Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hacamat
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hacamat

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 551
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ceynrose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hacamat
    Gönderim Zamanı: 07 Oca 2021 Saat 11:51
Hocam çevremde hacamatın gerekliliği için çok fazla konuşan insan var bebeğim sezeryanla doğduğu için şuan 4. Ayında bebeğime hacamat yapılması iyi olur deniyor.yeni doğana bile yaptırıyorlar mis mutlaka bir küp bile olsa yaptır diyorlar.hocam siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117281
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2021 Saat 19:02
Hacamat yapan ASSAGILIK SAHTEKARLARIN yakinlari uyduruyor. Paragoz pustlar! Milleti kandirmak icin
 "show" yapiyorlar.
Sakin bu pustlara inanmayin. 16. asirda, dunyanin her yerinde yapilirdi. Simdi dunyada bir tek Turkiye gibi
 salaklarin oldugu bir ulkede kaldi. 
Bunlara rastlarsaniz, hakaret edin. 
Ele alcak durmayin, onu hakikat sanir. 
Esege gem vurmayin, kendisini at sanir!

Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 406
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2021 Saat 23:03
Kaslardaki durağan kan çıkartılıp kan yenilendiği için o bölgede iyileşme oluyormuş.
Yani bu şekilde ikna ediyorlar.
Bir yaptırdım kanım simsiyah çıktı o bölgede diyorlar.
Biriken tolsinler bu şekilde çıkıyormuş.
Yaptırdım başımın ağrısı geçti vs vs.
Bir de sünnet diye yapiliyor tabi.

Benim merak ettiğim kaslarda böyle durağan kan diye birşey var mı?

Düzenleyen esya - 07 Oca 2021 Saat 23:06
Yukarı Dön
Gülceeslan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 174
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gülceeslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2021 Saat 00:32
16. Yy da fayda saglanir miydi peki?

Düzenleyen Gülceeslan - 08 Oca 2021 Saat 00:38
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2021 Saat 06:16
Toplar damar kani, atar damar kanina gore daha koyudur. Renk farkinin olmasi dogaldir.
"Duragan kan" diye bir sey(?) yok. Tamamen uydurma. 

16 .Asirda, elde dogru durust ilac olmadigindan bu gibi sahtekarliklarla (suluk, hacamat, kan alma, daglama,
kusturma) hastalar aldatilir, hastaligin kendiliginden iyilesmesi icin de zaman kazanilirdir. Tip Tarihi kitaplarinda
bu sahtekarliklar cok genis bir sekilde anlatilirlar. 

(Benim "Sahtekarliklar Sitesinde sadece 1 olay bulabildim) Artik hic uygulanmadigi icinde, uyari yok!

A children’s hospital in eastern China has stopped using a traditional Chinese medicine treatment after 92 child patients developed severe skin reactions.
Patients at Jiangsu Province Children’s Hospital developed painful blisters and itchy, peeling skin after being treated with a form of cupping therapy known as sanfutie last Friday and Saturday, the hospital said in a statement on Tuesday.
Photos circulated on social media showing young children with dark red, blotchy patches on their backs. In some cases, the skin was blistered, peeling and weeping pus.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Oca 2021 Saat 06:26
Yukarı Dön
bugu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 182
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı bugu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2021 Saat 06:37
Yalan dolan bunlar.  Hala bunlara inanıyor musunuz? Hocam yazmadan yazmak istemedim.  Bunlarda yolunu buradan bulmuş,  bedavaya mi yapıyor. 

Düzenleyen bugu - 08 Oca 2021 Saat 06:38
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 406
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2021 Saat 18:36
Mucize gibi bahsedildiği icin işin doğrusunu merak ediyoruz açıkçası.
Hocam 16. Yy. Da yapılıyordu diyorsunuz.
O zaman mi başlamış yapılmaya?
Hadislerde geçen Peygamber Efendimiz(sav) in yaptırdığı tavsiye ettiği hacamat başka birşey mi?
İşin içinde sağlık olduğu için soruyorum.
İnternette araştirdim net birşey bulamadım.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2021 Saat 20:14
Hacamat islemi, Milattan 1000 yil oncesinde Cin'de baslamis, oradan butun dunya ya yayilmistir. Tam bir 
sahtekarlik urunudur. Hicbir ise yaramaz, sadece yapana para kazandirir.
Peygamber zamaninda, simdiki gibi bir Tip ilmi yoktu, dogru durust bir ilac bile yoktu... Uygulanan Tip;
 tamamen hastanin yasamini rahatlatmak, bakimini saglamak ve moral vermek uzere idi. Birde  Afyon,
 sarap icinde eritilerek, agri giderici olarak kullanilirdi. Bilhassa Cin tibbi bir tek; hastalara, "kendileri ile
ilgileniliyor, bir seyler yapiliyor tesellisi vermekten oteye hicbir ise yaramaz... Hacamatta boyledir.
Bu gibi islemlerin HALA  dunyada bir tek Turkiye gibi ulkelerde gorulmeleri; ilkel toplumlarda bir isden
 KAZIK yiyen bir kimsenin, enayi gibi gorunmemek icin, o urunun bir ise yaramadigini bile bile, etrafa o
 urunu tavsiye etmeleri sonucudur. 
Bunlarin en guzel ornekleri:
1- Kastelli zamaninda, son gunlerinde, sirketin batmasi kesin oldugunda, kazik yemislerin hala, bile bile 
akrabalarini da sisteme sokmaya calismalaridir.
2- Rayma bilezikleri!!  Dunya para verip, koluna bu uyduruk bilezikleri takanlara soruldugunda, hepsi  bu
bilezikten cok fayda gorduklerini soyluyorlardi... Ya ne yapacaklardi?? "Birader fena kaziklanmisim, enayi
 yerine konulmusum, hicbir ise yaramiyormus." mu diyeceklerdi? Tam tersine, herkes alsinda vicdani 
enayilik yaygin olsun isterlerdi.
"Herkes aldi, bir ben miyim enayi, ben yandim , onlar da yansin??"  tesellisi cok onemli idi.. 

O yuzden, siz siz olun, sakin Turk milletinin gazina gelmeyin. Fena kazik yersiniz, ondan sonra da sizlerde
 o carka dahil olup, sahtekarligi  tavsiye eder hale gelirsiniz. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Oca 2021 Saat 20:24
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.