Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boğaz görüntüsü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Boğaz görüntüsü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 443
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Boğaz görüntüsü
    Gönderim Zamanı: 07 Ara 2020 Saat 16:47
Hocam kendim için yazıyorum. Bu zor günlerimizde yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Uyandığımda boğazımın alt bölgesinde sanırım larinks denilen bölge, yutarken ağrı hissettim. Gün içerisinde ağrı yukarıya çıktı sanki tüm boğazımı sarıyor. Gargara ile mi idare edeyim yoksa antibiyotik gerekli midir? Cevap vermeniz ümidiyle.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118432
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2020 Saat 17:53
Antibiyotik gerekir. 
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2020 Saat 19:58
Amoklavin 1000mg
Cipro 500mg
Klacid mr 500mg 

Evde bunlar var hocam herhangi biri uyar mı peki hangisini alabilirim? Çok teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2020 Saat 04:14
Amoklavin en uygun olanidir. 4 gunden beri yoktum, insallah duzelmissinizdir.
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2020 Saat 08:41
Evet hocam yokluğunuzda kendim karar vermek durumunda kaldım. Cipro başladım, amoklavin yutabileceğimden emin olamadım boğazımdan su bile zor geçiyordu. 3gün kullandım cipro yu ve ağrı geçince bıraktım. Gargara ile destekledim. Şuan sorun kalmadı gibi,  kutuyu bitirmem gerekir miydi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2020 Saat 18:40
Gerek yok.
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2020 Saat 02:25
Hocam boğaz şikayetim bitti. 3 gün önce sol şakağımın oraya şiddetli ağrı geldi. Aralıklarla aynı noktaya ağrı girip çıkıyor. Baş ağrısı değil kesinlikle ama damarımda hissediyorum. Eşimin iş yeri hekimine danıştık sinüzit dedi hemen antibiyotik ve aferin sinüs başlanması lazım dedi. Tabi ki ben güvenip herhangi bir ilaç almadım. 3 gün geçti üzerinden ve aynı noktaya belirli aralıklarla ağrı giriyor. 3-5 saniye sürüp geçiyor sonra yeniden geliyor. Yorumunuz var mı gerçekten sinüzitle alakalı olabilir mi? Ya da tansiyon vs endişelenmek gerekir mi? Size danışmak istedim..

Bir de hocam şöyle bir yazıya denk geldim. Kullandığım antibiyotikle alakalı. Sizi tanıyana kadar ve tüm çocukluğum boyunca tonlarca antibiyotik içerek büyümüş bir yetişkinim ne yazık ki. Vücudumda hiçbir doktorun teşhis koyamadığı omuzda ve kolda yırtık varmış gibi ağrı, karın bacak bel ağrısı, şimdi de şakağımda çıktı. Ben ağrısız tek bir gün bile geçiremiyorum. Keşke çocukken annem babam da size rastlasaydı da gereksiz yere kutularca antibiyotik almasaydım. Bu yazı beni çok endişelendirdi gerçeklik payı var mıdır? İnceleyebilir misiniz? 

Düzenleyen Burcu87 - 17 Ara 2020 Saat 02:39
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2020 Saat 02:35
Sinuzit agrisi oyle olmaz..  Yuzde, maske tarzinda olur. 
Temporal arterit olabilir. Sicak kompres ve agri geldiginde  Novalgin tablet (Gunde en fazla:3x2) alin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.