Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gaz mi iye mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gaz mi iye mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Meryemesma Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 171
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemesma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gaz mi iye mi?
    Gönderim Zamanı: 06 Mar 2021 Saat 12:14
Kadir  bey merhaba. Kızım 9 aylık 10 bucuk kılo. 6. Aydan itibaren gecelerı cok kalkan bir bebek oldu. En fazla 1,5 2 saat aralıksız uyuyordu. Sabaha kadar 5  6 kez uyanıp emmek istiyor. Fakat ozellkıle 1 aydır geceleri hıc uyumaz oldu. Yarim saatte bazen 10 dakikada bir uyanıyor. Aglayarak uyanıyor. Her uyandığında meme vermıyorum sallayıp pıspışlayıp uyutmya calısıyoruum. Kendini cok sıkıyor ıkınıyor gıbı oluyor. Acaba gaz mı? Yaklasık 15 gun once ateslenmıstı. Agızda pis koku ve dilde pas var diye antıbıyotık baslamstm. Ama ıshal olunca vermemıstm. Ates devam edince acilde antıbıyotık ıgne ve decort yapmışlardı. Sonra ates düştü. Ama dilde halen pas gorunumu var. İye mı acaba iye olsa gunduzlerıde rahatsız olmazmıydı gunduz keyfi gayet yerinde sadece gece cok huzursuz aglıyor
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemesma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2021 Saat 12:18
Hocam ek gıda olarak sabahları sadece yumrta sarisi ve peynir verıyırom gun ıcınde hep emiyor. Aksamları bazen yarım kase muhallebi veriyorum. Anne sutu agırlıklı gidiyoruz. Bazen hıc ek gıda vermıyırum emiyor doyuyor diye. Dogum kılosu 2900 boy 49 cm. Suan ki kilosu 10 bucuk 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117874
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2021 Saat 19:20
1- IYE degil...
2- Bu yasta GAZ olmaz...Decort yapilmasi o doktorun, SAHTEKAR oldugunu gosterir. 
3- Anormal kilo almis..  9 aylik kilosu: 8.3kg dir.  Hem dogumdaki 500gram acigi kapamis, hem 2.2kg fazladan almis.
Sikayetleri tamamen asiri fazla yemesinden. Ogun aralarini acin ve gereksiz yere "tikistirmaktan" vazgecin. 
4- Boy:79cm ise, kilosu ile orantilidir. 20 aylik cesametidir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemesma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2021 Saat 21:26
Hocam ek gıda hıc vermıyırum gıbı. Boyunu epey oldu olçmeyelı ama 79 cm degil. Sadece anne sutu alıyor. Bugun hıc bısey vermedim. Emzirme arasını da actm. Eger  bu gecede sıkayetımız devam ederse baska ne olabilir. Agız kokusu vardı bugun reflu olabilir mi. Kakasını onceden gun ıcınde 3 4 kere yapardı. En son dun sabah yapmıstı bugun hıc yapmadı sadece gaz cıkarıyor ıkınıyor ama kaka yapamıyor o rahatız edermı bu kadar. Kusura bakmayın hocam cok evhamlıyım galiba. Esim doktora goturelım diye tutturuyor belkı onemlı bseydır ıhmal etmeyelim diye. Ben sizin formdakı yazıları okuyunca biraz daha rahatlıyorum.Doktorun yaptıgı decort ıgneye gelince onun yapıldığı sonradan kagıda baktıgımda gormustm cok uzılmıstım sizde soylemıstım hatta siz hastalık arazlarını uzatıır demıstınz 

Düzenleyen Meryemesma - 06 Mar 2021 Saat 21:34
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2021 Saat 03:24
Hastalik olsa, boyle KILO alamaz, kilo kaybi olurdu. 
Sadece anne sutu ile devam edin. Bir memede; 10 dakikadan fazla tutmayin. 
Yeni dogan ile ilgili makale ve Forum yazilarimi okuyun.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemesma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2021 Saat 04:28
Tesekkur ederim hocam cok sagolun 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemesma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2021 Saat 01:43
Kadır bey merhaba, kızımın sıkayetlerı gece devam ediyor. Gunduz keyfi yerinde fakat uyudugunda rahatsız oluyo aglayarak uyanıyor. Gecede aynı sekılde oluyor. Dun gece gene sabaha kadar uyumadı. Kakasını rahat yapamıyor. Kabız degil aksam cok az ıkınıp yaptı kaka kıvamı  yumusaktı. Hocam rahatsız olmuyorsa cocuga karişmayın dıye okumustm formdaki msjlardan fakat kızım gece cok rahatsız oluyor. Ek gıda cok vermıyırum hatta bu sorun oldıgundan veri hıc vermıyırum gıbı. Anne sutu alıyor. Bugun kuru kayısı ve armut verdım ama cok faydasını goremedım. Kızım emerken sureklı ıkınıyor gun ıcınde alttan gaz cıkarıyor. Kadır bey onerebıecegınız bısey varmı dır. Duphalac alıp versem bir faydası olur mu yada bir doktora gostermelı mıyım. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2021 Saat 03:48
Bu sekilde, ikinip-ikinip, kaka yapamadiginda, Gliserin fitil (cocuklar icin olani) kullanin. 
Veya, fitil yerine; sivi yaga batirilmis , kulak cubugu ile poposunu 1cm'ye kadar uyarin.
Bu aylarda, her cocukta bir donem bu sikayetler olur.
Yeni Dogan ile ilgili makalemi okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Mar 2021 Saat 03:49
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.