|
Hacamat |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ceynrose ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ara 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 551 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Oca 2021 Saat 11:51 |
Hocam çevremde hacamatın gerekliliği için çok fazla konuşan insan var bebeğim sezeryanla doğduğu için şuan 4. Ayında bebeğime hacamat yapılması iyi olur deniyor.yeni doğana bile yaptırıyorlar mis mutlaka bir küp bile olsa yaptır diyorlar.hocam siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.
|
|
batuhanım herşeyim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117281 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hacamat yapan ASSAGILIK SAHTEKARLARIN yakinlari uyduruyor. Paragoz pustlar! Milleti kandirmak icin
"show" yapiyorlar. Sakin bu pustlara inanmayin. 16. asirda, dunyanin her yerinde yapilirdi. Simdi dunyada bir tek Turkiye gibi salaklarin oldugu bir ulkede kaldi. Bunlara rastlarsaniz, hakaret edin. Ele alcak durmayin, onu hakikat sanir. Esege gem vurmayin, kendisini at sanir! |
|
![]() |
|
esya ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 406 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kaslardaki durağan kan çıkartılıp kan yenilendiği için o bölgede iyileşme oluyormuş.
Yani bu şekilde ikna ediyorlar. Bir yaptırdım kanım simsiyah çıktı o bölgede diyorlar. Biriken tolsinler bu şekilde çıkıyormuş. Yaptırdım başımın ağrısı geçti vs vs. Bir de sünnet diye yapiliyor tabi. Benim merak ettiğim kaslarda böyle durağan kan diye birşey var mı? Düzenleyen esya - 07 Oca 2021 Saat 23:06 |
|
![]() |
|
Gülceeslan ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ağu 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 174 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gülceeslan
16. Yy da fayda saglanir miydi peki?
Düzenleyen Gülceeslan - 08 Oca 2021 Saat 00:38 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117281 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Toplar damar kani, atar damar kanina gore daha koyudur. Renk farkinin olmasi dogaldir.
"Duragan kan" diye bir sey(?) yok. Tamamen uydurma. 16 .Asirda, elde dogru durust ilac olmadigindan bu gibi sahtekarliklarla (suluk, hacamat, kan alma, daglama, kusturma) hastalar aldatilir, hastaligin kendiliginden iyilesmesi icin de zaman kazanilirdir. Tip Tarihi kitaplarinda bu sahtekarliklar cok genis bir sekilde anlatilirlar. (Benim "Sahtekarliklar Sitesinde sadece 1 olay bulabildim) Artik hic uygulanmadigi icinde, uyari yok! A children’s hospital in eastern China has stopped using a traditional Chinese medicine treatment after 92 child patients developed severe skin reactions. Patients at Jiangsu Province Children’s Hospital developed painful blisters and itchy, peeling skin after being treated with a form of cupping therapy known as sanfutie last Friday and Saturday, the hospital said in a statement on Tuesday. Photos circulated on social media showing young children with dark red, blotchy patches on their backs. In some cases, the skin was blistered, peeling and weeping pus. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Oca 2021 Saat 06:26 |
|
![]() |
|
bugu ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Tem 2015 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 182 |
Yalan dolan bunlar. Hala bunlara inanıyor musunuz? Hocam yazmadan yazmak istemedim. Bunlarda yolunu buradan bulmuş, bedavaya mi yapıyor.
Düzenleyen bugu - 08 Oca 2021 Saat 06:38 |
|
![]() |
|
esya ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 406 |
Mucize gibi bahsedildiği icin işin doğrusunu merak ediyoruz açıkçası. Hocam 16. Yy. Da yapılıyordu diyorsunuz. O zaman mi başlamış yapılmaya? Hadislerde geçen Peygamber Efendimiz(sav) in yaptırdığı tavsiye ettiği hacamat başka birşey mi? İşin içinde sağlık olduğu için soruyorum. İnternette araştirdim net birşey bulamadım. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hacamat islemi, Milattan 1000 yil oncesinde Cin'de baslamis, oradan butun dunya ya yayilmistir. Tam bir
sahtekarlik urunudur. Hicbir ise yaramaz, sadece yapana para kazandirir. Peygamber zamaninda, simdiki gibi bir Tip ilmi yoktu, dogru durust bir ilac bile yoktu... Uygulanan Tip; tamamen hastanin yasamini rahatlatmak, bakimini saglamak ve moral vermek uzere idi. Birde Afyon, sarap icinde eritilerek, agri giderici olarak kullanilirdi. Bilhassa Cin tibbi bir tek; hastalara, "kendileri ile ilgileniliyor, bir seyler yapiliyor tesellisi vermekten oteye hicbir ise yaramaz... Hacamatta boyledir. Bu gibi islemlerin HALA dunyada bir tek Turkiye gibi ulkelerde gorulmeleri; ilkel toplumlarda bir isden KAZIK yiyen bir kimsenin, enayi gibi gorunmemek icin, o urunun bir ise yaramadigini bile bile, etrafa o urunu tavsiye etmeleri sonucudur. Bunlarin en guzel ornekleri: 1- Kastelli zamaninda, son gunlerinde, sirketin batmasi kesin oldugunda, kazik yemislerin hala, bile bile akrabalarini da sisteme sokmaya calismalaridir. 2- Rayma bilezikleri!! Dunya para verip, koluna bu uyduruk bilezikleri takanlara soruldugunda, hepsi bu bilezikten cok fayda gorduklerini soyluyorlardi... Ya ne yapacaklardi?? "Birader fena kaziklanmisim, enayi yerine konulmusum, hicbir ise yaramiyormus." mu diyeceklerdi? Tam tersine, herkes alsinda vicdani enayilik yaygin olsun isterlerdi. "Herkes aldi, bir ben miyim enayi, ben yandim , onlar da yansin??" tesellisi cok onemli idi.. O yuzden, siz siz olun, sakin Turk milletinin gazina gelmeyin. Fena kazik yersiniz, ondan sonra da sizlerde o carka dahil olup, sahtekarligi tavsiye eder hale gelirsiniz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Oca 2021 Saat 20:24 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|