|
1.sınıf aşı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Burcu87 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 439 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ara 2020 Saat 16:33 |
Hocam iyi günler sitede arama yapmayı bilmiyorum sorulduysa bulamadım 6.5 yaşında kızım bugün sağlık ocağında 1.sınıf aşılarını 2 koldan yaptırdık. Bir kolunda aşı yeri şişmeye başladı. Kızarıklık ya da şişlik olursa soğuk kompres uygulayın dedi, yapıyorum. Bu yeterli midir başka bişey gerekir mi? Ağrısı da var, ağrı kesici vermek uygun mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117791 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Asiyi; deri altina yapmis!!! Soguk kompres yapin.
|
|
![]() |
|
Burcu87 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 439 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Soğuk kompres uyguladım ara ara. Bugün 2.gün ve aşı yerinin çevresi yumru gibi şişti. Ortası da sivilce gibi oldu. Endişelenmeli miyiz hocam? Sağolun varolun..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117791 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yapilacak baska bir sey yok. Boyle boyle idare edeceksiniz.
|
|
![]() |
|
umay ana ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116 |
Merhaba Kadir bey, aynı konuyla ilgili olunca yeni başlık açmak istemedim, 2014 doğumlu kızıma Perşembe günü aşı yaptırdık, ben tutmakla meşgul olduğum için hangi koluna ne aşısı yapıldı göremedim ama ikiside deltoid kas hizasında yapıldı bir tanesi hazır enjektördeydi onu dik açıyla yaptı, bu aşının olduğu kolda bugün baslayan kaşıntı avuç içi kadar kızarıklık ve şişlik mevcut ve o bölge sıcak, yine aynı şeyi mi yapalım soğuk uygulama yeterli midir, aşıyı yaparken o kadar çok zorladı ki doğru mu yanlış mı yapıldı bakamadım, iki gün sonra böyle olunca ilginç geldi, kötü bir şey olmaz değil mi 😞 değerli cevabınız için çok teşekkür ederim şimdiden.
|
|
Krizalit kristalin...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Maalesef, Turkiye'de, Saglik calisanlarina, doktorlar dahil, asilar hakkinda hicbir sey ogretilmez..
Doktorlar; kendileri merakli ise birseyler okuyarak kendilerini yetistirirler de, geri kalan saglik calisanlari en ufak bir gayret bile sarfetmezler, sadece kendilerinden daha kidemli ama ayni cahillikte olan saglik calisanlarindan gordukleri, yalan-yanlis uygulamalar ile gunu gecirirler. Yaptiklari asilarin kutularinin birakin icini, ustunu bile okumazlar. Deri altina yapilan 5'li karmalar, reaksiyonlara sebep olurlar. Soguk kompres yapin.. Elden gelen bir sey yok.. |
|
![]() |
|
umay ana ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116 |
http://m.uploadedit.com/tusd/1608998504765.jpg doktor bey alan gittikçe genişledi, deri altına yapıldı demek ki, fotoğraf göndermeye çalıştım ama oldu mu bilmiyorum, üzerine basınca beyazliyor sanki allerji olmuş gibi. Çok üzüldüm ama elden gelen bir şey yok, çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız.
|
|
Krizalit kristalin...
|
|
![]() |
|
Krizalit kristalin...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|