Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1.sınıf aşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

1.sınıf aşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 439
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 1.sınıf aşı
    Gönderim Zamanı: 24 Ara 2020 Saat 16:33
Hocam iyi günler sitede arama yapmayı bilmiyorum sorulduysa bulamadım 6.5 yaşında kızım bugün sağlık ocağında 1.sınıf aşılarını 2 koldan yaptırdık. Bir kolunda aşı yeri şişmeye başladı. Kızarıklık ya da şişlik olursa soğuk kompres uygulayın dedi, yapıyorum. Bu yeterli midir başka bişey gerekir mi? Ağrısı da var, ağrı kesici vermek uygun mu? 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117791
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2020 Saat 19:15
Asiyi; deri altina yapmis!!! Soguk kompres yapin. 
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 439
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2020 Saat 22:58
Soğuk kompres uyguladım ara ara. Bugün 2.gün ve aşı yerinin çevresi yumru gibi şişti. Ortası da sivilce gibi oldu. Endişelenmeli miyiz hocam? Sağolun varolun..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2020 Saat 03:39
Yapilacak baska bir sey yok. Boyle boyle idare edeceksiniz. 
Yukarı Dön
umay ana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 116
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umay ana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2020 Saat 12:01
Merhaba Kadir bey, aynı konuyla ilgili olunca yeni başlık açmak istemedim, 2014 doğumlu kızıma Perşembe günü aşı yaptırdık, ben tutmakla meşgul olduğum için hangi koluna ne aşısı yapıldı göremedim ama ikiside deltoid kas hizasında yapıldı bir tanesi hazır enjektördeydi onu dik açıyla yaptı, bu aşının olduğu kolda bugün baslayan kaşıntı avuç içi kadar kızarıklık ve şişlik mevcut ve o bölge sıcak, yine aynı şeyi mi yapalım soğuk uygulama yeterli midir, aşıyı yaparken o kadar çok zorladı ki doğru mu yanlış mı yapıldı bakamadım, iki gün sonra böyle olunca ilginç geldi, kötü bir şey olmaz değil mi 😞 değerli cevabınız için çok teşekkür ederim şimdiden.
Krizalit kristalin...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2020 Saat 18:44
Maalesef, Turkiye'de, Saglik calisanlarina, doktorlar dahil, asilar hakkinda hicbir sey ogretilmez..
Doktorlar; kendileri merakli ise birseyler okuyarak kendilerini yetistirirler de, geri kalan saglik calisanlari
en ufak bir gayret bile sarfetmezler, sadece kendilerinden daha kidemli ama ayni cahillikte  olan saglik 
calisanlarindan gordukleri, yalan-yanlis uygulamalar ile gunu gecirirler. 
Yaptiklari asilarin kutularinin  birakin icini, ustunu bile okumazlar. 
Deri altina yapilan 5'li karmalar, reaksiyonlara sebep olurlar.  Soguk kompres yapin.. Elden gelen bir sey yok..

Yukarı Dön
umay ana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umay ana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2020 Saat 19:05
http://m.uploadedit.com/tusd/1608998504765.jpg ; doktor bey alan gittikçe genişledi, deri altına yapıldı demek ki, fotoğraf göndermeye çalıştım ama oldu mu bilmiyorum, üzerine basınca beyazliyor sanki allerji olmuş gibi. Çok üzüldüm ama elden gelen bir şey yok, çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız.
Krizalit kristalin...
Yukarı Dön
umay ana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umay ana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2020 Saat 19:08
Krizalit kristalin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.