|
kan tahlili |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
gul78 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 319 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Eki 2020 Saat 14:29 |
Kadir hocam merhaba, şirketimiz her ay düzenli olarak bizlere antikor testi yaptırıyor. Bugün üstüne bastirmama rağmen kan alındıktan sonra kan alınan yer balon gibi şişti, çok korktum üstüne kolonyalı pamukla bastırdım, bastırınca o şişlik indi şu anda hafif bir ödem ve kolumda ağrı var kolumu kıvıramıyorum ve damarımın etrafına dokunamıyorum. ne olmuş olabilir acaba? bir de yarın dahiliye doktoruna gidecektim d vitamini ve genel kan değerlerime bakılması için. üst üste kan aldırmanın bir zararı olur mu? çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118797 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Toplar damar yerine ATAR DAMAR icine girmisler!! Turkiye'de gundelik bir olay!!
O bolgeyi dis darbelerden koruyun, gerisi kendiliginden tamir olur. Ust uste kan aldirmak??? Alinan kan miktarina baglidir. Ancak ust uste;kan bagisi gibi miktarlarda alirlarsa zararli olabilir.
|
|
![]() |
|
egtuna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 250 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir hocam 42 yaşındayım ilk defa böyle bir şey geliyor başıma her geçen gün her şeyde geriye gidiyoruz maalesef. Kan alınan yerin etrafı morarmaya başladı ve ağrıyor damarımın etrafına dokunamıyorum. Kan aldıkları iğnelerde bir garip çok kalın neymiş vakumlu iğneymiş iğne vakumlu olsa ne olur nasıl doğru kan alınacağını bilmedikten sonra. Üstüne kolonyalı pamuk koysam fayda eder mi acaba? İyi ki varsınız sağolun
Düzenleyen egtuna - 13 Eki 2020 Saat 19:59 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118797 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Olan olmus. Bu saatten sonra yapilacak bir sey yok.
Morarma; atar damarin delinmesi sonucu, doku icine kanin sizmasi sonucudur. Kendiliginden duzelir.
|
|
![]() |
|
gul78 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 319 |
Hocam şimdi şirket doktorumuz aradı antikor testim pozitif çıkmış ya geçirdin ya da bazen yanlış sonuç çıkabiliyor dedi ıgg ve gün sordum biz total değere bakamıyoruz yarın sürüntü pcr testine gideceğim özel bir laboratuara bu durumu nasıl yorumlamalıyım acaba çok teşekkür ederim her şey için
Düzenleyen gul78 - 13 Eki 2020 Saat 22:27 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne demek; " biz total degere bakamiyoruz." Total deger isteyen KIM???
IgM ve IgG degerlerini soylesin. |
|
![]() |
|
Yanlış anlamışım total bakıyorlarmış ıgg ıgm ayrı bakmıyorlarmış,test sonucum şöyle ; ANTI-SARS-CoV2 (Total) 1,77 POZITIF 0-1 arası negatif demekmiş test açıklamasında da şu yazıyor (Bu test Siemens Healthineers firmasının Advia Centaur XP analiz kiti kullanılarak çalışılmıştır. "Anti sars-cov2 total antikor" testi ile kanda oluşan Sars cov-2 antikorlarının varlığı tesbit edilerek hastalığa ilişkin olarak kişilerin bağışıklığının olup olmadığı veya virüse maruziyeti ölçülebilmektedir. sars cov-2 enfeksiyonu geçirdiği PCR testi ile teyit edilmiş 67 hastadan, PCR testinin pozitifleşmesini takip eden günlerde alınan 262 örnek ile yapılan çalışmada testin sensitivitesinin 0-6 gün arasında %61,05, 7-13 gün arasında %97,50, 14 gün sonrasında %100 olarak belirlenmiştir. Çalışmalardan ve araştırmalardan elde edilen bilgiye dayanılarak akut enfeksiyonun erken döneminde test sonucunun negatif bulunabileceği dikkate alınmalıdır. bu test tanı amaçlı tek başına kullanılamaz)
bu sonuca istinaden sabah pcr testine (sürüntü) gittim 45 dk sonra sonucu çıktı sonuç NEGATİF. Saygıdeğer hocam şimdi bu durumu nasıl yorumlamalıyım? benim ne şu an ne de geçtiğimiz günlerde hiçbir septomum ya da şikayetim olmadı, eşime de şirketi yaptırdı onun testi negatif çıktı. kendimi izole etmeme gerek var mı? bir de şimdi aklıma geldi sabahları bazen boğazım ve burnum kuruyor bu sabah sürüntü testine gitmeden bir saat önce burnuma okyanus suyu ve boğazıma bir fıs tantum sıkmıştım. bunun sonuca bir etkisi olur mu? şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim iyi ki varsınız. Düzenleyen gul78 - 14 Eki 2020 Saat 16:04 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Covid-19 hastasi degilsiniz. NOKTA..
Zaten; hasta olmayan bir sahisa NIYE bu testler yapiliyor, anlamis degilim.. Sanki: (+) ciksa bir sey yapacaklar. Bosverin, O "Sirket doktoru" NE HALT ETMEYE size (+) oldugunuzu soylemis??
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|