını yapamıyo diye düşünüyorum. Bu yüzdende mama ile takviye etmeye başladım. Aç karnına 1 kaşık zeytinyağ içirmeyi deniycem bi o kaldı onuda yarın deniycem LOL

saol cnm
Onu yapma canım, Benal Hanım da tavsiye etmiyor

Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2008 Saat 02:50
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2008 Saat 02:52

Orjinalini yazan: seydaulgen seydaulgen Yazdı:

saol cnm
Onu yapma canım, Benal Hanım da tavsiye etmiyor

okudum cnm çok saol.
geçen gün anasağlığına götürdüm bende ordaki dr da bağırsaklarını yumuşatıcı bi şurup verdi ama 4 gündür kullanmama rağmen bi işe yaramadığını düşünüyorum. Kendi dr muza götürücem artık..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.