Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
|
Konu: Bebeklerin sallanması Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 19:36 |
Bursa Acıbadem Hastanesi Nöroşirürji Uzmanı Prof. Dr. Kaya Aksoy, beyin kanamasının, pek çok sebebe bağlı olarak meydana gelebileceğini söyledi. Genel olarak beyin zarları arasında, beyin içerisinde veya kafatası ile saçlı deri arasındaki kanamaların tümüne birden beyin kanamaları denildiğini ifade eden Aksoy, beyin kanamaların en fazla travmaya uğramış olgularda görüldüğünü bildirdi. Travma sonrası cilt altında oluşan kanamaların özellikle çocuklarda çok önemli sonuçlar doğurabildiğini vurgulayan Aksoy, ''Çünkü bunlar herhangi bir şekilde tedaviye ihtiyaç göstermese bile, çocuğun kan miktarı az olduğu için, cilt altıyla kafatası arasında biriken kanama çocukta kansızlığa neden olabiliyor. O yüzden bu kanamanın miktarının mutlaka saptanıp çocuğa kan takviye edilmesi gerekiyor'' dedi.
BEBEK SALLAMA SENDROMU
Prof. Dr. Aksoy, bir başka kanama türünün de beynin son orta ve alt zarı arasında, su toplanması nedeniyle oluşan kanamalar olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
''Bu durumda problem su toplanmasının içerisine ufak kan sızması şeklinde görülebiliyor. Özellikle ülkemizde annelerin bebeklerini uyutmak için gelenekler ve yanlış bilgiler sonucunda ayağında ya da bir örtü yardımıyla oluşturulan salıncakta hızlı sallaması beyinde 'bebek sallama sendromu' denilen ciddi hasara yol açabiliyor. Bu durumlarda, beyin zarlarının yırtılması, beyinle kafatası kemikleri arasında veya beynin en son zarı arasındaki askı toplardamarları denilen bölümlerin yırtılması sonucunda kanamalar oluşabilir. Annelere çocuklarını bu şekilde sallamamalarını öneriyoruz. Sallamak çocuğun beynini sallamakla eşdeğerdir. Çocuk sallanmadan da uykuya dalacaktır.''
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7416
|
Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 19:42 |
|
 |
mine
Altın Üye
Puanlar: 3314
|
Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 23:38 |
çok doğru bebek zaten karnı tok bir rahatsızlığıda yoksa kendiliğinden bir köşede uyuyakalıyor ama bazen bizim bencilliğimiz tutuyor bir an önce uyusada bir rahat etsek diyoruz ben bu yazıyı annemlere göstereyim gerçi yine bildiklerini okuyup bebekle her yalnız kaldıklarında ayaklarına alacaklar ama birde bunu deneyelim ne söylesem kar etmiyor zaten
|
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
 |
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Nis 2008 Saat 00:03 |
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 15446
|
Gönderim Zamanı: 10 Nis 2008 Saat 00:48 |
|
|
 |
seydaulgen
Üye
Puanlar: 50
|
Gönderim Zamanı: 10 Nis 2008 Saat 03:16 |
bdinler Yazdı:
Bursa Acıbadem Hastanesi Nöroşirürji Uzmanı Prof. Dr. Kaya Aksoy, beyin kanamasının, pek çok sebebe bağlı olarak meydana gelebileceğini söyledi. Genel olarak beyin zarları arasında, beyin içerisinde veya kafatası ile saçlı deri arasındaki kanamaların tümüne birden beyin kanamaları denildiğini ifade eden Aksoy, beyin kanamaların en fazla travmaya uğramış olgularda görüldüğünü bildirdi. Travma sonrası cilt altında oluşan kanamaların özellikle çocuklarda çok önemli sonuçlar doğurabildiğini vurgulayan Aksoy, ''Çünkü bunlar herhangi bir şekilde tedaviye ihtiyaç göstermese bile, çocuğun kan miktarı az olduğu için, cilt altıyla kafatası arasında biriken kanama çocukta kansızlığa neden olabiliyor. O yüzden bu kanamanın miktarının mutlaka saptanıp çocuğa kan takviye edilmesi gerekiyor'' dedi.
BEBEK SALLAMA SENDROMU
Prof. Dr. Aksoy, bir başka kanama türünün de beynin son orta ve alt zarı arasında, su toplanması nedeniyle oluşan kanamalar olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
''Bu durumda problem su toplanmasının içerisine ufak kan sızması şeklinde görülebiliyor. Özellikle ülkemizde annelerin bebeklerini uyutmak için gelenekler ve yanlış bilgiler sonucunda ayağında ya da bir örtü yardımıyla oluşturulan salıncakta hızlı sallaması beyinde 'bebek sallama sendromu' denilen ciddi hasara yol açabiliyor. Bu durumlarda, beyin zarlarının yırtılması, beyinle kafatası kemikleri arasında veya beynin en son zarı arasındaki askı toplardamarları denilen bölümlerin yırtılması sonucunda kanamalar oluşabilir. Annelere çocuklarını bu şekilde sallamamalarını öneriyoruz. Sallamak çocuğun beynini sallamakla eşdeğerdir. Çocuk sallanmadan da uykuya dalacaktır.''
|
Keşke bende bebeğimi sallamadan uyutabilseydim. Ama kolikli bebekler başka şekilde uyumuyo cnm maalesef... İstisna onlar...
Yanlız bu sallama konusunda okuduğum bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum; Bir hastanenin yenidoğan ünitesine prematüre bebeklerin koyulduğu kuveze hamak kurmuş drlar. 
Sebebide bebeklerin öle daha rahat ettikleri.. Anne karnındaki salınıma eşdeğer bir ortam hazırlamak yani...
Hızlı bi şekilde sallamadıktan sonra sakıncalı olduğunu düşünmüyorum. Tabi sallamadan uyuyan bebekleri de sallamaya alıştırma taraftarı deilim doğrusu. Keşke benim bebeğimde sallamadan uyusa 
|
 |
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Nis 2008 Saat 11:04 |
haklısın Şeyda zaten burda bahsedilen de şiddetli sallama.. kimisi bebeklerini öyle inanılmaz sallar ya  ben bir süre baya bir uğraştım sallamadan uyması için. kullandığımız materyaller de emzik ve batanye 
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
suzi
Pırlanta Üye
Puanlar: 12436
|
Gönderim Zamanı: 10 Nis 2008 Saat 11:57 |
Paylaşımın için teşekkürler..
|